Yeşil sahalardan tiyatro sahnesine

Güncelleme Tarihi:

Yeşil sahalardan tiyatro sahnesine
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2016 12:34

Yeni Zelandalı yazar Anthony McCarten’ın 2014 yılında yayınlanan ‘Funny Girl’ (Sevimli Kız) romanından uyarlanan oyun, Salzburg Devlet Tiyatrosu’nda sahneleniyor.

Haberin Devamı

Oyunun başrollerinde Rahmi Özgündüz (29) de var. İngiltere’de yaşayan Türk kökenli bir ailenin, doğu ile batı kültürleri arasında sıkışmışlığını anlatan oyun, 26 Nisan’a kadar seyirciyle buluşacak.

Rahmi Özgündüz, “Bana altı ay önce teklif geldi. Kabul ettim. Benim için önemli bir tecrübe. Berlin’de yaşıyorum. provalar için bir süre Salzburg’da kaldım. Şimdi de oyunun sahnelendiği dönemlerde Berlin’den Salzurg’a geçiyorum. Anthony McCarten gibi bir yazarın eserinde yer almak benim için önemli bir onur” dedi.

Yeşil sahalardan tiyatro sahnesine


FİLME AKTARILACAK

Berlin’de amatör olarak futbol oynayan ve daha sonra Süperlig takımlarından Kasımpaşa’ya transfer olan Özgündüz, sakatlanınca futbolu bırakmak zorunda kaldığını söyledi.

Berlin’de profesyonel oyunculardan uzun süre sinema ve tiyatro eğitimi aldığını belirten Öztürk, “Yeşil sahalarda da severek oynadım. Ancak sahnede olmak bana daha fazla haz veriyor” dedi.

Sevimli Kız romanını tiyatrodan sonra sinema filmine dönüşeceğini belirten Özgündüz, “Hollywood yapımı bir film olacak” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!