Kendi takım elbise formunu oluştur

Takım elbise ille de asık suratlı, sıkıcı olmak zorunda değil. İşte kendi tarzınızla yeniden yorumlamak için birkaç ‘karıştır&eşleştir’ kuralı.

Haberin Devamı

“Takım elbise, adı üstünde ‘bir örnek’tir. Nesini karıştıracağız?” dediğinizi duyar gibiyim. Fakat son dönemlerde moda tasarımcıları, kostüm danışmanları ve stilistler genç erkeklere takım giydirmek ve takımı tekrar sevdirmek adına birçok kombin kolaylığı ve kombin farklılığı yaratmaya çalışıyorlar. Ofis ortamında, sürüden ayrılmak adına denemelere açıksanız gelin sizinle karıştır-seç yapalım ve dolabınızda yalnız başına asılı duran takım elbisenizi baştan yaratalım.

KOLAY VE HIZLI DOKUNUŞLAR

Takım elbise söz konusu olunca her erkeğin dikkat etmesi ve öğrenmesi gereken birkaç püf noktası var. Bu pratik dokunuşlar bir anda takımınızı değiştirip farklılaştıracaktır. Elinizi korkak alıştırmayın ve aşağıdaki kombinlerden birkaçını hemen deneyin:
Takım elbise içine V yaka triko giymek: V yaka trikolarda renk seçimi size kalmış. Ağırbaşlı ve resmi bir etki yakalamak için füme, lacivert ve siyah renk triko giyebilirsiniz. Daha günlük ama dinamik etkiler için bordo, koyu yeşil ya da mavi trikoları lacivert ve siyah takımlarla deneyin. Karavat takmaktan hoşlanmayan takım severlerdenseniz, gömlek üzerine bu sefer bisiklet yaka ince renkli trikoları deneyin. Yakalar mutlaka trikonun içinde kalsın.
Takım elbise içine direkt balıkçı yaka kazak giymek: Bu tarz balıkçı yaka triko için düz siyah, lacivert, ekru ve füme renkten şaşmayın.
Yelekli takım giymek: Yelekli takımla bir seferde diğerlerinden ayrılırsınız. Yeleğin maskülen etkisini hafife almayın. Ve mutlaka bu parçayı bu sezon gardırobunuza ekleyin. Özellikle özel geceler ve kutlamalar için yelekli takım ilk seçeneğiniz olsun. Yelekli takımınız yoksa siyah bir yelek de, siyah ve gri takımlar içinde iş görecektir.
Mendil takmak: Takım elbiseyle, gömlek ve kravatla uyumlu renkte mendil takmak, erkek stilinde ritüel bir duruma dönüştü. Şık gecelerde, smokin ve siyah takımlarınızla beyaz koton mendil takın. Kış kombinlerinde de desenli ve yünlü mendillerden takabilirsiniz. Bu sezonun modası puantiye ve iki renkli mendiller. Bir füme, bir lacivert ve bir bordo renk mendil biekaç sezon işinizi görür.
Ekoseli veya ince çizgili takım giymek: İşte burada bir uzmandan yardım isteyin. Çünkü her ekoseli ya da her çizgili takım istediğiniz şık etkiyi yapamaz. Büyük ekoselerle göz yorup bir anda mafya babasına dönüşmeniz yüksek ihtimal. Ekose ancak çizgili kumaş, lacivert ya da gri renk takımlarda belli belirsiz olursa güzel durur.
Aksesuar kullanmak: Kemer, kaşkol, deri eldiven, desenli çorap ve özenle seçilmiş bilekli botlarla takımları harmanlayın. Bu sezon kemer göstermek oldukça moda. Takım elbise içine giydiğiniz trikoları pantolon içine sokmayı deneyin, farklı ve yeni bir kombin yapın.

Haberin Devamı

DOLABA YENİ BİR BAKIŞ AÇISI

Haberin Devamı

Takım elbise almadan da ‘takım takım’ bir tarz yakalayabilirsiniz. Bunun için kumaş ceket ve kumaş pantolonlarınıza takım süsü vermek için çizgili ceketlerle düz renk kumaş pantolonları kombinleyin. Yelek ve triko bu kombinde de işe yarayacaktır. Baktınız içinize sinmedi, tam tersini deneyin. Ekoseli kumaş pantolon üzerine, düz renk ceket giyin. Ayrıca bir gün evdeki takımları toplayın, terzinin yolunu tutun ve onları daraltın. Pantolonu daraltın, ceketi daraltın ve gömlek manşetiniz 1 cm gözükecek kadar kolları kestirin. Bu küçük tadilatlar bile size daha dinamik bir görüntü verecek.

Yazarın Tüm Yazıları