Zodyak kadınları

Güncelleme Tarihi:

Zodyak kadınları
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘‘Herkes 80'lere dönüşden bahsediyor, bence insanlar Escada'nın değerlerine geri geliyor, yani kadınsı çizgilere ve kendini fantastik hisseden kadına’’ diyor dünyanın ünlü markalarından Escada'nın tasarım direktörü Brian Rennie. Koleksiyonda kadının seksapelini ortaya çıkaran ceketler, yumuşacık deri pantolonlar, ipek jakar kumaşlardan hazırlanmış leopar desenli kıyafetler ve sayısız seçenek bulunuyor. Tasarımların önemli bir bölümü, Elements grubu ise burçlar kuşağı, Zodyak'tan ilham alınarak hazırlanmış. Zodyak'ın ateş, hava, su ve toprak grubu bu tasarımların üst başlığını oluşturuyor. Su grubunda, maviler, Pasifik yeşili, kırmızılar, gökyüzü mavisi ve beyazlar bulunuyor. Yün krep, krep gabardin, moher karışık giysiler mevcut. Ayrıca ipekler, taftalar, pamuklu daracık pantolonlar da dikkat çekiyor. İpek şifon karışımı bluzlar ise çok seksi. Moher karışık blazerlar erkeksi görünse de, seksi bluzlar sayesinde silüet güzelleşiyor. Hava grubunda, pastel ağırlıklı renkler, koyu toprak tonlarının beyazla karışımı, tütün rengi ve elbette gökyüzünü çağrıştıran renkler bu grubun içinde yer alıyor. Pastel renklerdeki pamuklu dar pantolonlar, ipek buluzlar, modern Sari kıyafetleri, süetle süslenmiş ceketler ve daha birçok parça hava grubunun içinde. Toprak grubunda ise mavi ve pembeyle kontrast olarak kullanılan erik rengi, kızıl kahve ve griden siyaha doğru tonlar bulunuyor. Jarse kumaşlar, hafif yünlü kumaşlarla karışık olarak kullanılıyor. Ayrıca pamuklu ve kadife, viskon karışımı kumaşlar da mevcut. Büstiyerler, elbise ve etekler bu grubun ilk göze çarpanları. Ateş grubunu ise tarif etmeye gerek yok. Yakıcı olan herşey bu grupta. Genel olarak aksesuvarlara bakıldığında, ilk dikkati çeken desenli ipek eşarplar ve atkılar. Ayrıca Zodyak motifleriyle süslenmiş basit süet kemerler de sık kullanılıyor.

KIRIMIZIYI TAŞIYABİLMEK

Dünya üzerindeki en güzel, seksi, enerji veren renklerden biri, belki de birincisi. Sevmek kolay ama taşımak? Hele ceket, etek takımı kullanabilmek hayli zor. Escada'nın kullandığı kırmızı ton, gözü rahatsız etmiyor. Canlı, parlak ve göze hoş görünüyor. Ayakkabılarda aynı renkte. Aksi halde ayakkabının uyumunu sağlamak pek kolay değil. Modacıların hemen hemen hepsi koleksiyonlarda kırmızı bir parçaya yer vermiş durumdalar. Yazın pastel ve yumuşak renklerinin yanında kırmızı mutlaka var. Sarışınlar pastel renkleri daha rahat kullanabiliyorlar, esmer tenliler veya siyah saçlılar için kırmızı ideal. Özellikle kırmızı rujla tamamlandığında, gece davetlerinde bile rahatlıkla kullanılabilecek. Ayrıca ceket, etek takımın parçaları beyazlarla da birleştirilebiliyor. Veya ipek eşarplarla süslenebiliyor.

UZAKDOĞU ESİNTİLERİ

Toprak renklerindeki çiçek desenli elbiseler, Uzakdoğu'dan esinlenerek hazırlanmış. Uzun elbiseler, beyaz parçalar, mandalina rengindeki ceketler, jakarlar, brokarların hepsi, Asya kokulu. Modacıların tümü Asya motiflerinden, renginden, desenlerinden esinlenmiş.

SARI GÜZELLİKLER

Bu yazın en popüler renklerinden biri, sarı. Yeşil veya şeftali tonlarıyla birarada kullanılıyor. Uçuşan etekler, büstiyerler sarı renklerde ve dikkat çekici.

Bu yaz ne giyeceğiz? Dünyanın gözde modacıları kreasyonlarını sırayla tanıtıyorlar. Ortak temalar da var, birbirinden çok farklı parçalar da. Escada, bu yazın kadını için sayısız seçenek hazırlamış. Renkler, modeller, desenler çok farklı zevklere ve ihtiyaçlara göre seçilmiş. Ayrıca burçlar kuşağı Zodyak'ın dört grubundan esinlenilmiş. Burçların birarada bulunduğu toprak, ateş, su ve hava gruplarının herbirinde Zodyak'ın bu bölümünün karakterine uygun kıyafetler, renkler, desenler yeralıyor.

HAFTASONU RAHATLIĞI

Escada'nın süslü püslü kıyafetlerinin yanısıra özellikle hafta sonları için hazırladığı giysiler de var. Örneğin, Oxford mavisi bu kategoride bulunuyor. Kaşmir blazerlar, baskılı bluzlar, pastel renklerde jean pantolonlar, polo yakalar hepsi keyifli günler için.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!