Yeşilüzümlü’nün Kuzugöbeği Mantar Festivali 13 Nisan’da başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Yeşilüzümlü’nün Kuzugöbeği Mantar Festivali 13 Nisan’da başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2012 17:08

Fethiye’ye 23 kilometre uzaklıkta, 500 metre irtifadaki Yeşilüzümlü beldesi bu yıl Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin programını zenginleştirdi.

Mantar ve yerel yemek kültürünün yanı sıra şarapçılık da etkinlik temaları arasına girdi. Festival 13 Nisan’da başlayıp üç gün sürecek, sempozyumlar, sohbet toplantıları, çocuk eğlenceleri, konserler, bisiklet turu, mantar avı gibi etkinliklerle birlikte yemek ve şarap yarışması düzenlenecek. Festivali izlemek için geleceklerin konaklaması amacıyla otel ve pansiyonların yanı sıra yöre halkı da evlerini açacak. Beldenin sekiz restoranı yöre mutfağı ağırlıklı mönüler sunacak.
Festival cuma günü mantar çorbası ikramının ardından “Kuzu Göbeği, Yöresel Mantarlar ve Yerel Değerlerimiz” başlıklı panelle başlayacak. Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu yöre mantarlarını tanıtacak. Prof. Dr. Ali Çelik, yöredeki tıbbi bitki yetiştiriciliği hakkında bilgi verecek. Nadim Atilla “Yavaş Şehir” kavramını anlatacak. Ayrıca yerel dokuma dastar, arıcılık, yerel şarapçılık uzmanlar tarafından ele alınacak. Cumartesi günü Kadyanda antik kenti çevresinde mantar avı yapılacak, daha sonra uzmanlar toplanan mantarlar hakkında bilgi verecek. Kadyanda’da klasik müzik dinletisi, koşu yarışması, dastar defilesi yapılacak. Akşam yöre mutfağı üzerine yemek yarışması düzenlenecek. Son günün programında ise mantar avı, şarap yarışması, yerel tarih konulu sohbetler, konser
ve çocuk eğlenceleri yer alıyor.
(www.kuzugobegifest.com)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!