Yola taçla çıktılar

Güncelleme Tarihi:

Yola taçla çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2005 00:23

Sharon Stone, Julia Roberts, Halle Berry... Onlar Hollywood’un en gözde kadınları. Güzellikleri, cesaretleri ve baskın kişilikleri dışında bir ortak yönleri daha var. Hepsi de kariyerlerine, bir güzellik yarışmasında taç taktıktan sonra başladılar.

Bazen onlar için ‘Hollywood’un taçsız kraliçeleri’ deniliyor. Oysa, sinema ve televizyon dünyasındaki başarılarıyla, milyonların gönüllerine taht kuran Halle Berry, Sharon Stone, Heather Locklear, Julia Roberts, Oprah Winfrey ve Eva Longorio bir zamanlar taçlı birer kraliçeydiler!

Katıldıkları güzellik yarışmalarında kraliçe seçilen bu isimler, bugün kariyerlerinin zirvesindeyken bile ‘Güzellik kraliçesi’ ünvanını aldıkları o dakikaları özlemle hatırlıyorlar.

1975 yılında Pennsylvania’da Miss Crawford Bölge Güzellik Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görüldü. Sharon Stone, o yarışmadan sonra Pennsylvania Güzeli seçilmek için mücadele edecekti. Ama bu girişiminde başarılı olamadı.

İşte huzurunuzda 1986 Ohio Güzellik Kraliçesi. ABD güzeli seçilip, ülksini Dünya Güzellik Yarışması’nda temsil edecek ilk Afro-Amerikan güzeli olacaktı. Şansı pek yaver gitmedi. Ama bu yarışma Halle Berry’ye Hollywood’un kapılarını açtı.

1998’de Corpus Christie güzeli seçildi. Genç kız bacaklarının daha uzun görünmesi için yüksek ökçeli ayakkabı giymişti. 29 yaşındaki Longoria, Desperate Housewifes dizisinde hálá kırmızı halıda bir kraliçe havası sergiliyor.

Sinema ve televizyonun güzel yıldızlarından Heather Locklear, öğrencilik yıllarında güzel ve çekici bir genç kız sayılmazdı ama 1979 yılında California’da Rancho Maria Güzellik Yarışması’na katıldı. Yarışmanın finalinde taç giyen şanslı öğrenci olamadı ama ertesi gün Hollywood’un yıldız avcılarından biri onunla ilgilendi.

1971 yılında Tennessee’nin zenci güzellik kraliçesi Oprah’a, jüri üyelerinden biri armağan edilecek olan bir milyon doları ne yapacağını sorunca, aldığı cevap, ‘Çılgınlar gibi para harcayacağım’ oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!