Kenan Sofuoğlu pisti kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Kenan Sofuoğlu pisti kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2014 19:00

Dünya Supersport Şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında, Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde kendi adını taşıyan antrenman ve yarış pistinin Türkiye Motosiklet Federasyonu ile olan sözleşmesinin bitmesinden ve masrafların ağır olmasından dolayı kapatıldığını duyurdu.

Haberin Devamı

İki kez Dünya Supersport Şampiyonluğu'nu kazanan Kenan Sofuoğlu, antrenman ve motosiklet yarışlarının yapıldığı kendi adını taşıyan pistin kapatılmasıyla ilgili Facebook'taki sayfasında şunları yazdı: "Akyazı'daki Kenan Sofuoğlu Yarış Pisti Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ile olan anlaşması bitmesinden dolayı ve pistin giderlerinin fazla olması sebebiyle kapatılmıştır. Sadece Türkiye Şampiyonası yarışları için açılacaktır. Antrenman yapmak isteyen sporcu kardeşlerimiz Uşak Belediyesi'nin yaptırdığı pisti değerlendirebilirler."

Masraflarının ağır olması nedeniyle kapatılan yarış pisti 2012 yılında açılmıştı. Akyazı- Kuzuluk Yolu üzerinde 6 ayda yapımı tamamlanan 1300 metrelik pistte, çeşitli parkurlar ve antrenman yolları bulunuyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!