Kemal Sunal'a Mavi Boncuk'lu anma

Güncelleme Tarihi:

Kemal Sunala Mavi Boncuklu anma
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 19:15

Kemal Sunal'a Mavi Boncuk'lu anma

Haberin Devamı

 İSTANBUL, (DHA) - 16 yıl önce hayatını kaybeden Usta Oyuncu Kemal Sunal, 72'inci yaş gününde "Mavi Boncuk" temalı bir etkinlikle anılacak. Ailesi, sanatçı dostları, Emel Sayın ve Metin Akpınar'ın katılılacağı etkinlikte Kemal Sunal'ın filmlerinde kullandığı otomobiller, sinema kostümleri filmin afiş görselleriyle süslenerek sergilenecek.

"FİLMLERİNDE KULLANDIĞI KENDİNE AİT OTOMOBİLLER DE SERGİLENCEK"

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği tarafından organize edilen ve Arzu Film'in de destek verdiği anma etkinliği, Kadıköy'de 6 Kasım Pazar günü yapılacak. Etkinlikte, Kemal Sunal'ın kendisine ait ve birçok filminde kullandığı 34 KS 401 plakalı 1982 BMW ve 34 NZ 427 plakalı 1984 model Mercedes marka araçları görseller eşliğinde sergilenecek. Aynı zamanda "Şabaniye" ve "Hababam Sınıfı" filmlerinde kullandığı orijinal kostümler de sevenleriyle buluşturulacak.1974 yılında Ertem Eğilmez'in yönetmenliğini yaptığı Emel Sayın, Kemal Sunal, Tarık Akan, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Münir Özkul, Halit Akçatepe gibi çok önemli isimlerin rol aldığı "Mavi Boncuk" filminde kullanılan ve sürekli yolda kalan 1937 model aracın muadili de, Kemal Sunal'ın 72. Yaş günü anısına sergilenecek.

82 FİLMDE YER ALDI

Türk Sinemasının bir dönemine damga vuran Kemal Sunal, oynadığı filmlerle büyük çıkış yakalayarak iyi ve saf adam rolleriyle büyük beğeni kazandı. Sanatçı, komedi filmleri ağırlıklı olmak üzere dram türündeki filmlerde de yer aldı. Tiyatro kökenli olan sanatçı yaşamı boyunca 82 filmde rol aldı.

"FİLMLERİNDE DAİME DOĞRU YOLU ÖĞRETTİ"

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay etkinliğe ilişkin şunları söyledi: “Yeşilçam'a saygı temalı aktivitelerimiz kapsamında büyük usta Kemal Sunal'ı dostlarıyla birlikte anacak olmak mutluluk verici. Emel Hanım'ın ise davetimizi kırmayarak aramızda olacak olması bizi heyecanlandırıyor. Kemal ağabey Yeşilçam için çok büyük bir isimdir. Filmlerinde zekasıyla hep kötülerle mücadele etmiş, haksızlıkların karşında durmayı ve daima doğru yolu öğretmiştir bizlere. Tabi ki her şeye rağmen gülmeyi başarmayı da."

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!