Keman sanatçısının Bağdat Caddesi'ndeki kazada ölümü

Güncelleme Tarihi:

Keman sanatçısının Bağdat Caddesindeki kazada ölümü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 14:22

Keman sanatçısının Bağdat Caddesi'ndeki kazada ölümü

Haberin Devamı

 

 

Arzu KAYA/İSTANBUL, (DHA) BAĞDAT Caddesi'nde art arda meydana gelen kazalarda, keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 araç sürücüsünün yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

"OĞLUM EBEDİYEN HAYATIMIZDAN ÇIKMIŞTIR"

Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5. duruşmasına tutuksuz sanık Orkun Efe Bardakçı katılmazken, bir diğer tutuksuz sanık Ezgi Aydın ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. Mahkeme hakimi olaya ilişkin keşif yapıldığını ve bilirkişinin raporunun hazırladığını ifade etti. Duruşmada söz alan Okan Arıkan'ın babası Namık Arıkan bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, "Oğlumun alkollü olduğundan bahisle kusurlu olduğumuzdan bahsedilmiş halbuki benim oğlum öldürülmüş" dedi. Olayda yaşamını yitiren Harun Aslan'ın babası Nevzat Aslan ise, "Benim oğlum vefat etmiştir. Oğlum alkollü olabilir ancak kaza yerine gelinceye kadar hiçbir trafik ihlali yapmamış. Oğlum kısa süre için değil ebediyen hayatımızdan çıkmıştır" diye konuştu.


"...ALKOL ALAN POTANSİYEL SUÇLUDUR ANLAMI ÇIKMAKTA"


Arıkan ve Arslan ailelerinin avukatlarından Alper Naycı, ölen Harun Arslan'ın vücudunda 1.8 promil alkol olduğunu belirterek, "Alkol durumu her vücutta farklı etki yaratmaktadır. Her gün alkol alan bir insandaki etki ile ilk defa alkol alan kişideki etki farklıdır" dedi. Bunun üzerine sanıklardan Ezgi Aydın'ın avukatı Yalçın Tura ise, "Avukatın beyanından sürekli alkol alan birisi potansiyel suçludur anlamı çıkmaktadır. Eğer ilk defa alkol almış ise yine dengesini ve kontrolünü kaybettiği kabul edilmelidir. Her iki durumda da trafik için potansiyel bir tehlike oluşmuştur" cümlelerini kullandı.


"KAZA OLDUĞUNDA TRAFİK IŞIKLARI HANGİ RENKTİ" SORUSU


Mahkeme, İstanbul Fatih Sultan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yazı yazılarak sanık Orkun Efe Bardakçı'nın kan tahlili ile alkol ölçümünün yapılıp yapılmadığının sorulmasını istedi. Yazı cevabının gelmesinden sonra dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi veya üniversitelerden temin edilecek üçlü bilirkişi heyetine gönderilmesinin değerlendirilmesine karar veren mahkeme, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne yazı yazılarak kazanın olduğu dakikada trafik ışıklarının hangi renk yandığının sorulmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.


"ALKOLLÜ OLARAK TAŞIT TOLUNA GİRDİĞİ..."


Öte yandan olay yerinde yapılan keşfe ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda, olayda yaşamını yitiren Okan Arıkan'ın yaya geçidini ve trafik ışıklarını kullanmadığı anlatılarak, "1.82 promil alkollü olarak taşıt yoluna girip taşıt yolunun karşısına geçmek istediğinde aracın kendisine çarpması neticesinde vefat ettiği trafik kazasında trafik kurallarını ihlal ettiğinden asli kusurunun bulunduğu kanaatine varılmıştır" denildi. Arıkan'a çarpan sanık Orkun Efe Bardakçı'nın olayda hızını azaltmadığı, yayayı gördüğünde yayanın can güvenliği ile ilgili tedbirleri alması için korna çalarak, farlarını uzun kısa yakarak yayaya uyarıcı ikazlarda bulunmadığı belirtilen raporda Bardakçı'nın da asli kusurlu olduğu kaydedildi.


"SEYİR EMNİYETİNİ İHLAL ETTİ"


Harun Arslan'ın ise dörtlülerini yakan araca sürterek yaya kaldırımı üzerindeki ağaca çarpıp yaşamını yitirdiği kaydedilen raporda, "1.28 promil alkol alıp seyir emniyetini ihlal ettiği, direksiyon hakimiyetini kaybedip kendisinin vefat etmesine sebep olduğu olayda asli kusurunun bulundğu kanaatine varılmıştır" cümleleri kullanıldı. Raporda, sanık Ezgi Aydın'ın ise kazaya karışanlara yardım etmek için flaşörlerini yakıp durakladığı sırada Arslan'ın aracının çarptığı ve o an için alabileceği bir önlem olmadığından kusurunun bulunmadığı ifade edildi.


OLAYIN GEÇMİŞİ


2 Mayıs'ta Bağdat Caddesi'nde meydana gelen kazada, Orkun Efe Bardakçı idaresindeki araç, Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan keman sanatçısı Okan Arıkan'a ve yol kenarında park halinde bulunan bir araca çarpmıştı. Arıkan olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olay yerindeki çalışma sürerken Ezgi Aydın'ın kaza nedeniyle yolun sol şeridine bıraktığı aracını görünce manevra yapan Harun Arslan'ın kullandığı araç da yol kenarındaki ağaca çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle sürücü Arslan da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. İddianamede, dikkatsiz ve tedbirsiz şekilde araç kullandığı belirtilen sürücüler Orkun Efe Bardakçı'nın keman sanatçısı Okan Arıkan'ın ölümüne, Ezgi Aydın'ın da Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu ifade edildi. Sürücüler Bardakçı ve Aydın hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!