Kendi küçük yüreği büyük bir 'haycanseveri' kaybettik

Güncelleme Tarihi:

Kendi küçük yüreği büyük bir haycanseveri kaybettik
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 20:19

İSTANBUL Avcılar’da liseye gitmeye hazırlanan, çok sevdiği sokak hayvanları için sürekli çalışan ve kendisini ‘haycansever’ olarak nitelendiren Muhammet Ali Yürekli (14), ‘aort yırtılması’ sonucu yaşama veda etti.

Haberin Devamı

İşçi bir baba ile ev kadını annenin iki çocuğundan biri olan, sınıfını her yıl takdir belgesi ile geçen, başarısı nedeniyle özel bir okulda burslu eğitim gören, liseye gitmeye hazırlanan Muhammet Ali, geçen hafta fenalaştı. Kalbinden rahatsızlanan Yürekli, Kartal Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılsa da, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

GENETİKÇİ OLACAKTI
Derslerinden artan zamanlarında Avcılar’daki sokak hayvanları için uğraşan, hayvan barınağındaki hayvanlarla ilgilenen Yürekli’nin ölümü, tüm hayvan severleri üzdü. Küçükçekmece’deki Halkalı Cemevi’nde yapılan cenaze törenine katılan Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, ayakta durmada zorlanan anne Selma Yürekli’yi teselli etmeye çalıştı.

Başkan Benli, Muhammet Ali’nin sevgi dolu bir yüreği olduğunu belirterek şu duyguları paylaştı: “O canlılar için hazırladığı projeleri bizimle paylaşan, gen mühendisi olmayı kafasına koymuş pırıl pırıl bir gençti. Gözlerinden ışık yayılıyordu. Avcılar halkı olarak çok üzgünüz. Bir değerimizi, genç evladımızı kaybettik. Işıklar içinde yatsın. Emaneti olan bütün sokak canlıları için gözü arkada kalmasın.” Yürekli, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

SON NEFESİNDE ONLARI SORMUŞ
MUHAMMET Ali Yürekli’nin arkadaşı Melissa Doğa, “O hayvanları ‘can’ olarak görürdü, onlara ‘haycan’ derdi. Barınak ve sokaktaki canları beslemek için buluşurduk. Birçok hayvanı tanıdıklarına sahiplendirdi. Hastanede konuşabildiği son günde ‘Haycan’lar ne olacak?’ diye sormuş” dedi.

ADI BİR PARKA VERİLSİN
Avcılar Kent Konseyi’nde de sokak hayvanları için aktif olarak çalışan Muhammet Ali Yürekli’nin adının İstanbul’daki bir parka verilmesi için internette kampanya başlatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!