Yeniden doğdular

Güncelleme Tarihi:

Yeniden doğdular
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çıkardıkları ‘‘Mest Of Gündoğarken’’ adlı albümleriyle dinleyicilerini mest eden Grup Gündoğarken, turne programıyla hayranlarına ulaşıyor. Son albümleri için ‘‘Yaptığımız en iyi iş’’ diyen grup üyeleriyle iş hayatında akraba olmanın kolay ve zor yanlarından, ayrılıp birleşmelerine ve gelecekteki projelerine kadar her şeyi konuştuk.

Dinleyicileriyle ilk kez 15 yıl önce Bodrum Mavi Bar'da tanışan Şeşenler, ilk albümlerini yine onlardan gelen istek üzerine hazırlamışlar. Son albümlerini çok özenli bir çalışma sonucu oluşturmuşlar. Albümün getirdiği başarı başka işler yapma konusunda da yüreklendirmiş onları. Kapsamlı bir Anadolu turnesiyle dinleyicilerine ulaşmaya başlayan Şeşenler, bir müzikalin ve eylülde başlayacak olan bir talk-show programının hazırlıklarını da yürütüyorlar.

Desenli çantalar

Boncuklu ve işlemeli çantalar, 1998 yazının bir özelliği oldu. Kumaştan yapılmış çantalar renk renk boncuklarla işleniyor. Özellikle gece kullanılan çantalardaki el emeği dikkat çekiyor.

Tahta takılar

Pahalı taşlarla bezenmiş takılar yerlerini ucuz ama şık takılara

bıraktı. Cilalı tahtadan yapılmış takılar ve madeni süsler, bu yıl çok moda. Parlak renkli verniklenmiş tahtadan yapılmış yüzük ve kolyeleri genç kızlar çok kullanıyorlar.

Eylül ayına doğru Yunanistan'da bir konser verecek olan grup, aynı zamanda son albümlerini de Yunanistan'da piyasaya sürecekler.

HOBİ, MESLEĞE DÖNÜŞTÜ

15 yıl önce farklı şehirlerden gelerek, aile içi toplantılarda kendi bestelerini seslendirerek hoş vakit geçirdiklerini belirten Şeşenler, bu hobilerinin albüme ve profesyonel bir mesleğe dönüşeceğini o zamanlar bilmiyorlardı. Geniş kitleler tarafından tanınmaya başlamaları Bodrum Mavi Bar'da çalışmaya başladıkları döneme rastlamış. Kendi dönemlerindeki piyasa ile şimdi arasında büyük fark olduğunun bilincindeler. 1983 yılında Hodri Meydan Kültür Merkezi'nde bir konser veren grup, tiyatro sanatçısı Levent Kırca tarafından beğenilince ellerine bir tekst tutuşturulmuş. Grup Gündoğarken, işte bu ‘‘Kadıncıklar’’ adlı oyunun müziklerini yaparak profesyonelliğe ilk adımı atmış.

Türkiye'deki müzik piyasası'nın çok garip bir yere doğru gittiğini düşünen İlhan Şeşen,‘‘Müzikle uğraşan bir sanatçı önce tanınır, sevilir ve daha sonra kaset yapar. Bu doğal olan süreçtir. Şimdi ise genç şarkıcılar, albüm yaparak geceden sabaha ünlü olarak uyanıyorlar’’ diyor.

TEKLİF, DİNLEYİCİLERİN

‘‘İnsan tanınmadan nasıl albüm yapar ki’’ diyen İlhan Şeşen, kendilerinin ilk kaset teklifi almalarını da anlatıyor: ‘‘Biz Bodrum Mavi'de çalırken, dinleyiciler bizim şarkılarımızı iyice öğrendiler ve bizden bir albüm yapmamızı istediler. Şarkılarımızı evlerinde de dinlemek için. Bunun üzerine stüdyoya girerek iki saatte, tüm şarkıları söyledik. Bu hazırladığımız albümden sonraki yaz 500 tane sattık ve kasetimizin korsanları bile yapılmıştı.’’

Albüm yapmaya karar verdikleri zaman birçok firmaya gittiklerini fakat hepsinden ‘‘Şarkılarınız güzel fakat, ticari değil’’ cevabını aldıklarını belirten İlhan Şeşen, geçmişte bazı olaylara baktığında hep engel gördüğünü hatırlayarak üzülüyor. Sanat yaşamlarının başlangıçlarından bu yana aynı çizgide kalmanın taviz vermemek adına olmadığını belirten Şeşenler, ‘‘Biz dışarda olan kötü olaylara karşı şövalyelik filan yapmıyoruz. Biz zaten piyasanın istediğini yapamazdık. Müzikten anlamayan bir sürü insan, yapımcı olarak bu piyasada’’ diyor.

Müzik piyasasındaki haraketlenmenin çok önemli olmadığını belirten İlhan Şeşen, kendi jenerasyonlarının diğerlerinden farklı olduğunu belirtiyor. ‘‘Erkin Koraylar, Erol Büyükburçlar ve diğerleri. Hepsi farklıdır. Zaten bu farktır uzun süre yaşatan.’’

AYRILIK BİR MOLAYDI

Akraba olarak birlikte profesyonel boyutta, müzik yapmanın avantajlarının yanı sıra dezavantajlarının da bulunduğunu belirten Şeşenler,‘‘ Ailede sizden başka akrabalarınız da var. Yeğenleriniz, eşleriniz, diğer amcalar, ağabeyler. Bu insanlar bir türlü sizi ayrı düşünemiyorlar. Birinin kardeşi, ötekinin dayısısınız. Bütün herkes akraba olarak size karışma hakkını elde ediyorlar. Halbuki daha profesyonel düşünmek ve akrabalıktan sıyrılmak gerekiyor’’ diyorlar. Hayata genel bir bakış atıldığı zaman bir yolculuğa benzeten Şeşenler ‘‘Yola çıktık. Yorulduk, mola verdik ve tekrar devam ediyoruz’ diyorlar. Şimdiye kadar yaptıkları en iyi işin son albümleri olduğunu belirten grup üyeleri, sonunda kapsamlı bir turneye çıktılar. Grup Gündoğarken, temmuz ayındaki konserlerinin ardından

7 Ağustos’ta Rumeli Hisarı'nda,

13 Ağustos'ta Çeşme'de,

14 Ağustos'da İzmir'de,

15 Ağustos'da Marmaris'te ve

16 Ağustos'ta Bodrum'da dinleyicileriyle buluşacaklar.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!