Yeter Tenimi Acıtmayın

Güncelleme Tarihi:

Yeter Tenimi Acıtmayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2003 11:33

Meltem Arıkan
Everest Yayınları

Haberin Devamı

Genç kuşak yazarlarımızdan Meltem Arıkan, "Ve... Veya...Belki", "Evet... Ama.. Sanki", "Kadın Bedenini Soyarsa" adlı kitaplarının ardından "Yeter Tenimi Acıtmayın"da dört kadının hikayesini anlatıyor.

Arıkan, daha önceki kitaplarında da rastlanılan soruları bu kez yeni sorular ekleyerek soruyor. Aıkan, sadece kadın hikayeleri anlatmıyor üstelik. Carl Gustav Jung'vari bir bakışla, kadının içindeki erkeğe de ayna tutuyor.

KİTABIN KONUSU: Yüzünde yüzyıllık gölgeler taşıyan kadın, bu izleri her vakit bir adama mı borçludur? Bu izler, gizemli tapınak muamelesi gören kadın cinselliğinin keşif yolculuklarını mı anlatır her zaman? Yoksa her kadın -eğer isterse- bedenini keşfetme coşkusunu armağan edeceği erkeği gizliden gizliye seçer mi? Haberi bile olmaksızın seçilen erkek bu utkuyu neye borçludur?
Dört kadının örtüştürerek paylaştıkları ve ortak tarih olarak var ettikleri geçmişlerinin, bugünlerini ipotek altına alması ne kadar adil? Kurban haline gelen bedenler hangi tarihsel suçun bedelini ödüyor?
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!