Kemaraltı'nda arife günü bereketi

Güncelleme Tarihi:

Kemaraltında arife günü bereketi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2016 14:35

Kemaraltı'nda arife günü bereketi

Haberin Devamı

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)- KURBAN Bayramı alışverişi için, İzmirliler'in en çok tercih ettiği yer Kemeraltı Çarşısı oldu. Bayramdan sonra okulların da açılacak olmasından dolayı ihtiyaçlarını ucuza almak isteyenler, dükkan dükkan gezdi. Emniyet güçleri olası terör saldırısan karşı çarşıda güvenlik önlemlerini artırdı, polis ekipleri sürekli devriye gezdi.
İzmir'de bayram alışverişinin adresi yine değişmedi. Özellikle alt ve orta gelir grubundaki aileler, daha ucuz fiyata yiyecek ve giyim ürünleri bulmak için Kemeraltı Çarşısı'nı tercih etti. Bayramdan hemen sonra okulların da açılacak olması nedeniyle hem bayram hem de okul alışverişi birlikte yapıldı. Vatandaş, ihtiyaç duydukları ürünleri daha ucuza bulabilmek için dükkan dükkan gezip fiyat aldı, kesesine uygun bulduğunu satın aldı.
Kemeraltı Çarşısı'nda İzmir'in farklı bölgelerinden gelen insanlar olduğu gibi Suriye'den gelip yerleşen vatandaşlar da bayram alışverişi yaptı. Ülkesinden 4 yıl önce İzmir'e gelen Halil İsa, eşi ve 3 çocuğuyla alışveriş için gelenlerden oldu. Bayramı kutlamaya hazırlandıklarını söyleyen Halil İsa, fiyatları gördükten sonra alışveriş yapacağını anlattı. 2.5 yaşındaki kızı Mina Eker ve eşiyle gelen Engin Eker'de, yiyecek ürünleri yerine bayramda genellikle evde olmadıkları için kıyafet almayı planladıklarını ifade etti. Küçük Mina Eker'de bayram alışverişinde, kucağından inmediği babasından şeker istediğini söyledi. Küçük Taha Yasin Yıldırım'da babasıyla bayramlık kıyafet alacak olmanın, mutluluğunu yaşadığını anlattı. 4 kızıyla ve eşiyle çarşıyı gezen Şahabettin Kaygusuz da "Ucuzu bulmak için dolaşıyoruz" dedi. Çarşıda ayakkabı satışı yapan Şahin Çolak da fiyatlarını uygun olduğunu belirterek, "Ayakkabıları, 20 TL'ye kadar indirdik. Her keseye uygun ürün satıyoruz. Ama bu bayramda, para kurbanlıklara ayrıldığı için Ramazan Bayramı'ndaki gibi alışveriş olmuyor" dedi.
POLİS GÜVENLİĞİ ÜST SEVİYEDE TUTTU
Bu arada terör saldırılarını göz önünde bulunduran İzmir polisi, tedbirleri en üst seviyede aldı. Çarşı boyunca polis ekipleri, sürekli devriye görevi yaptı. Şüpheli görülen kişilerin kimliklerinin kontrol edileceği ve üstlerinin aranacağı açıklandı. Ekiplerde olası saldırı durumuna karşı polislerden birisi de otomatik silahla gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!