KELİMELERE SIĞMAZ BU 5 YIL

Güncelleme Tarihi:

KELİMELERE SIĞMAZ BU 5 YIL
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2016 14:17

5 yıldır Almanya'nın Wuppertal kentindeki Mimar Sinan Camisi’nde din görevlisi olarak hizmet veren Kütahya Nuruosmaniye Camisi İmam-Hatibi Hayati Atalay, Almanya’daki görev süresini tamamladı.

Haberin Devamı

KELİMELERE SIĞMAZ BU 5 YIL

 Kütahyalı hemşehrileri, Atalay için veda programı düzenlendi. Kalabalık cemaatin iştiraki ile yapılan programda Wuppertal Kütahyalılar Derneği yönetimi yanısıra, Düsseldorf Konsolosluğu’ndan Rauf Berber, hemşehrileri ve vatandaşlar katıldı.

Mimar Sinan Camisi Başkanı Yusuf Koç “5 sene boyunca Kütahyalı Hayati hocamızın bizlere çok faydalı hizmetleri oldu. Çocuklarımızın eğitiminden cami inşatına kadar yönetim ile çok uyumlu çalıştı. Bu 5 seneyi kelimelere sığdırmak imkansız olacak” diye konuştu.

KÜTAHYA’DAN DA ZOR AYRILMIŞTI
Wuppertal Kütahyalılar Derneği Başkanı İsmail Tasçıoğlu da, “Hayati hocamız sesi ile çalışmaları ve hizmetleriyle biz Kütahyalıları Almanya’da temsil etmiştir. Allah ondan razı olsun” dedi.
Hayati Atalay da “Din görevlisi olyarak 25 yıl hizmet ettim. Bunun 20 senesi Kütahya’da, 5 senesi de Wuppertal Mimar Sinan Camisi’nde geçti. Kütahya’dan ayrılırken çok zor olmuştu, aynı duyguları şu an yine yaşamaktayım” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!