Kendi kanınızla yenilenin

Dünyada PRP (Platelet Rich Plazma) olarak adlandırılan yeni yöntem, kendi kanıyla kişinin cildinin yenilenmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

ınsan vücudu kendi kendini onarma kabiliyeti olan mükemmel bir organizma. Vücudumuzun herhangi bir bölgesinde cilt yaralanması olduğunda o bölgeye pıhtılaşmadan sorumlu akıllı hücreler toplanarak iyileşme sürecini başlatıyor. Yöntemin Türkiye’deki uygulayıcılarından biri olan Dr. M. Serkan Dinar, “Bu akıllı hücreler, yaralanan bölgede jel benzeri bir iyileşme dokusu oluşturur, aynı zamanda da derinin bütünlüğünün sağlanması için büyüme faktörü dediğimiz temel faktörleri salgılar” diyor.
Plastik cerrahi, bir süredir gelişen doku mühendisliği uygulamalarından destek alıyor. Dolayısıyla hücrelerin kendi kendini onarma yeteneğinin estetik cerrahide, cildi güzelleştirmede kullanılması artık şaşırtıcı değil.
Sözü Dr. M. Serkan Dinar’a bırakıyoruz: “Kanımızdaki akıllı hücrelerin ayrıştırılarak cildi yenilemek ve gençleştirmek amacıyla kullanıldığı PRP tedavisi, birçok tıp alanında tez konusu oldu. PRP ediş hekimliği ve ortopedi gibi farklı tıp alanlarında da tedavi amacıyla kullanılıyor.”

ışlem nasIl gerçekleşİyor

Haberin Devamı

? Hastanın kendi kanı test tüpüne alınıyor ve santrifüj işlemi ile akıllı hücreler ayrıştırılıyor.
? Bu pıhtılaşma hücreleri laboratuvarda özel işlemlerden geçirilerek uyandırılıyor.
? Akıllı hücreler hastanın yüzünde gerekli bölgelere enjekte ediliyor.
? ışlem ortalama 30 dakika sürüyor. Kan alınıp 5 dakika işlemden geçirildikten hemen sonra uygulama yapılıyor. Hücreler çok ince iğne ile deri altına enjekte ediliyor.
? ışlem sonrası ciltte oluşan hafif kızarıklık yaklaşık 1 saat sonra geçiyor. Enjeksiyon uygulaması ve sonrasında ise hemen hemen hiç ağrı hissedilmiyor.
? 30 ila 60 yaş aralığında uygulanabilen PRP, etkisini yaklaşık 10 gün sonra göstermeye başlıyor.
? 15 günde bir olmak üzere 3 seanslık bir tedavi öneriliyor.
? Etkisi yaklaşık 1-2 yıl devam ediyor.

Hangİ bölgelere uygulanIyor

? Akıllı hücreler, dokulardaki kök hücrelere (öncü doku hücreleri) “iyileştir” sinyali veriyor. Böylece yüzde yaşlanma ile oluşan çökme ve kırışıklıklar altındaki yağ dokusunda bulunan kök hücreler çalışmaya zorlanıyor, kırışıklıklar azalıyor.
? Tedavi yüzde; burnun iki yanından dudak kenarına uzanan çizgi hattına, göz altı çukurlarına, yanak, çene, boyun ve dekolte bölgesine uygulanıyor. Cerrahide çaresiz kaldığımız dudak üstü gibi ince kırışıklıkları gidermede de PRP tedavisinden faydalanılıyor.
? Ayrıca yüz gençleştirme haricinde saç folikülünün uyandırılmasında, saç telinin kalınlaşmasında, saç uzamasında da olumlu etkisi var. Saç dökülmesi ve seyrelmesi olan hastalarda çoğunlukla bu tedavi tercih ediliyor.

Haberin Devamı

Egzotik meyvelerin renkli dünyası

Vitamin deposu olarak da bilinen tropik meyvelerin yararları saymakla bitmiyor. Peki, içeriklerinde neler var biliyor musunuz?

MANGO: Bu çok yönlü meyve hücre koruyucu A vitamini deposu olarak da biliniyor.
ANANAS: Egzotik meyvelerin kraliçesi birçok yararlı maddeyle gerçek bir tokin atıcı. Enzimler bakımında zengin olmasıyla da öne çıkan ananasın protein ve yağ yakımında pozitif etkileri var.
PAPAYA: Ya tek başına ya da meyve salatasının içinde, vücuttaki toksin atımına yardım ediyor ve zayıflamayı hızlandırıyor. Üstelik çekirdekleri de hazımsızlığa bire bir.
KıVı: Yeni Zelanda’da yaşayan bir kuş cinsinin adını alan bu meyve C vitamini bakımından oldukça zengin.
MANDALıNA: C vitaminini zengini meyveler arasında yer alıyor. Çin’de yetişen mandalina daha büyük oluşuyla Akdeniz bölgesindeki türü ise çekirdeksiz formlarıyla dikkat çekiyor.

Dip boyası mı gelmiş?

Haberin Devamı

Uzun zamandır rastlamıyorduk kendisine. Birkaç yıl önce gecelerin vazgeçilmez isimlerinden biri olan Rita Fink’e rastladık bir davette. O da ne? Galiba aynalarla pek barışık değil ya da gecelere yeniden alışmakta zorlanıyor. Sanırım bu yüzden dip boyasının geldiğini görmemiş. Belki de aceleden düz bir fönle idare edeceğini düşünmüş. Ama olmamış. Sarı saç kullanmak aynı zamanda özenli bir bakım gerektiriyor.

Bunları hatırlayın

GÜZELLıK TÜYOLARI

? Yogayla strese son:
Yavaşça karnınızdan nefes alın, nefes verin.
Çenenizi kaldırın, kollarınızı iki yana doğru açın.
Yeniden karnınızdan derin nefes alın. Nefes verirken kollarınızı ve çenenizi indirin. Hareketi 8 kez tekrarlayın.
? Maskaranızın bulaşmaması için: Maskara fırçasını kullanmadan önce iyice temizleyin. Kirpiklerinize yapışan kalın renk topaklarını renksiz bir fırçayla alın. Yanlış bir hareket sonucu renk göz kapağınıza bulaştıysa ya da sonuçtan memnun kalmadıysanız krem ya da bir kulak çubuğuna aldığınız temizleme sütü yardımıyla kirpiklerinizi temizleyebilirsiniz.
? Sabahları zinde kalkın: Her sabah yataktan neredeyse sürünerek kalkıyorsanız, o zaman size bir önerimiz var. Saat çaldığı an odanın ışıklarını yakın ve gözlerinizi kırpıştırarak ışığa bakmaya çalışın. Bu, uyku hormonu melatoninin üretimini durduracaktır.

EDıTÖRDEN...

Haberin Devamı

Morluklar, lekeler ve yaşlanma izleri

La Colline’e patentli “peptid kompleksi”, kılcal damarları güçlendiriyor ve morlukların rengini azaltmaya yardımcı oluyor. Özel geliştirilmiş mela-control complex, göz çevresini aydınlatma görevini üstlenirken melanin birikimini de azaltıyor. Cilt aydınlatıcı kompleks, aktif bir içerik olan boldine türevi ile beyaz çay özü ve dengelenmiş C vitaminini birleştirip, kalsiyum akışını düzenliyor. Bu da melanin sentezini engellemeye yardımcı oluyor.

Dünya Kadınlar Günü’ne özel

Tekin Acar Cosmetics, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara çok hoş bir sürpriz hazırladı. Pazartesi günü Tekin Acar mağazalarından herhangi birine uğrayan tüm kadınlara, o güne özel olarak ücretsiz makyaj uygulaması hizmeti verilecek. Bu kaçırılmaz fırsatı mutlaka değerlendirin derim...

Evde sauna keyfi

Haberin Devamı

Mart ayında olmamıza rağmen kış mevsiminin en soğuk dönemlerini hatırlatan günler geçiriyoruz. Böyle günlerde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak, evde hazırlayacağınız bir saunaya ne dersiniz?

Yüzünüz için lavanta buhar banyosu... Bu işlem gözenekleri açıyor, kırışıklıkları düzeltiyor ve cildi rahatlatıyor. Bunun için 1 avuç dolusu lavanta yaprağını 2 çay fincanı gül yaprağıyla birlikte 1.5 lt. kaynar suya atın. Başınızın üzerine bir havlu kapatın ve yüzünüzü 10 dakika boyunca bu buharı tüten suyun üzerinde tutun.
Alpler’den toplanan çeşitli otlardan elde edilen yağlar ve çam iğneleri de saunalarda yeni bir trend yaratmış durumda. Esansiyel banyo yağlarının kokusunu içine çekmek, hem nefes yollarını açıyor hem de solunum yolu hastalıklarını önlüyor. Tabii, sıcak su bitkilerin aromalarını açığa çıkarmalarında yardımcı...

Yazarın Tüm Yazıları