Kemer Cemevi için adres belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Kemer Cemevi için adres belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 14:48

Kemer Cemevi için adres belirlendi

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - ALEVİ Kültür Derneği (AKD) Kemer Şubesi yöneticilerini makamında kabul eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, Kemer Cemevi'ni inşa etmek için Arslanbucak'ta bir arsa tahsis edeceklerini söyledi.
AKD Kemer Şube Başkanı Ersegün Çam, AKD Genel Başkan Yardımcısı Keziban Kaya ve şube yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü makamında ziyaret ederek, yakın zamanda inşaatına başlanması planlanan Kemer Cemevi konusunda görüş alışverişinde bulundu. Başkan Gül, Arslanbucak Mahallesi 430 ada 3'üncü parselde bulunan 1400 metrekarelik arsayı cemevi için tahsis edeceklerini söyledi.
SON AŞAMAYA GELİNDİ
2009 yılında göreve gelir gelmez, Kemer Belediyesi'ne ait büyük bir salonu AKD Kemer Şubesi'ne tahsis ettiklerini ve bu tahsisi her yıl uzattıklarını kaydeden Başkan Gül, "Bu ayki meclis toplantımızda AKD'ye verdiğiniz salonun tahsis süresini 10 yıl daha uzattık. Ancak Alevi kardeşlerimizi kalıcı bir cemevi binasına kavuşturmak istiyoruz. AKD'nin bu konudaki dilekçesi meclis imar komisyonuna havale edildi. Cemevi için yer bulunması konusunda son aşamaya geldik. Arslanbucak Mahallesi'ndeki bir arsanın tahsisi gerçekleşecek. Kısa sürede inşa edilecek olan cemevinin ilçemize ve Alevi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu onuru bana yaşatan dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.
BAŞKAN GÜL'E TEŞEKKÜR
AKD Kemer Şube Başkanı Ersegün Çam da "Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gül, ilçemizi cemevine kavuşturmak için üstün bir gayret gösteriyor. Her ihtiyacımızda yanımızda oluyor. Derneğimize desteği için minnettarız. Arslanbucak'taki bu tahsis için başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kemer'de ibadetlerimizi sağlıklı yapabileceğimiz bir mekana kavuşmuş olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!