Kendi bayram turunu kendin organize et

Bayram tatili planını son dakikaya bırakanlar için İnternet bulunmaz nimet.

Haberin Devamı

DOKUZ günlük Kurban Bayramı tatili, sadece benim gibi yoğun iş temposundan sıyrılmak isteyenler için değil, aynı zamanda bu kış aylarında 'sinek avlayan' Antalya, Fetiye, Çeşme gibi güney ve Ege sahillerindeki tesisler için de bulunmaz bir fırsat oldu. Otel ve tatil köyleri anında oda fiyatlarını yükseltti. Havayolu şirketleri ile otobüs işletmelerinde daha şimdiden yer bulmak zorlaştı.

Seyahat acenteleri, bırakın yurt içini, yurt dışı turlarda bile bayramda farklı tarifeler uyguluyor. Tatilin başlangıcıyla ortasında farklı, sonunda ise daha farklı ücret talep ediyor. En yüksek tarife, bayramın ilk günüyle, son günü arasını kapsayan dönemde uygulanıyor. Bu da, bayram tatilini astarı yüzünden pahalıya patlatıyor.

Bayram tatilini ucuza getirmenin yolu ise yurtdışındaki Internet sitelerinden geçiyor. İster Türkiye'de isterse yurt dışında olsun, otel rezervasyonundan uçak biletine, oto kiralamadan akşam yemeği organizasyonuna kadar tüm tatil programınızı bilgisayarın başına geçip, yapmanız mümkün oluyor. Üstelik, yapılan cazip fiyat tekliflerine de hazırlıklı olmak gerekiyor.

SON DAKİKA

Kendi tatilini kendi organize etmek isteyenler için karşılaştırmalı seçenekler sunan bu sitelerin başında www.lastminute.com geliyor. Uçak biletinden otel rezervasyonuna, oto kiralamadan lokanta rezervasyonuna kadar her türlü organizasyon, site üzerinden yapılabiliyor. Üstelik, uçak biletini, havayolu şirketlerinin acenteleri yerine bu site üzerinden almak isterseniz, daha cazip tekliflerle de karşılaşabiliyorsunuz.

EXPEDIA

Otel rezervasyonlarının yanı sıra, uçak biletlerinin de alınabildiği expedia.com'dan Türkiye'deki bir çok tatil yöresindeki tesisler için rezervasyon da yaptırılabiliyor. Üstelik, konaklama otelin verdiği fiyattan çok daha cazip olabiliyor. Antalya'daki Sheraton Voyager'ın 100 euro olan kişi başına oda fiyatı, www.expedia.com'da 95 dolara düşüyor. Ayrıca, Antalya'daki Hillside Su otelinde arife ve bayramın ilk günü 378 YTL olan fiyat, ikinci günden itibaren 179 YTL oluyor. Expedia'da ise tüm günler için 104 dolara (140 YTL) kadar düşüyor.

TÜM OTELLER

Kurban Bayramı tatili için yurtiçi ve yurtdışı otel rezervasyonu yaptırılabildiği Internet siteleri arasında, www.hotels.com da yer alıyor. Bu siteden de otellerin verdiği fiyatlardan daha düşük konaklama ücretleriyle rezervasyon yaptırılabiliyor. Bayramda oda fiyatı 100 euro olan İstanbul'daki Eresin Topkapı için hotels.com'un teklifi, 97 dolar oluyor. Ancak, Conrad, Hyatt Regency gibi çokuluslu otel zincirlerinin fiyat politikalarını bayram gibi özel dönemler etkilemiyor. Otelin verdiği fiyat ile İnternet siteleri arasında herhangi bir fark bulunmuyor.

FİYAT KIYASLAMASI

Dünyanın dört bir yanındaki oteller için fiyat karşılaştırması yapılabilen sitelerden birini de www.hotel-rates.com oluşturuyor. Bu site üzerinden yurt içi tatil planları yapılabildiği gibi, yurt dışı için de cazip fiyatlarla otellerde yer ayarlanabiliyor.

KOLAY REZERVASYON

Sadece bayram için değil, tüm alternatif tatil planları için www.easyhotel.com da ideal sitelerden birini oluşturuyor. Otellerle ilgili fotoğraflardan bulunduğu bölgenin haritasına, özelliklerinden uyguladığı promosyonlara kadar her türlü ayrıntılı bilgiyi içeren siteden, her zevke ve bütçeye uygun seçim yapmak mümkün olabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları