Kelepce mustafa

Güncelleme Tarihi:

Kelepce mustafa
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Alman Ümit Milli Takımı'nın da değişmez futbolcusu Mustafa Doğan, ‘‘Sahaya çıktım mı babamı tanımam’’ diyor. Genç futbolcu ilk ve tek kırmızı kartı S.Bükreş maçında görmüş.

Futbol savaşçısı

O tam bir savaşçı... Hem de futbol savaşçısı... Alman Ümit Milli Takımı'nın değişmez oyuncusu, Fenerbahçe'de de her dönemin gözdesi... Geçtiğimiz yıl önce Lazaroni, ardından Rıdvan Dilmen'in vazgeçilmez futbolcusu olan Mustafa Doğan, bu sezon da Otto Bariç'in tam anlamıyla askeri...

Pranga vuruyor

Futbola stoper olarak başlayan Mustafa Doğan Alman Ligi'nde ünlü yıldızların ayağına teknik direktörün kelepçesi olarak yapışıyordu. Onun için isim değil, cisim önemliydi. Hocası maçtan bir hafta önce kime markaj yapacağını bildiriyor, dersine o günden itibaren çalışmaya başlıyordu.

Ahlaklı futbolcu

Kendi deyimiyle iyi bir öğrenciydi. Hocalarına göre ahlaklı, çalışkan ve savaşçı bir özelliğe sahipti... İyi bir aile terbiyesi vardı... Mustafa agresif bir oyuncu olarak tanınıyordu ama futbol yaşantısı boyunca ilk kırmızı kartını S.Bükreş maçında görmüştü.

Eşinden destek

Profesyonelce yaşadığını ve eşinin, futbol yaşamında önemli rol oynadığını belirten genç futbolcu, ‘‘Türkiye'de marke etmeyeceğim futbolcu yok. Hocam marke edeceğim ismi söyledikten sonra o rakibimin tüm özelliklerini öğrenir ve ona konsantre olurum’’ diyor.

Hamburg kancası

Grubunda son maçını Arnavutluk'a karşı oynayan ve 2-0 kazanan Alman Ümit Milli Takımı Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazandı. Bu maçta kafa vuruşuyla takımına bir gol kazandıran Doğan'a Hamburg Teknik Direktörü Frank Pagestorf transfer teklifinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!