Kemanıyla dünyayı fethetti

Güncelleme Tarihi:

Kemanıyla dünyayı fethetti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2014 01:06

Eski sağlık bakanlarından Dr. Mehmet Aydın’ın torunu, besteci müzisyen Mehmet Aydın, New York’ta yasayan Türk müzisyenlerle bir araya gelerek “New Yorklu Çapulcular” grubunu kurdu. Aydın, dünyaca ünlü Warner stüdyolarında CD kaydı yampaktan, New York’da verdiği konserlere kadar birçok faaliyetle adından söz ettiriyor.

Haberin Devamı

Eski Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Aydın’ın müzisyen torunu Mehmet Aydın, parlak kariyeriyle dikkat çekiyor. Aydın, müzik kariyerine 1993 yılında Hacettepe Devlet Konservatuarı’nda başladı. New York’ta ünlü Juilliard Sanat Okulu’nun Pre College sınavını kazanarak kabul edildikten sonra, Juilliard Orkestrasında grup şefi seçildi. Carnegie Hall’da konser veren New York Youth Senfonisine davet edildi ve grup şefi yardımcısı olarak 3 yıl boyunca çeşitli konserlere katıldı.

WARNER’DA CD KAYDI

Juilliard’da viyola çalışmaları sürerken bir yandan beste dersleri aldı ve yaptığı ilk önemli ve Türk motiflerinden oluşan bestesi “Infinity”, Fairfield County Composers Showcase beste yarışmasında en iyi beste ödülünü aldı. Warner stüdyolarında CD kayıtlarında aktif olarak görev aldı. Masterını burslu olarak San Francisco Konservatuarında yaptı ve orda ünlü rock grubu Goldenhearts’in üyesi olarak birçok festivalde ve ünlü Filmore sahnesinde binlerce kişiye konser verdi.

Haberin Devamı

EN PAHALI VİYOLAYI DENEYECEK

Yeni grubu Offlift’le yeni albüm kayıtlarına başlayan Aydın, grubunda yer alan dünyanın en ünlü davulcularından Mike Smith’le birlikte yeni kayıtlara başladı ve uzun bir turneye hazırlanıyor. Aydın ayrıca, ünlü müzayede evi Sothebys’den 45 milyon dolar değerindeki dünyanın en pahalı enstrumanı Stradivarius McDonald viyolayi denemek üzere davet edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!