Kellik ve beyaz saç tarih mi oluyor

Güncelleme Tarihi:

Kellik ve beyaz saç tarih mi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2016 22:49

ERKEKLERDE görülen kellik ve saç beyazlamasına karşı Yeditepe Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nden müjde geldi.

Haberin Devamı

Yeditepe Üniversitesi bilim insanları, yeni geliştirdikleri ve 1-1.5 ay sonra piyasaya sürülmesi planlanan kremle, kellik ile saç beyazlaması sorununun ortadan kaldırılacağı iddiasındalar. Krem ile saçların daha gür, kalın telli ve doğal rengine yakın tonda çıktığı, beyaz saçların ise doğal rengine yakın tona dönüştüğü savunuluyor. Henüz adı belli olmayan ve Sağlık Bakanlığı onayından sonra piyasaya çıkacak kremin tanıtımı, Yeditepe Üniversitesi’nde yapıldı.

MUCİZE SÜNNET DERİSİ

Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fikrettin Şahin, ürün ile ilgili şu bilgileri verdi:“Saç kaybının da en önemli nedenlerinden biri genetik faktörler. İkincisi de hormonlar. Özellikle erkeklik, testosteron hormonu etkili. Diğer etken vitamin ve mineraller. Beyazlamada da yine genetik faktörler önemli. Daha sonra vitamin eksikliği, stres ve üzüntü geliyor. Bir öğrencimin babası çocuk doktoru. Onunla konuşurken ‘Sünnet derisinde farklı bir kök hücre kaynağı var mı’ diye düşündük. Sünnet derisinden kök hücre izolasyonu yaptık. Sonra saçın beyazlaması veya dökülmesiyle ilgili formülleri birleştirerek ortak bir formülasyona ulaştık. Hazırladığımız molekül kokteyllerle bu hücreleri birleştirerek, kreme dönüştürdük.”

Haberin Devamı

‘Denedik başardık’

Prof. Dr. Fikrettin Şahin, ‘mucize’ kremi losyon ve şampuan halinde de çıkarmayı planladıklarını belirterek şu bilgileri verdi: “Sonuçları için hayvanlar üzerinde çalıştık. Hayvanları tıraş edip o bölgeye günde bir defa bu kremi sürdük. 12’nci günde hayvanların sırtının tamamen kılla kaplandığını gördük. Yeni çıkan kılların hayvanın doğal kıl renginden daha koyu renkte olduğunu gözlemledik. Ardından sınırlı sayıda gönüllü erkek ve kadın üzerinde uyguladık. 11 günlük bir süreçte saçın sıklığının arttığı görüldü. Beyaz saçlara uyguladık ve saç renginin doğal rengine yakın bir tonda koyulaştığını gördük.”

Kellik ve beyaz saç tarih mi oluyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!