Kenan Doğulu: Bebek yok köpek var!

Güncelleme Tarihi:

Kenan Doğulu: Bebek yok köpek var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2017 17:37

Kenan Doğulu’yla dün başlayan sohbetimiz bugün devam ediyor. Genç kuşak şarkıcılardan çekiniyor mu, evlilik yaratıcılığı öldürüyor mu, babası yaşasaydı ona ne derdi... Aklıma gelen her soruyu sordum Kenan’a. Beren’e yaptığı son sürprizi de. Geçen hafta doğum gününde Pomeranian Boo cinsi bir yavru köpek hediye etmiş eşine. Yani Kenan-Beren cephesinden şimdilik bebek haberi yok ama köpek haberi var...

Haberin Devamı

◊ Bu yaz yeni bir single çıkaracak mısın?
- Bu yazı sadece “İlk Adımı Sen At” şarkısıyla geçireceğim gibi gözüküyor. Yaşar Gaga’nın albümünde “Aşk Dansı” adında bir Sezen Aksu şarkısı söyledim.
O da kıpır kıpır bir şarkı. Önümüzdeki aylarda dinleyicilerle buluşacak.
Ocakta da yeni albümümü çıkarmayı düşünüyorum.
Tam pop olacak. Biliyorsun “İhtimaller” çok yeni bir albüm.
Caz albümü olduğu için insanlar çok sahip çıkmadı.
Cazın Türkiye’de çok beğenilen bir tarz olmadığını biliyoruz. Ama o hayatım boyunca yaptığım en iyi albümlerden bir tanesi.
◊ Bu riski bilerek mi aldın?
- Evet. Böyle bir albüm yapma lüksüm varken yapmasam olmazdı.
5 yaşında konservatuvara girdim ve hayatım müzikle geçti.
Ne düşündüysem, içgüdülerim beni nereye götürdüyse hep onu yapmaya çalıştım.
Müzisyen tarafım her zaman çok ağır bastı. Müziğe ünlü olayım diye başlamadım.
Günümüz müziğinin geldiği nokta “ne kadar daha iyi olur” değil, “ne kadar daha çok tutar” noktası.
Bu birazcık içinde bulunduğumuz jenerasyonun hastalığı.
Daha fazla beğenilmek, daha fazla like almak.
Defalarca çok sayıda insan gelip “Youtube’daki kliplerinin beğenilerini artıralım mı” diye sordu.
Bunlar bana çok saçma ve sahte gelen şeyler. O yüzden daha çok beğenilmek benim için hiçbir zaman önemli olmadı.
◊ Bunu değiştirebilecek en önemli müzisyenlerden biri sensin.
Türk popuna bu kadar şarkı kazandırmış bir adam bunu yapmayacaksa biz kalkıp gidelim...
- Ben de kendimi bu konuda görevli hissediyorum.
Geçen gün Sezen Aksu’yla konuşuyorduk.
“İhtimaller” albümüyle ilgili “Kendine böyle bir mükafat vermeye hakkın vardı” dedi.
Ben müziğimi deforme etmeyi çok seviyorum.
Şarkılarımı değişik şekillerde duymak hoşuma gidiyor.
Şarkılarımı piyasaya çıkarırken en az 5-6 aranjman yapıyorum. “Bu mu, o mu” diye çok ince eleyip sık dokuyorum.
Fazlaca kararsız bir insanımdır.
Her zaman daha iyi olacağını bildiğim bir iş yaptığımız için karar vermekte zorlanıyorum.
Albümlerim o yüzden gecikiyor.

Haberin Devamı

‘İhtimaller’ sence neden tutmadı?

 Albüm 14 Temmuz’da çıktı. Çok talihsiz bir zamana denk geldi. Bahane diye söylemiyorum ama bir sebebi de bu. Bir de bugün bir şarkının klibi yoksa, insanların şarkıdan haberi olmuyor. Çok sevdiğim başka arkadaşlarımın da harcanan şarkıları var bu yüzden. Geri dönüp o şarkılara klip çekilebilir diye düşünüyorum.

Haberin Devamı

Kenan Doğulu: Bebek yok köpek var

YENİ KUŞAK ŞARKICILARDAN
KORKMUYORUM

◊ Tek şarkıyla sosyal medyada meşhur olan, sonra da albüm yapan genç isimler var. Son yıllarda sayıları da arttı. Sence bu gençler ileride iyi yerlere gelebilirler mi?
- Ben onların tek şarkıyla ünlü olduklarını düşünmüyorum. Ünlü oldukları ilk şarkı olarak düşünüyorum. Takipte kalınması gerektiğini söylüyor içgüdülerim. Önümüzdeki yıllarda kim bunun üzerine ne koyacak da ilerleyecek, önemli olan bu.
◊ Yeni kuşak isimler benim dinleyicimi çalarlar diye korkuyor musun?
- Yok. Öyle bir korkuyla yaşanmaz. “Tehlike gerçek, korku seçenek” diye bir laf var. Korkuya böyle bakıyorum. Müzik sektöründe ne kadar çok ses olursa, o kadar büyüyeceğini düşünüyorum. Tabii ki paylaşılacak, ekmek azalacak ama paylaşabileceğimiz ekonominin de kanalları çoğalacak aynı zamanda. Mesela Instagram fenomenleri bunu geçim kaynakları olarak kullanabilecekleri noktaya geldiler. Talep arttıkça yeni fikirler üretilecek. Yeni fikirlerden yeni enstrümanlar doğacak. Yeni enstrümanlardan da pastanın payı ona göre dağılacak. Teknolojinin gelişmesiyle gençlerin her konuda söz sahibi olması kaçınılmaz. O yüzden onların önümüzdeki yıllarına bakalım ve öyle konuşalım diyorum.
◊ Tahribad-ı İsyan adında bir hip-hop grubunun prodüktörlüğünü yaptın...
- Sulukule’deki çocukların derdi kentsel dönüşüm. Başka mahallelere sürüldüler ve bu insanlar evlerini, işlerini kaybetti. Birbirlerinden koparıldılar. Neşeli mahallelerin yerine yeni binalar ve müteahhitler geldi.
Bu durumdan çok şikayetçiler. Halil Altındere adlı dünyaca ünlü video sanatçımız, mahallede çekim yaparken bu grupla tanışıyor. Çektikleri video dünyada ses getiriyor. Ben İstanbul Bienali’nde gördüm videoyu ve çok heyecanlandım.
Bu çocukları bulmak istedim. Sonra beni gitaristim Murat Çekem aradı. “Abi sana bir grup dinletmek istiyorum” dedi. “Yoksa bunlar Tahribad-ı İsyan mı?” dedim. İsimlerini biliyordum.
“Evet abi nereden biliyorsun” diye şaşırdı. İki gün içinde buluştuk. 6 ay birlikte çalıştık. 1 ay önce de çıkardık albümü. Çocuklar harika yazıyor. Ben de onlara müzikal destek verdim.
Destek olmak isteyen çok arkadaşım var. Teoman aradı, onları sahnesine davet etti. Çıktılar şarkı söylediler. Şebnem Ferah da onlarla düet yaptı, bir şarkısını verdi.

Haberin Devamı

BABAM YAŞASAYDI “ASLAN OĞLUM” DERDİ

◊ Baban hayatta olsaydı bugünkü Kenan’a ne derdi?
- “Aslan oğlum” derdi. Ben onun devamı gibi hissediyorum bazen kendimi. Bu bir bayrak yarışı mıydı acaba diye mecazi bir yaklaşımım var. Hayatımın çok içinde. Babamın gitarını onun penasıyla çalarım. Stüdyomda resmi durur.
Benim önemli ilham kaynaklarımdandır babam. Hayatta olsaydı gururlanırdı diye düşünüyorum. Müzikle hayatımı kazandığımı, kız kardeşime ve anneme destek olduğumu görseydi “aslan oğlum” derdi. Yaptığım her işte “Acaba o ne düşünürdü?” diye aklımdan geçiriyorum. Gizli ortaklarımdan biri.

AYNI EVDE
İKİ MARKAYIZ

Beren Saat’le birlikte aynı evin içinde iki markasınız. Aynı anda iki markayı yönetmek nasıl oluyor?

Haberin Devamı

Kenan Doğulu: Bebek yok köpek var

- Bir markayı yönetmek çok zor. İkinci marka aynı eve girince, beraberinde biraz daha fazla sorumluluk getiriyor. Ama iki marka yönetmek, takım ruhunu dinç yapıyor. Bu da çiftleri daha taze tutuyor.
◊ Yaz planınız var mı?
- Yazlık mekanlarda konserlerim olacak. Mayısta üniversite konserlerim var. Şimdi de Washington’da Türk yürüyüşünde sahneye çıkacağım. Ayrıca Beren’in bir filmde oynama ihtimali var. Onun işi bittikten sonra Avrupa tatili yapıp Los Angeles’a gideriz diye düşünüyorum.

DOĞUM GÜNÜNDE
KÖPEK ALDIM

◊ Beren’e en son ne sürpriz yaptın?
- Bir arkadaşımın köpeği yavruladı. Doğum günü için ona bir tane Pomeranian Boo cinsi köpek aldım. Adını da “Cimcik” koyduk.

Haberin Devamı

Kenan Doğulu: Bebek yok köpek var


◊ Evlilik yaratıcılığı öldürüyor mu?
- Bende öyle bir şey olmadı. Belki Beren çok anlayışlı olduğu içindir. Çalışma ve özgürlük zamanlarımı çok güzel paylaşıyor. Ben zaten çok fazla şarkı peşinde olan bir adam değilim. Bu hafta iki beste daha yapıp satayım gibi bir zihniyetim yok. Önümüzdeki hafta Ayşegül Aldinç’e verdiğim şarkının klibi çekiliyor bu arada.
Ayşegül çok sevdiğim bir arkadaşım olduğu için “Bana bir şarkı ver” dediğinde hiç düşünmeden ona bir şarkı yaptım. Hep böyle çok sevdiğim, inandığım yakınım olan kişilere şarkı yaptım. Bu işi çok fazla ticarete çevirmedim. Nicelikten ziyade nitelik mantığı kafamda daha ağır basıyor.

MAGAZİNCİ ARKADAŞLARLA BİRLİKTE
ARABA İTTİK

◊ Herhalde artık magazincilere daha pozitif yaklaşıyorsundur. En son benzinin bitince yolda kaldın ve arabanı magazin muhabiri arkadaşlar itti...

Kenan Doğulu: Bebek yok köpek var


- Ben hep pozitif yaklaşıyorum. İki gün stüdyoda sabahladım. Benzin alacak vaktim olmadı. Köprüde benzin bitti bitecekti. Emirgan’a girdim ve bir anda trafiğin ortasında kaldım. O sırada benzin bitti. Arkadaki arabada da magazinci arkadaşlar vardı. Benim arabayı tanıdıkları için takip etmişler. Birlikte arabayı itip kenara aldık. Beni stüdyoya bıraktılar sağ olsunlar.

Kenan Doğulu: Bebek yok köpek var

BENZEMEZ KİMSE SANA...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!