Kemalpaşa yerli otomobile talip

Güncelleme Tarihi:

Kemalpaşa yerli otomobile talip
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 11:21

Kemalpaşa yerli otomobile talip

Haberin Devamı

KEMALPAŞA Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) tarafından düzenlenen perşembe kahvaltılarının kasım ayındaki toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, "Yerli otomobili Kemalpaşa'da üretelim" çağrısı yaptı.

Kemalpaşa'daki bir otelde ilçe protokolü ve dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, İzmir'in yerli otomobile talip olmasının yerinde bir adım olduğunu belirterek, "İzmir yerli otomobil üretmek için lojistik avantajdan nitelikli iş gücüne kadar pek çok avantaja sahip. Yıllardır yedek parça konusunda da kendini kanıtlayan İzmir, Avrupa'nın birçok önemli otomotiv devine yedek parça üretiyor. Konsorsiyumda yer alan firmalardan BMC ve Vestel'in de İzmir ve Manisa'da olması bir avantaj. Yerli otomobilin üretilmesi için en doğru şehir İzmir'dir" dedi.

İzmir'in ilçeleri arasında yerli otomobil için en doğru tercihin Kemalpaşa olacağını savunan Yöndem, "Kemalpaşa, İzmir'in en büyük OSB'lerinden biri olan KOSBİ'yi bünyesinde barındıran, sanayi kültürü oturmuş bir ilçe. Buna rağmen gelişmeye ve büyümeye de çok açık olması ilçeyi avantajlı konuma getiriyor. Ayrıca limana yakınlığı ve yeni inşa edilen Lojistik Köy de büyük bir avantaj oluşturuyor. Özellikle Türkiye'de bir ilk olacak Lojistik Köy devreye girdiğinde Kemalpaşa'nın lojistik avantajı başka hiçbir ilçede olmayacak. Tüm bunları göz önüne alırsak yerli otomobil için Kemalpaşa doğru tercih olur" diye konuştu.

"TERCİH ELEKTRİKLİ ARAÇTAN YANA OLMALI"

Yerli otomobil üretilirken tercihin elektrikli otomobillerden yana olması gerektiğine de vurgu yapan Yöndem, "Dünyada fosil yakıtlar yakın bir gelecekte tükenecek. Bugün pek çok ülkede fosil yakıtlı araçların yasaklanması tartışılıyor. Tüm bunları göz önüne aldığımızda üretilecek yerli otomobilin elektrikli olması gerektiğine inanıyorum. Bu hem bize teknolojik avantaj sağlayacak, hem de ülkemize ekonomik katkı sağlayacaktır. Bugün Türkiye en çok enerji ithalatı gerçekleştirmektedir. Neredeyse ülkemizin cari açığına eş değerde olan bu kalemi hafifletmek adına da yerli otomobilde fosil yakıtlar tercih edilmemeli" dedi.

Yöndem'in ardından söz alan A Plus Mühendislik Kurucu Genel Müdürü Yakup Yıldırım, Melike Yalçın Tırpan ve Av. Hayriye Değirmenci Yadel de birer konuşma yaparak, iş dünyası temsilcilerini bilgilendirdi. Etkinlik, katılımcılara teşekkür plaketi sunulmasıyla son buldu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!