Kendi işinin patronu olmak için eğitim alan kadın girişimciler, sertifikalarını aldı

Güncelleme Tarihi:

Kendi işinin patronu olmak için eğitim alan kadın girişimciler, sertifikalarını aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2017 14:44

Kendi işinin patronu olmak için eğitim alan kadın girişimciler, sertifikalarını aldı

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ’ nin Lüleburgaz ilçesinde KOSGEB, Trakya Kalkınma Ajansı ve Lüleburgaz Belediyesi işbirliği ile kadın girişimcileri desteklemek ve geliştirmek adına kadın girişimciler için düzenlenen özel uygulamalı girişimcilik eğitimi sona  ermesiyle birlikte sertifikalarını aldılar. 
İş fikirlerini hayat geçirip kendi işinin patronu olmak isteyen kadın girişimci adayları, KOSGEB’in sağladığı desteklerden faydalanmak için Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisinde verilen eğitime katıldılar. Eğitime katılan kadın girişimci adayları 'Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi'nde yapılan  mülakata davet edildi. Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB uzmanları tarafından gerçekleştirilen mülakat sonucunda seçilen 30 girişimci adayı eğitime katılmaya hak kazandı. Eğitimlerini tamamlayan girişimci adaylarına sertifikaları Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak tarafından verildi.
Trakya Kalkınma Ajansı Uzmanı M.M. Emre Beji, sertifika töreninde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’de bilinçli ve eğitimli girişimci sayısı arttı. Bu oldukça memnun edici bir durum. Girişimcilik adına verilen eğitimler son derece önemli eğitimler. Bu eğitimlerin sürekliliği önemli. Bu nedenle eğitimlerimizin devamı gelecek. Lüleburgaz bu konuda çok şanslı. Belediye bu tür projelere çok destek veriyor. Çok güzel bir iş birliği oldu. Bu nedenle Lüleburgaz Belediyesine teşekkür ediyoruz.”
Lüleburgaz Belediye Başkan Emin Halebak, girişimci adaylarının topluma önemli faydalar sağlayacağını vurgulayarak şöyle konuştu: “Burada alınan eğitim çok önemli. Eğitimi alan her bir girişimci adayının ileride geleceğin girişimcilerine örnek olacağını düşünüyorum. Geçmişten günümüze pek çok toplumsal değişimler oldu. Metropoller ortaya çıktı ve bununla paralel birçok sorun da yaşanır oldu. Türkiye’nin en büyük metropol şehri İstanbul’da evinize geç gidiyorsunuz. Etkinliklere gidemiyor yeterince sosyalleşemiyorsunuz. Belki makamları var insanların ancak mutlu değiller. Halbuki biz çok şanslıyız. İstediğimiz zaman bir köye bir ormana 10-15 dakikada gidebiliyor, günün stresinden kurtulabiliyoruz. Akşam etkinliklere katılıp kültürel faaliyetler yerine getiriyor, komşularımızla selamlaşıyor kentin sunduğu imkanlardan yararlanarak daha çok sosyalleşiyoruz. Bizi biz yapan insani değerler burada var. Bunu daha da yukarı taşımalıyız. Bu nokta girişimci adayları bir başkası için örnek olacaklar. Bende yapabilirim dedirtecek rol model olacaklar. Buna inanıyorum. Bunu başarmak içinde herhangi bir yaş dilimi de yok, isteyen herkes başarabilir. Eğitime katılıp sertifikaları alan tüm girişimci adaylarını kutluyorum.”dedi
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!