'Keloğlan ile Uzaylılar' son kez sahnede

Güncelleme Tarihi:

Keloğlan ile Uzaylılar son kez sahnede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 11:48

'Keloğlan ile Uzaylılar' son kez sahnede

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), metin yazarlığı ve sahne yönetmenliğini Fatih Şanal'ın yaptığı 'Keloğlan ile Uzaylılar' adlı çocuk oyununu 3 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00'de son kez sahneleyecek.

Koreografisi Melda Özkan'a ait eserin müziklerini Ahmet Sait Karabulut, dekorunu Ömer T. Gündüz, kostümlerini Zekiye Şimşek hazırladı. Çocukları eğlenceli bir yolculuğa çıkaran eserde 'Keloğlan' rolünü Engin Yaman, 'Anne' rolünü Arzu Aydoğdumu, 'Cafer' rolünü M. Burak Pektaş, 'Neptünüs' rolünü Alaaddin Ataseven, 'Neptünya' rolünü I. Meriç Karataş, 'Tiko' rolünü Şevket Baha İşler, 'Fiko' rolünü Sinem Seçil Baddal, 'Seyirci Kız' rolünü Işıl Ayaz, 'Kıvırcık' rolünü Cüneyt İrfan Erdoğan, 'Melisa' rolünü Gizem Şenerö, 'Can ve 1. Satıcı' rolünü Selahattin Denizsümüren ve '2. Satıcı' rolünü Vural Vursavaş canlandırıyor.

ESERİN HİKAYESİ

Keloğlan, kermeste annesinin yaptığı leziz pastaları satarken Cafer ve adamları tarafından dolandırılıyor. Cesur Keloğlan, parlak zekâsıyla tam kaybettiği hakkını geri almışken, uzaylılar ile karşılaşıp tanışıyor. Uzaylılar, evrenin daha yaşanılır bir yer olması için köprüler kuruyor. Keloğlan, bilmece çözmedeki hünerini de kullanarak uzaylılardan hediye kazanıyor. Bu hediye sayesinde Cafer ve adamlarını yola getiriyor.

Eseri izlemek isteyen küçük izleyicilerin aileleri, 5 TL olan biletleri Haşim İşcan Kültür Merkezi ile Cumhuriyet Meydanı'ndaki opera gişelerinden ve www.biletiva.com internet adresinden temin edebilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!