Kendi parasını kendi verecek

Güncelleme Tarihi:

Kendi parasını kendi verecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 00:00

San Antonio Spurs’tan yıllık 12.5 milyon Euro alıyordu.Ünlü oyuncu ilginç bir transfere imza attı. Parker, sporculuk hayatını noktaladığında da yüzde 20 hissesini elinde bulundurduğu ve Asbaşkanı olduğu Asvel’de görev yapacak.

Haberin Devamı

FRANSIZLARIN yıldız basketbolcusu Tony Parker, NBA’deki lokavt süresince ülkesinde ASVEL forması giyecek. NBA ekiplerinden San Antonio Spurs’un süperstarı ise sadece 1500 Euro aylıkla Asvel’de oynayacak. NBA’de yıllık 12.5 milyon Euro alan Parker, ülkesinde kendisinin yüzde 20 hissesine sahip olduğu Asvel kulübüne komik denilecek bir paraya transfer oldu.

2009 yılında Asvel’in yüzde 20 hissesini satın alan Parker aynı zamanda Asvel’in basketbol operasyonunun da başında ve NBA’den emekli olunca bu görevini devam ettirecek. Aynı zamanda Asvel kulübünün Asbaşkanı da olan Parker aylık 1500 Euro gibi sembolik bir ücretle bir anlamda kendi kendini transfer etmiş oldu.

Çinliler peşindeydi

Fransa’nın L’Equipe gazetesine konuşan Parker, “Asvel’de oynamaya karar verdim. Fransa’da oynamak ve takımıma yardım etmek mantıklı bir karar” dedi. Tam 10 sezondur NBA’de oynayan ve kariyerinde 16.7 sayı 5.7 asist ortalaması ile mücadele eden Parker’a Avrupa’nın devleri ve Çin kulüpleri aylık yüz binlerce dolar teklif etmişti. Parayı değil, kendi kulübünü tercih eden Parker örnek davranış sergiledi.

Haberin Devamı

Anlaşma sağlanamıyor

NBA’de lokavt nedeniyle antrenmansız kalmak istemeyen ve hem maç eksiğini giderip hem de para kazanmayı amaçlayan oyuncuların birçoğu Çin, Avustralya ve Avrupa kulüplerinin yolunu tuttu. Beşiktaş’a gelen Deron Williams, NBA’den Avrupa’ya gelen en önemli oyuncu. Beşiktaş’tan aylık 240 bin dolar alan Williams’ın yanı sıra Portland’ın yıldızı Batum Fransa’nın Nancy kulübüne, Denver’ın yıldızı Kenyon Martin, Çin’in Flying Tigers takımına 3 milyon dolar karşılığı transfer oldu. NBA’de dün bir araya gelen oyuncular kurulu ve kulüp temsilcileri aradaki 240 milyon dolarlık fark nedeniyle anlaşma sağlayamadı ve lokavt yine uzadı.

HOROZLAR’IN KAPTANI

AVRUPA Basketbol Şampiyonası’nda final oynayan ve İspanya’ya yenilen Fransa’yı müthiş performansıyla kaptanları Tony Parker sırtlamıştı.

KiM NE KADAR KAZANACAK?

OYUNCU TAKIM ÜCRET

Deron Williams Beşiktaş (Türkiye) 230 bin dolar (aylık)
Reggie Williams C.Laboral (İspanya) 1 milyon Dolar
Mehmet Okur T.Telekom (Türkiye) 3.5 milyon Euro
Kenyon Martin X.Flying Tigers (Çin)  3 milyon Dolar
Ersan İlyasova Anadolu Efes (Türkiye) 2.7 milyon dolar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!