Kemalpaşa'ya üniversite geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kemalpaşaya üniversite geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 12:18

Kemalpaşa'ya üniversite geliyor

Haberin Devamı

İZMİR Katip Çelebi Üniversitesi'nin bazı teknik bölümlerinin Kemalpaşa İlçesi'nde açılması için Kemalpaşa Belediyesi ile protokol imzalandı.
Kemalpaşa Belediyesi'ne ait arazide Katip Çelebi Üniversitesi'nin bazı fakülte binaları iki yıl içinde inşa edilecek. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve bölgeye yakın sanayi kuruluşlarına nitelikli personel ihtiyacını karşılayacak olan fakülteler, aynı zamanda ilçenin sosyo-ekonomik hayatını da canlandıracak.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, MHP İlçe Başkanı Mustafa Gözütok, meclis üyeleri, sanayiciler, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin olduğu protokol töreninde konuşan AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, üniversiteyi ilçeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Uğurlu, "İKÇÜ, 2010'da kurulduğunda, üniversitemizin ilçemize gelmesi için meclis üyesi olarak gayrette bulunmuştuk ama nasip olmadı. İKÇÜ'yü Çiğli'ye kaptırdık ama o günden bugüne içimizde bir uhde kaldı. Attığımız imzayla mülkiyeti belediyemize ait olan arazilerde, üniversitenin ihtiyacı olan fakülte binalarını yine belediyemiz tarafından yapılarak İKÇÜ'ye devredilmesi konusunda, mutabakata vardık. İnşallah, en geç iki yıl içinde ilçemize bu fakülteleri kazandırmış olacağız" diye konuştu.
İKÇÜ Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, üniversite sanayi işbirliği bağlamında KOSBİ ve Bağyurdu OSB'ye destek olmayı hedeflediklerini belirterek "Üniversitenin vazgeçilmez konseptlerinden birisi de şehrin sosyal ve kültürel açıdan kalkınmasına katkıda bulunmak. Bu noktada üzerimize düşeni yapacağız. Açılacak bölümler bir yıl içinde netleşecek" dedi.

KEMALPAŞA (İzmir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!