Kendi masallarını yazdılar

Güncelleme Tarihi:

Kendi masallarını yazdılar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2017 16:50

Kendi masallarını yazdılar

Haberin Devamı

 

EDİRNE,(DHA)-EDİRNE İstiklal İlkokulu öğrencileri Türkçe Öğretmenleri Başar Atarbay ile birlikte hayal dünyalarındaki kahramanlara hayat verdi.  Kalemi eline alan minik öğrenciler, kendi masallarını 'Masal Okulu' isimli kitapta bir araya getirdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a imzaladıkları kitaplarını hediye eden minik yazarlar, Pazartesi gününden itibaren 5'nci Kitap Fuarı'nda okuyucularla buluşacak. 

Edirne Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 5'nici Kitap Fuarı, ikinci gününde Edirnelilerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Birbirinden değerli yazarların okuyucularıyla buluştuğu fuarda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yazarları ve Edirnelileri yalnız bırakmadı. Yayınevlerinin stantlarını gezen Gürkan, yazarlarla da sohbet etti. 
    
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği fuara İstiklal İlkokulu öğrencileri kendi yazdıkları kitapla geldi. Türkçe Öğretmenleri Başar Atarbay eşliğinde, 8'nci sınıf öğrencileri Aleyna Özdamar, Aynur Kübra Altınyaprak, Sümeyra Tüdeş, 6'ncı sınıf öğrencisi Ayberk Güren ile 5'nci sınıf öğrencileri Kerem Cem Fidan ve İlayda Şener kendi masallarını yazdı, 8'nci sınıf öğrencisi İrem Altun ise resmetti.
    
Kendi hayal dünyalarında yaşattıkları kahramanlara, yine kendi kalemleriyle hayat veren öğrenciler, ilk kitaplarını Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a imzalayarak hediye ettiler.     Öğrencilerin kaleme aldığı kitaplar hakkında Başkan Gürkan'a bilgi veren öğretmen Başar Atarbay, "Bu kitapta çocuklarımızın hayal dünyalarına misafir oluyor, onlarla birlikte keyifli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Bi kitap zor bir süreçten geçti. Evet zaman zaman çok yorulduk, ama yine de hayal etmeye, yazmaya, çalışmaya devam ettik. Sizinde bu kitabı zevkle okuyacağınızı düşünüyorum. Yazmaya devam edeceğiz. İkinci kitabımız da öykü olacak. Hazırlıklarına başladık. İsmi 'Siyah Bisiklet'" dedi.

Atarbay, ayrıca Mart ayında düzenlenecek olan CNR Kitap Fuarı'na katılmaları için de teklif aldıklarını söyledi.  
İKİNCİ KİTAP EDİRNE BELEDİYESİ'NDEN   
Öğrencilerle gurur duyduğunu ifade eden Başkan Gürkan,  öğrencilerin ikinci kitabı olan 'Siyah Bisiklet' isimli öykü kitabının Edirne Belediyesi tarafından basılmasını teklif etti. Öğrenciler bu teklife ise çok sevinerek, Başkan Gürkan'a teşekkür etti. Kitap Fuarı'nın Edirne'de büyük bir ilgiyle devam ettiğini belirten Gürkan, "Edirne kültür şehri olma yolunda hızla ilerliyor. Okuyan Edirneliler, kitaplarla büyüyen çocuklarımız geleceğimiz en büyük teminatı. Böyle bir kentte belediye başkanı olarak görev yapmaktan, bugün bir kez daha gurur duydum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!