Yüz güzelliği önde gelir

Güncelleme Tarihi:

Yüz güzelliği önde gelir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

Alinur Velidedeoğlu'nun çapkınlık kuralı: Kadın sarı ışık yakmazsa kontak bile açmam

Alinur Velidedeoğlu, reklamcılıktaki başarısı kadar, çapkınlığıyla da ünlü. Üç kede nişanlanıp evliliğin kapısından dönen ‘‘müzmin bekár’’ Velidedeoğlu, çapkınlık konusunda ‘‘Bir şeyi yapacaksan en iyisini yapacaksın’’ diyor ve kendi yöntemlerini açıklıyor. Velidedeoğlu'na göre kadında yüz güzelliği, vücut güzelliğinden çok daha önemli.

30 yaşından sonra piyano öğrendim

İnat ettim, 30 yaşından sonra piyano öğrendim. İlk başta arkadaşlarım dalga geçti benimle. Bir taktım, haftada dört gün üç saat işten çıkıp piyano hocasına gittim. Sonra 50'ye yakın cıngılı kendim besteledim. Klasik müzik hayranıyım, sayfa sayfa dinleyebilirim. Arkada triangle vuracak diye çok beklediğimi hatırlıyorum. Mesela Carmina Burana'yı dinlerken timpanilere kafayı takarım. Küçükken gizlice babamın pardesüsünü giyer, müzik dolabına klasik müzik koyup, elimdeki iki makarna çubuğuyla orkestra idare ederdim. Orkestra şefi olmayı da çok istemiştim, şimdi meslek hayatımda onu yapıyorum bir anlamda. Yıllar önce benim üstümde de bir blucin, bir kazak vardı. Mesai saatleri dışında eşek gibi çalıştım, sürekli araştırdım, belli bir zaman sonra başarıyı elde edince para da arkamdan geldi. Hala da deliler gibi çalışıyorum bir şeyler öğrenmeye. Zaman çok kısa, öğrenecek çok şey var. İnsanın boş zamanı olmaz.

Doğrusunu söylemek gerekirse, Alinur, güzel Türkiye'mizin sıkı çapkınlarının başında gelir. Yurtdışı çalışmaları da cabası elbette. Bekar arkadaşlar, usta sözü dinlemekte sayısız yarar var.

- Yener ağabey, bir şeyi yapacaksan en iyisini yapacaksın. Bekarsan da iyi bekar olacaksın. Evliysen de iyi bir koca olacaksın. Ben medya çapkını olmuş iyi bir bekarım. İyi bekarlık, evli gibi yaşamamak demektir. Ben flört etmek için birisiyle beraber olmuyorum. Bilinçaltımda evliliğe giden bir yol olur mu, olmaz mı diye ilişkiye girerim. Benim hayatımda günübirlik ilişkiler yoktur. Sarı ışık karşıdan gelir, ben gaza basarım. Ama sarı ışık yanmazsa kesinlikle kontağı bile açmam. İşin rengi ilk üç dakika içinde belli olur...

ÇAPKINLIĞIN SIRRI

- Dünyada bu işin sırrını sana söyleyeyim ağabey, kız soru sormaya başladıysa seninle ilgileniyor anlamına gelir. Eğer size sormuyorsa hiç uğraşma. Her tanıştığın kadınla flört edeceksin diye de bir kaide yok. Benim için yüz güzelliği, vücut güzelliğinden çok daha önemlidir. Çünkü zamanım daha çok bu surat karşısında geçiyor. Ayrıca estetik bir iş yaptığım, grafik tahsili gördüğüm için aksini düşünemiyorum bile. Ben kadın dışında yuvarlak hatlı şeylerden hoşlanmam. Evlilik çok ciddi bir kurum. Bugüna kadar üç defa nişanlandım. İlkini tahmin ediyorum 1978 yılında davetli filan yapmıştım. Evlilikten korkmuyorum ama olmuyor işte. Demek ki kısmet.

Haydi bakalım ‘‘İyi bekar’’lar, bekleyin o sarı ışıkların yanmasını.

Biyografi okurum

Ben roman değil, biyografi okumayı seviyorum. Bir şeyler yapmış insanların hayatları beni çok ilgilendiriyor. Ben çok zengin bir aileden değil, eğitimli bir aileden geliyorum. 18 yaşında çalışmaya başladığım andan itibaren ailemle bütün maddi bağlarımı koparttım. Sevdiğin işi yapacaksın, azimle üstüne gideceksin. Yıllarca sabahlara kadar masaların üstünde yattım. Bugüne kadar 540 tane film çekmişim. Tuvalete girerken bile bir ansiklopedi alıp okurum. Michigan'da doğduğum için hem Amerikan, hem de Türk vatandaşıyım. Şu anda Amerika'da 24 saat yayın yapan DFH adlı bir televizyon kanalı ile iki radyomuz var. Yerimiz Los Angeles'da, Kanada'dan Meksika'ya Hawaii'ye kadar izleniyor. Benim son yıllarda yaptığım herşey Türk Bayrağını olumlu bir şekilde her yerde dalgalandırmak. Atatürk filmi yapmaya çalışmamın nedeni de bu.

Sabah kahvaltım 2 poğaça

Siyasete girmeyi hiç düşünmem. Ben ‘‘Başkanın Adamları’’nın en üstündeki olmayı, Başkan olmaya tercih ederim.

Hayatımda iki kere futbol maçına gittim, hiç anlamam. Amcam GS Lisesi mezunu olduğu için kendimi yüzde 5 Galatasaraylı sayarım.

Nazara inanmam ama, annem istediği için, dizaynı kendime ait nazar boncuğu taşıyorum.

Çok iyi vinsörfçüydüm, belimdeki sakatlıktan sonra yapamıyorum. Kar ve su kayağından da hoşlanıyorum. Hayatımda yaptığım en büyük çılgınlık Güney Afrika'da film çekerken sky-diving yapmamdır.

Bir türlü gourmet olamadım. Amansız sandviç tüketicisiyim. Sabahları yolda giderken iki poğaça alıp yerim.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!