Yönetmen adayı

Güncelleme Tarihi:

Yönetmen adayı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2012 01:00

Sinem Öztürk, beş yıldır “Arka Sıradakiler” dizisinde Gamze karakterini canlandırıyor. Genç oyuncunun kalbinde yatan asıl meslek ise yönetmenlik. Şu sıralar bir aşk bir de komedi filmi senaryosu yazan Öztürk, ilk filminin çekimlerine yakında başlayacağını söylüyor.

Haberin Devamı

Beş yıldır “Arka Sıradakiler” dizisinde rol alıyorsunuz. Bu kadar uzun süre liseli bir genç kızı canlandırmak neler hissettiriyor size?
- Açıkçası biraz garip hissediyorum, çünkü ben dizide çocuk sahibi bir kadını da oynadım ve o bölümler rüya olarak gösterildi. Liseliyi oynamanın bir dezavantajı yok aslında. Ortalarda sürekli lise formasıyla dolaştığım için kendimi genç hissediyorum.

Peki, beş yıl aynı karakteri oynamanın dezavantajı yok mu? Köreltmez mi bu durum oyuncuyu?
- Tek tip bir karakter olsa haklısın ama benim oynadığım karakter çok dişi. Sinirli, agresif, başından sürekli olaylar geçiyor. Dizide sakat kaldım, tımarhaneye düştüm, kavga ettim, anne oldum, öğretmen oldum, öğrenci oldum... Gamze’yle birçok karakteri oynamış gibiyim. Benim için büyük bir antrenman oldu.

Bu işin bu kadar uzun süreceğini tahmin ediyor muydunuz?
- Hayır, hayal bile edemezdim. Hamdi Alkan, başından beri “Bu dizi tutacak, fenomen olacak ve yıllarca devam edecek” diyordu. Fakat ilk 10 bölüm kimse buna ihtimal vermiyordu. Ama sonra Hamdi Alkan’ın dediği çıktı...

DİZİDEN AYRILMAYA GÖNLÜM RAZI OLMADI

Bu sürede diziden ayrılmayı hiç düşündünüz mü?
- “Tamam bırakayım, farklı bir karakter oynayayım” dediğim oldu. Ama dizinin çok seveni var, tek başıma sıyrılıp gidemedim. Gönlüm razı olmadı açıkçası.

Daha devam eder mi sizce?
- Bu sene artık tamam.

Liselilerden geri dönüş alıyor musunuz, beğeniyorlar mı karakterinizi?
- Çok beğeniyorlar. Diziye katkıda bulundukları da oluyor. Bazen senaryoyla ilgili duyum alıyorlar, kanala ve yapımcıya mail’ler atıp istemedikleri şeyleri söylüyorlar. Mesela dizideki bir çift, Paris’e gidecekti. Bir şekilde bunu duymuşlar. O kadar çok mail geldi ki sonunda o sahneyi çekmedik. Artık büyük bir kitle oldular ve ekibe söz geçirebiliyorlar.

CANLI BOMBA FİLMİ OLMADI KOMEDİ FİLMİ YAZIYORUM

Aslında sizin bambaşka bir hayaliniz varmış, yönetmen olmak istiyor muşsunuz, öyle mi?
- Evet, yönetmenlik yapmak istiyorum.

2009’da bir senaryonuzun hazır olduğunu ve yakın zamanda çekmeye başlayacağınızı söylemişsiniz, ne oldu o projeye?
- Birtakım sebeplerden ötürü ben soğudum projeden, o yüzden askıya aldım.

Konusu neydi, neden soğudunuz?
- Bir canlı bomba hikâyesiydi. Bazı sebeplerden dolayı askıya aldım. Şimdi bir komedi filmi yazıyorum.

Yönetmenlik hayaliniz oyunculuktan önce de var mıydı?
- Tabii... Ben Sinema-Televizyon bölümü mezunuyum. Asıl istediğim, senaryolarını yazdığım filmleri çekmekti. Oyunculuğa tesadüfen başladım.

Oyunculuğu da sevdiniz ki bırakamıyorsunuz...
- Evet, oyunculuğu da çok sevdim.

Nasıl başladınız bu işe?
- Üniversitedeyken kısa filmlerde oynuyordum; hem festival filmlerinde hem de üniversitede çekilen kısa filmlerde. Daha sonra dizi setlerinde rejide çalışmaya başladım. Derken bir yapımcı, gençlik dizisi için görüşmek istedi. İşe “Duvar” dizisiyle başladım, ardından “Arka Sıradakiler” geldi.

ALMADOVAR’IN DOĞALLIĞINI VE CESARETİNİ SEVİYORUM

Hiç yönetmene müdahale ettiğiniz oluyor mu sette?
- Bazen “Hocam, bu sahneyi yakın plan çeksek daha güzel olur” diyorum. Hamdi Alkan da yeniliklere çok açık bir yönetmen, “Haydi yapalım” diyor. Fikir alışverişi yapıyoruz. Senaryoda da bizleri dinliyor, sağ olsun.

Siz kendi çektiğiniz filmlerde de rol almak ister misiniz?
- Yok, ben kendi filmlerimde görünmek istemiyorum. Ben çekeyim ama gözükmeyeyim.

Örnek aldığınız yönetmenler var mı?
- Inarritu, Almadovar ve Christopher Nolan... Almadovar’ın doğallığını ve cesaretini çok seviyorum. Bence onunkiler gibi cesur filmler çekilmeli. Standart filmleri herkes yapıyor. Nasıl ki Almadovar’ın filmlerini izlediğinizde ismini görmeden “Bunu kesin Almadovar çekmiştir” diyorlarsa, benim çektiklerim için de “Bunu kesin Sinem çekmiştir” desinler istiyorum.

Türk yönetmenlerden beğendikleriniz var mı?
- Çağan Irmak’ı seviyorum. Onun en sevdiğim filmi “Mustafa Hakkında Her Şey”. Semih Kaplanoğlu’nu da seviyorum.

DAHA KADINSI ROLLER İSTİYORUM

Yönetmenliğe başlayınca oyunculuğu bir kenara mı bırakacaksınız?
- Yok, oyunculuğa da devam edeceğim ama kendime bir şeyler katabileceğim roller gelirse oynamak istiyorum. Sırf oyunculuğa devam etmek için her projeye “evet” demeyeceğim.

Bundan sonra nasıl rollerde yer almak istersiniz?
- Daha kadınsı ve dişi rollerde... Seyircinin karşısına büyümüş olarak çıkmak istiyorum. Gamze’yle tezat bir karakter olmalı. Fettan bir kadın olabilir.

Sizin lise döneminiz de dizideki kadar olaylı mıydı?
- Dizideki olaylar biraz uçuk tabii. Her öğrencinin kolay kolay başına gelmeyecek olaylar yaşanıyor. Dostluk açısından bakarsak da, ben lisedeyken böyle güzel dostluklar ve aşklar yaşamamıştım.

Nasıl filmler çekmek istiyorsunuz?
- Kadınları anlatmak istiyorum ben. Hiç işlenmeyen o kadar çok şey var ki gündelik hayatta, onları yazmak istiyorum. Çoğunlukla komedi filmleri çekmek istiyorum. Dediğim gibi bir komedi filmi yazıyorum şu an. Bir de üzerinde çalıştığım bir aşk filmi var.

FİLMİMİ EN GEÇ SENEYE ÇEKERİM

Anneniz ve dedeniz ressam, sizin resme ilginiz yok mu?
- Olmaz mı! Yapıyorum ama bir tarafı olmayınca, hoşuma gitmeyince hepsini karalıyorum. Bir şey ya dört dörtlük olacak ya da hiç olmayacak. Senaryo konusunda da öyleyim, yapayım da bitireyim demiyorum. Bitiremezsem, hepsine çizik atıyorum. Ya hep ya hiç.

Yönetmenlik yaparken de “Bu sahneyi beğenmedim, çekimler iptal” demeyin sakın?
- Yok, yapmam ama biraz mükemmeliyetçi bir yapım var, o yüzden zor bir yönetmen olabilirim.

Diyelim ki ilk filminizi çekiyorsunuz, kimler olur oyuncu kadrosunda?
- Ezgi Mola, Bennu Yıldırımlar, Timuçin Esen ve Fikret Kuşkan’ı çok seviyorum. Onların oynamasını isterim. Yazdığım filme göre de değişir tabii.

İlk filminizi ne zaman çekersiniz?
- Şimdi yazdığım senaryoyu bir ay içinde bitirmeyi düşünüyorum. En geç seneye çekmek istiyorum.

Haberin Devamı

KÖPEKLERİ ÇOK SEVERİM KEDİLERDEN KORKARIM

Bu arada köpeklerle aranız iyi sanırım. Sizin de var mı bir dostunuz?
- Kedilerden korkarım ama büyük bir köpek sevgim var. Kedinin gözlerime bakmasından çok ürküyorum. Köpeklerle inanılmaz bir iletişimim var. Bir Golden’ım var, adı Köpük. 2 yaşındaydı onu sahiplendiğimde. Bir köpeğim daha var, o annemlerle kalıyor.

Haberin Devamı

                                                  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!