Yeşilçam müzikali

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçam müzikali
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2004 01:36

Candan Erçetin ile Beyaz, gazino dünyası ile Yeşilçam'ın iç içe olduğu 60'lı ve 70'li yıllara göndermeler yapan müzikalde buluştu. Müzikal ilk kez 8 Ocak'ta sergilenecek.

Gazino dünyası ile Yeşilçam’ın iç içe olduğu 60’lı ve 70’li yıllara göndermeler yapan, Gani Müjde’nin yazdığı, Mehmet Ergen’in yönettiği iki perdelik müzikli oyun ‘Yıldızların Altında’, 8 Ocak’ta ilk kez izleyici karşısına çıkacak. Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Anadolu Auditorium Salonu’nda sahnelenecek oyun, Candan Erçetin, Beyazıt Öztürk, Rasim Öztekin, Nurhan Damcıoğlu, Ragıp Savaş ve Orhan Aydın’ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir oyuncu, dansçı ve müzisyen topluluğunu kadrosunda buluşturdu. Candan Erçetin’in aynı zamanda müzik yönetmenliğini de üstlendiği oyunu yönetmen Mehmet Ergen, ‘Tiyatro kokan, aynı zamanda Türk filmlerinden bildiğimiz şarkıları bir araya getiren bir prodüksiyon’ sözleriyle tanımlıyor. ‘Yıldızların Altında’ 8 Ocak’taki prömiyer sonrasında çarşamba, cumartesi ve pazar günleri Lütfi Kırdar’da sahnelenmeye devam edilecek. Biletler ise dünden itibaren Ticketturk’ta satışa sunuldu.

UNUTAMADIĞIMIZ REPLİKLER

Oyunda, Yeşilçam filmlerinin repliklerine atıf yapılıyor. Kayhan Kayar’ı canlandıran Beyaz’ın şu repliği gibi: ‘Önce gözlerini ayırmayacaksın piliçten... Sonra güneş gözlüğünü çıkartırken aynen şöyle dikeceksin. Hanımefendi, doktorum parıldayan cisimlere gözlüksüz bakmamı yasakladı da.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!