Kelepçeye tepki gösterdi duruşmaya gelmedi

Güncelleme Tarihi:

Kelepçeye tepki gösterdi duruşmaya gelmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2018 00:38

MİT TIR’ları davasında tutuklu yargılanan CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, adliyeye kelepçeli götürülmek istenmesini protesto ederek dünkü duruşmaya katılmadı.

Haberin Devamı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nde kapalı olarak görülen duruşmada heyet değişikliği nedeniyle dava dosyası özetlenerek okundu. Yaklaşık 2 saat süren ve Berberoğlu’nun SEGBİS’le katılıp savunma yaptığı duruşma 13 Şubat’a ertelendi. Berberoğlu’nun eşi Oya ve kızı Dilara Berberoğlu’nun da izlediği duruşmaya CHP’li vekiller Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Engin Altay, Gamze Akkuş İlgezdi ve Sezgin Tanrıkulu da destek verdi. Duruşma çıkışı açıklama yapan Berberoğlu’nun avukatı Murat Ergün, şunları söyledi: “İki eksik husus var. Bunlar, sanık lehine olabileceğini değerlendirdiğimiz hususlar. Bu iki eksiğin tamamlanması için duruşma ertelendi. 13 Şubat’ta karar çıkacağını değerlendiriyoruz. Görüşümüz, yeni belge ve bilgiler doğrultusunda, Berberoğlu’nun masumiyetinin ortaya çıkacağı ve tahliye edileceği yönündedir.”

DEMOKRASİ İÇİN AYIP
Avukat Yiğit Acar ise “Kelepçe tedbiri zorunlu değildir. Bir milletvekilinin duruşmaya getirilirken kelepçeye vurulması, demokrasimiz için ayıptır. Berberoğlu
bu ayıbın ortağı olmamak için cezaevinden SEGBİS sistemiyle duruşmaya katılmıştır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!