Kemal Yazıcıoğlu: İçime sinmedi Demirel’e söyledim

Güncelleme Tarihi:

Kemal Yazıcıoğlu: İçime sinmedi Demirel’e söyledim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 21:20

1990’lı yıllarda işlenen 19 fail meçhul cinayetle ilgili Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasında, dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu tanık olarak ifade verdi.

Haberin Devamı

 Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade veren Yazıcıoğlu, ‘kumarhaneler kralı’ olarak bilinen Ömer Lütfü Topal cinayetiyle ilgili şunları anlattı:

“Cinayet İstanbul’da işlenmişti. Aralarında Ayhan Çarkın’ın da bulunduğu 4 kişi yakalandı. Dönemin Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Halil Tuğ, dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ın talimatını getirdi. Ağar’ın ‘Emniyet Genel Müdürlüğü de incelensin’ talimatıyla şüpheliler, ertesi gün Ankara’ya gönderildi. İbrahim Şahin, bu şahısları teslim almak için İstanbul’a geldi. Ankara’ya götürüldükten sonra serbest bırakıldılar. Serbest bırakılmaları beni rahatsız etti. İstanbul Valisi ile birlikte Demirel’e giderek durumu aktardım. Elimizde ‘karineler’ vardı, Ankara’ya götürülmeleri, serbest bırakılmaları içime sinmemişti. İstanbul Emniyeti’nde kalsaydı o karineler incelenebilirdi.”

Haberin Devamı

Duruşmalardan vareste tutuldukları için sanıkların katılmadığı duruşmada işadamı Halis Toprak, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteciler Hikmet Çiçek, Uğur Dündar ile CHP Milletvekilleri Fikri Sağlar ve Tuncay Özkan’ın tanık olarak dinlenilmesine karar verdi. Cinayetlere ilişkin bilgi istenen MİT ve MGK ve Jandarma Genel Komutanlığı daha önce gönderdikleri dışında ellerinde bilgi ve belge olmadığını bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!