Zamansız sokak stilleri

Güncelleme Tarihi:

Zamansız sokak stilleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2013 01:09

Kendinizi fazla yormadan, yıllar içinde çok fazla değişikliğe girmeden bir stil mi yaratmak istiyorsunuz? Söz konusu erkekler olunca sokak modası en geniş ve en yaratıcı stil alanı. Tarihi, ikonları, markaları ve milyonlarca takipçisi olan dört sokak stili arasında geziniyoruz.

Haberin Devamı

Kararını ver: Dandy misin, preppy mi?

Yalı çapkını

Nedir, nasıl olunur? Dandy kelimesi 17. yüzyılın sonlarında İngiltere’de ortaya çıkan varlıklı ve entelektüel sınıftan yola çıkarak günümüze kadar uzandı. Toplum içinde dandy bir stiliniz varsa hemen üst sınıfa ait olduğunuz anlaşılırdı. En büyük temsilcilerden biri ünlü yazar Oscar Wilde ve tabii ki Frank Sinatra.
İpuçları: Gardıropta ceketler, trençkotlar ve düğmeli hırkalar, iki düğmeli ve kruvaze takım elbiseler, smokinler, renkli ve düz papyonlar, çizgili ve kareli yelekler, loafer ayakkabılar, ince deri kemerler, pastel renk gömlekler ve kol düğmeleri.
Görünüm: Özenle taranmış ve jölelenmiş saçlar, tamamen tıraş olunmuş ya da bıyık bırakılmış bir yüz.
Mesajı: Bakımlı, şık ve havalı, tam bir jön ol!
Modern temsilcileri: George Clooney, Brad Pitt ve Pharell Williams, Ayhan Işık...

Haberin Devamı

Nereden, kaça alırım???

Kaşmir palto, B. Republic, 690 TL
Takım elbise, Tween, 1700 TL
Gömlek, Network, 179 TL
Papyon, Sarar, 79 TL
Deri ayakkabı, Desa, 329 TL
Optik gözlük, Rayban, 349 TL
Saat, Calvin Klein, 490 TL

Zamansız sokak stilleri
Metropol asisi

Nedir ve nasıl olunur?
Punk-rock sokak stili 1970’lerde punk-rock müzik furyasıyla birlikte başladı. İlk öncüleri efsanevi Iggy Pop, Ramones, The Sex Pistols gibi isimler. Metal aksesuarlı tişörtler, ultra dar (skinny) jean’ler, deri metalli ceketler ve kemerlerle beraber, eski görünümlü ayakkabılarıyla daha özgür ve rahat bir sokak stili yarattılar. Moda dâhileri Malcolm Mclaren and Vivienne Westwood bu tarzda koleksiyon yaparak bu stili milyonlarca modasevere ulaştırmayı başardı. Converse’in kurucusu Chuck Taylor ise bu akımın baş ayakkabıcısıydı.
İpuçları: Gardıropta metal aksesuarlı deri ceketler, ayakkabılar ve kemerler, dar jean’ler, anarşist sloganlı baskılı tişörtler ve eskimiş tabansız deri ayakkabılar, deri Alman botlar ve Converse’ler.
Görünüm: Siyah ojeler, dövmeler ve bolca metal aksesuarlar.
Mesajı: Şoke et, özgür ol ve haklarını savun!
Modern temsilcileri: Deryck Whibley ve Adam Lambert, Gökhan Özoğuz....

Haberin Devamı

Nereden, kaça alırım???

Tişört, H&M, 79 TL
Jean, Gap, 169 TL
Zincir kolye,
Topman/Topshop, 59 TL
Deri eldiven, By Şapka, 59 TL
Deri bot, Elle, 389 TL

Kentli salaş

Nedir ve nasıl olunur?
Bohemian tarzı, Yves Saint Laurent’in 1966’da modayı demokratik hale getirerek herkese hitap etmesini sağlamak istemesiyle başladı. Haute Couture gibi görünen ama birçok insana ulaşabilen tasarımlar yaptı. Bu tarz sanatla ilgilenen kesimin fazlasıyla ilgisini çekti. Öncüleri Salvadore Dali, Ernest Hemingway gibi dâhi isimler oldu. Bohemian stili aslında modayı takip etmiyor, moda bohem kişileri takip ediyor. Buradaki ironi asıl moda olanın kişilerin kendi stili olmasıyla alakalı. Aslında bohem tarzı hep vardı, zamansız bir stil olduğunu unutmamak lazım.
İpuçları: Gardıropta kadife ve gabardin ceketler, yelekler, taşlanmış ve eskitilmiş jean’ler, kadife pantolonlar, çiçekli ve etnik desenli bol gömlekler, basic tişörtler, süet botlar ve deri ince tabanlı makosenler, kalın deri kemerler ve optik gözlükler.
Görünüm: Dağınık ve taranmamış saçlar, uzun veya kısa sakal.
Mesajı: Yaratıcı ve bireysel ol!
Modern temsilcileri: Johnny Depp, Orlando Bloom, Can Bonomo...

Haberin Devamı

Nereden, kaça alırım ?

Parka, H&M, 379 TL
Gömlek, H&M, 129 TL
Atlet, Diesel, 79 TL
Pantolon, Topman/Topshop, 109 TL
Şapka He by Mango, 69 TL
Deri bot, Divarese, 559 TL

Fakülte yakışıklısı

Nedir, nasıl olunur?
Preppy stili 1950’lerde Harvard, Princetown ve Yale gibi üniversitelerdeki varlıklı ailelerin çocukları tarafından keşfedilen bir stil olarak kayıtlara geçti. Giydikleri kıyafetleriyle bir nevi sosyal statü yaratıyorlardı. Daha sonra 1980’lerde John Hughes’in ‘Breakfast Club’ gibi kült olmuş filmlerindeki karakterler bu tarzın temsilcileri haline geldi. Preppy modası rugby gömlekleri, deri makosen ayakkabılar, iki düğmeli kadife ceketleri sayesinde daha önce de olduğu gibi bugünkü modern hayatta sokaklarda hayat buluyor. Polo Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Lacoste ve Paul & Shark gibi markalar bu stil sayesinde bu günlere kadar milyonlarca moda seveni giydirdi.
İpuçları: Gardıropta gabardin ve chino pantolonlar, deri ve süet makosen ve sandaletler, uçuk renklerde düz ve kareli gömlekler, kadife ve gabardin iki düğmeli ceketler, ince kravatlar, ince deri kemerler, büyük kolej çantalar.
Görünüm: Hazırlanmış ama rahat ve casual bir görünümü var. Saçlar ne çok yapılı ne çok dağınık. Tazelik hissi veren bir parfüm kullanılsa süper olur.
Mesajı: Günlük hayatta hem rahat hem şık ol!
Modern temsilcileri: Kanye West ve Chace Crawford, Ralf Tezman...

Haberin Devamı

Nereden, kaça alırım?

Ceket, Vakko, 1899 TL
Gömlek, He by Mango, 139 TL
Pantolon, Vakkorama, 389 TL
Kravat, Fabrika, 159 TL
Deri ayakkabı, Tommy Hilfiger, 320 TL
Evrak çantası, Desa, 489 TL
Mendil, Vakko 219 TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!