Keloğlan, Porsche Cup’ın dünya ünlüler karmasında

Güncelleme Tarihi:

Keloğlan, Porsche Cup’ın dünya ünlüler karmasında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2006 00:00

Girmediği kılık kalmayan ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, motorsporlarına da el attı. Cuma günü ’Keloğlan’ tiplemesi ile sinamaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan Erbil, 12 Mart’ta ise Bahreyn’de düzenlenecek Porsche Cup’ta pilot koltuğuna oturacak. Erbil’in takım arkadaşları ise Ben Affleck, Maradona, Maria Sharapova ve Andriy Shevchenko gibi dünyaca ünlü isimler olacak.

Türkiye’nin en ünlü şovmenlerinden biri olan Mehmet Ali Erbil, şimdi de yarış parkurlarında boy göstermeye hazırlanıyor. 6 Ocak tarihinden itibaren gösterime girecek olan sinema filminde ’Keloğlan’ tiplemesi ile karşımıza çıkmaya hazırlanan Erbil, ’Porsche Michelin Supercup’ adı verilen ve tüm dünyadan ünlülerin de yarıştığı organizasyonun dört ayağında yarışacak. 48 yaşında Keloğlan tiplemesi ile ’Karaprens’in karşısına çıkacak olan Erbil, 16 Ocak tarihinden itibaren Türkiye’de eğitim almaya başlayacak ve 12 Mart’ta düzenlenecek olan Bahreyn yarışı ile pistlere çıkacak. Erbil’in dört yarışta start alacağı bu organizasyonun diğer yarışlarında ise Ben Affleck, Diego Maradona, Maria Sharapova ve Andriy Shevchenko gibi dünyaca ünlü isimler yer alacak.

1993 yılından itibaren düzenlenmeye başlayan ve 2006 yılında 12 ayaktan oluşan Porsche Michelin Supercup’ta 20-24 adet arasında Porsche yer alıyor. 400 beygir güç üreten Porsche 911 GT3’lerin yarıştığı organizasyonda, 70 kilometrelik parkur yaklaşık 35 dakikada tamamlanıyor.

MÜCEVHER FİRMASI

Monacolu mücevher firması Morellato’nun bu yarışlarda start aldığı 4 otomobilden 3 tanesi şampiyonluk için start alırken, bir araç ise ünlülerin yarışması için hazırlanıyor. 2006 yılında şampiyonluk amaçlayan takımın ünlülere ayırdığı otomobili, Amerika Grand Prix’sinde Hollywood’un ünlü isimlerinden Ben Affleck başta olmak üzere takvimin diğer yarışlarında da futbol dünyasının en ünlü isimlerinden Diego Maradona, Andriy Shevchenko ve kortların ünlü ismi Maria Sharapova kullanacak.

Aynı otomobili Bahreyn, Almanya, Belçika ve Türkiye ayaklarında ise şov dünyasının yıldızlarından Mehmet Ali Erbil kullanacak. 16 Ocak’ta antrenmanlara başlayacak olan Erbil, ilk startını ise Bahreyn Grand Prix’sinde alacak. Erbil böylelikle, yarış pistlerinde de rakiplerinin korkulu rüyası olmuş olacak. Kaskını ve tulumunu alarak yarış dünyasının kapısını çalacak olan Erbil, aynı zamanda ülkemiz adına da önemli bir ilki gerçekleştirecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!