Kemalpaşa'nın en büyük camisi için ilk harç döküldü

Güncelleme Tarihi:

Kemalpaşanın en büyük camisi için ilk harç döküldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2017 12:05

Kemalpaşa'nın en büyük camisi için ilk harç döküldü

Haberin Devamı

İZMİR'in Kemalpaşa ilçesi'ndeki yapımı devam eden Gölpark Projesi'nde, tamamlandığında ilçenin en büyüğü olacak caminin temeli, törenle atıldı.

Kemalpaşa Belediyesi tarafından bir süre önce yapımına başlanan ve yüzde 80'lik bir kısmı tamamlanan 550 bin metrekarelik Gölpark Projesi alanında yepyeni bir proje olan cami projesinde ilk harç döküldü. Cami projesinin temel atma törendi konuşan AK Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Türkiye'nin alanında en büyük projelerinden biri olan Gölpark Projesi içerisindeki cami projemizin temel atma törenini bugün tekbirlerle gerçekleştiriyoruz.

Bu projemizi, iç mekan olarak 600 metrekare toplamda ise 8 bin metrekarelik bir alanda inşa ediyoruz. Bu alanın bir kısmı otopark olacak. Yaklaşık olarak 4 bin metrekarelik bir avluya sahip camimiz ilçemizin en büyük camisi olarak halkımızın hizmetine sunulacak" dedi.

Milli ve manevi duygularla yetişmiş bir genç nesil için camilerin büyük önem arz ettiğini ifade eden Uğurlu,  "Hayalim, her caminin büyük bir bahçesi ve o bahçede de küçücük yavrularımızın oynadığı parklar olmasıdır.  Gençlerimizin oturup, söyleşebildiği edebildiği imkanlar olsun. Çünkü ses çıkarmasın diye camiden kovduğumuz  o çocukların akılları kemale erdiğinde neden camiye gitmediğini düşünüp, duruyoruz. Bunun için çocuklarımızı ve gençlerimizi camiden dışlamamalı aksine onları camiye kazandırmak için çalışma yapmalıyız" diye konuştu.

"ECDAT CAMİLERE ÖNEM VERİRDİ"

Ecdadın camilerin yerlerine önem verdiğini ve şehirlerin en güzel bölgelerine cami yaptırdıklarını hatırlatan Başkan Uğurlu, şöyle devam etti:

"Cami bizim medeniyetimizin, kültürümüzün de ana öğesidir. Atalarımız bir yere yerleşecekse önce o bölgenin en güzel yerine cami inşa ederlermiş. Ardından çeşme yapıp, ağaç diker daha sonra evleri yaparlarmış. Şimdilerde durum biraz değişti. Ancak biz bu algının dışında hareket ederek camilerimizi hayata geçirdiğimiz projelerin en güzel yerlerine inşa edeceğiz."

Törene Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, davetliler ve çok sayıda Kemalpaşalı katıldı.

KEMALPAŞA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!