Kendi oyuncaklarını kendileri yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kendi oyuncaklarını kendileri yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2016 14:14

Çubuk’ta bir kreş ve etüt merkezinde başlatılan proje, çocuklar ile ebeveynlerinin ilgisini topladı. Anne ve babaları ile etkinliğe katılan çocuklar, ahşap malzemeler ve renkli boyalar kullanarak kendi oyuncaklarını üretti.

Haberin Devamı

Çubuk’taki bir kreş ve etüt merkezi tarafından başlatılan projeye katılan çocuklar, oyuncaklarını kendi tasarlıyor. “Kendi Oyuncağımı Kendim Yapıyorum” adı verilen proje, merkez ve ilçede yaşayan “köylü ressam” mahlaslı Halil Basri Uluğ tarafından ortaklaşa hayata geçirildi. Uluğ, yıl boyu sürmesi planlanan proje çerçevesinde öğrencilere ahşaptan oyuncak yapma tekniklerini öğretti. Bunun üzerine çocuklar, ailelerinin yardımıyla geçmişte kullanılan oyuncakları tasarladı. Uluğ, amaçlarının çocukları internet ve bilgisayar oyunları gibi sanal bağımlılıktan uzaklaştırmak olduğunu belirtti. Öğrencilere, ahşaptan malzemeleri temin ederek, hayal güçlerini kendilerine bırakarak oyuncaklarını kendilerinin yapmalarını sağladıklarını ifade eden Uluğ, “Ortaya o kadar güzel çalışmalar çıktı ki, hayran kaldık. Etkinlikte herkes hayal dünyasında neler olduğunu ortaya koydu” dedi. Uluğ, projenin tüm ilçedeki kreş ve ana okullarında yaygınlaşması için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

EMEK VERDİKLERİ İÇİN KIYMETİNİ BİLECEKLER

Kurum müdürü Tunay Şerbetçi ise ailelerin çocuklarına aldıkları yüksek fiyatlardaki oyuncakların kıymetini bilmediklerini savundu. “Çocuklarımız ellerindeki oynadıkları oyuncakların kıymetini bilsinler, ne kadar emek geçiyor bunların farkına varsınlar istedik” diyen Şerbetçi, şöyle devam etti:
“Çocuklarımız geçmişte dedeleri ve babalarının nelerle oynadıklarını gördü. Oyuncaklarını emek sarf ederek yaptıkları için ellerindeki imkanların da kıymetini bilecekleri kanısındayız. Projeyi elimizden geldiğince devam ettirmek istiyoruz.”

OĞLUYLA TAHTA ARABA YAPTI

Kızıyla ahşap oyuncak yapıp, çok eğlendiklerini anlatan Esin Can ise çocuklarla zaman geçirmenin eğlenceli olduğunu vurguladı. Çocukların oyuncaklarını anne ve babayla yaptıkları için daha değerli olduğuna işaret eden Can, “Bu tür etkinlikler olmalı. Hazır oyuncak aldığımız zaman bir müddet sonra onun anlamı kalmıyor. Beraber yaptığınız zaman ‘annemle ya da babamla yapmıştım’ olduğu için anılarda daha fazla anlam ifade ediyor” diye konuştu. Oğluyla ilk çalışması olduğunu bildiren Fatih Yılmaz Özen de “Oğlumla tahtadan araba yaptık. Oğlum boyadı” ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!