Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Kemal Merkit!

Ah Kemal Abi ah! Nasıl olur, nasıl kaybederiz seni...

Haberin Devamı

Gülen gözlü, azimli, mütevazı, kocaman yürekli, örnek insandın hepimize, Çöl Kaplanı’mızdın sen bizim!

Sen Kemal Merkit’sin... Sana bir şey olmaz. Olmazdı ki!

Neden bu kadar erken gittin ki!

Cuma sabahı gözümü açtığımda kocam verdi kötü haberi.

“Olmaz!” dedim. “Olmaz, yanlışın var. Haber yanlış haberdir. O değildir! Kemal Merkit dünyanın işini en iyi bilen, en dikkatli, en profesyonel motor sporcusu, o kaza yapmaz!”

O yapmamış zaten.

Daha genç bir yarışçı motoruna gelip arkadan çarpmış.

Olacak şey değil. İnanın değil.

Geçen sene Adım Adım ile beraber Runtalya’da ben ilk 21 km’mi koşmadan bir gün önce, yine kaybettiğimiz bir başka güzel insan Viktor Ananias anısına
ekolojik çiftlikte beraber aynı masada yemek yedik. O Dakar’dan dönmüştü. Hem de ne muhteşem dönmüştü Çöl Kaplanı! Efsane yazmıştı yine. 9605 km’yi aşmış, hem de mekanik destek almadan yarışanlar kategorisi 1’incisi olmuştu.

O gülen gözlerinin içine hayranlıkla baka baka, bir hayranı olarak yan yana fotoğraflar çektirdik. O dev adamın yanında oturduğuma inanamamıştım.

Ben TEGV için, o ise TOFD için bağış topluyordu.

Duyarlı, azimli, güçlü, kuvvetli, mis gibi bir insandı. Mis gibi.

İlk ismi Mustafa’ymış, onun için olağanüstü bir yazı yazan Can Koçak’tan öğrendim. Mustafa Kemal Merkit; mavi gözleri her daim gülen, örnek insan.

Mütevazı, aslında abarta abarta övünmemiz gereken başarılarını yeterince anlatamamış olsak da bunlarla vakit kaybetmeyen, kendiyle barışık, asla yılmayan, hayatta en sevdiği şeyi yapmaya; motoruyla her türlü koşula rağmen yola yılmadan devam eden adam... En sevdiği yolda, yarışta, motorunun yanında kaydı avuçlarımızdan. Gerçekten inanamıyorum.

Büyük bir kayıptır hepimiz için. Çok büyük ve çok erken.

Nur içinde yat Çöl Kaplanı, Kemal Abimiz...

Mustafa Kemal Merkit.

Sevdiği şeyi yapmaya yılmadan, azimle devam edebilmenin ne demek olduğunu bilen, farkındalığı yüksek insanlar için daha da büyük bir kayıp.

Hepimizin başı sağ olsun.
Yonca
“yas”

Haberin Devamı

Bir iyilik yap

Kemal Merkit, Dakar Rallisi’ni ihtiyacı olanlar için faydalı bir hale getirdi. Bu yarış, dünyanın en zor motor yarışlarından biri. Bir dayanıklılık ve insanlık macerası... TOFD için bağış toplayarak yarışmıştı.

İsteyenler aşağıdaki hesap numaralarına bağış yaparlarsa, bağışları TOFD tarafından akülü tekerlekli sandalye alımı için kullanılacak.
Bağışınızın AÇIKLAMAsı olarak:

“MERKİT, kendi adınız ve soyadınız” yazın lütfen. Böylece Kemal Abi’nin bir amacı da, dileği de yerine gelmiş olur.
Banka: Garanti Bankası, Üstbostancı Şubesi (Şb. Kodu 356)
Alıcı Adı: Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği
Hesap no (TL): 6297744
IBAN No: TR91 0006 2000 3560 0006 2977 44

Haberin Devamı

Likya günlüğü

Londra Paralimpik Olimpiyatları’nda bizim çocuklarımız bu kadar başarılı olabiliyorsa, bizim duracak mızmızlanacak yüzümüz yok asla.

Likya Ultra Maratonu’na katılıyorum. Delilik evet. Berlin Maratonu’na gitmekten vazgeçmek zorunda kaldım; çünkü ikisi çakışıyor. İkisini de yarım yaşamaktansa, memleketin en muhteşem Ultra Maraton seyrini yaşamak ve güncesini canlı canlı aktarmak istiyorum size. Detayları haftaya vereceğim.

Delilik belki yaptığım ama değer!

Yarı yolda kalsam da, her adımıma değer.

O yola güzel bir amaç için çıkmak yeter.

Yonca
dağ tepe takmaz”

Yazarın Tüm Yazıları