Yeniden deneyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Yeniden deneyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 01:00

2,5 aylık hamileyken bebeğini kaybeden Hande Ataizi, yaşadığı zor günleri “Özel Hayatlar” oyunundaki rol arkadaşlarının desteğiyle atlattı. İşine dört elle sarılan Ataizi, Amerikalı sevgilisi Benjamin Harvey ile evlilik hazırlıkları yaptığını ve bebek sahibi olmayı yeniden deneyeceklerini söylüyor.

Haberin Devamı

HANDE ATAİZİ VE SEVGİLİSİ (FOTO-GALERİ)

Tiyatroya dönmeyi uzun zamandır istiyordum. Üç sene önce b u konuda Gencay Gürün’le de konuşmuştuk ama bir türlü fırsatını bulup da tiyatroya başlayamadım. “Özel Hayatlar” oyunu ise iyi bir zamana denk geldi ve yıllardan sonra nihayet sahneye çıktım.

KENDİME GÜVENEMEDİM    

Tiyatro, çok emek isteyen, büyük bir disiplin işi. Uzaktan göründüğü gibi değil, yoğun bir çalışma gerektiriyor. Rolü kabul ettikten sonra arkasında durmak ve devam ettirebilmek de önemli. O yüzden teklifi ilk aldığımda hemen “evet” diyemedim. Kendime güvenemedim. Neyse ki her şey yerli yerine oturdu ve iyi bir ekip olduk. Tiyatro ile güzel bir döneme girdim.
 
“BAŞKASI OYNASIN” DEMEDİLER

Bildiğiniz gibi tatsız olaylar yaşadım, bebeğimi kaybettim. Bu dönemde “Özel Hayatlar” oyunundaki bütün arkadaşlarım bana çok destek oldu. “Hande, zor bir dönemden geçiyorsun. Senin yerine başka biri oynasın” diyebilirlerdi. Ama demediler ve durumumu anlayışla karşıladılar. Şimdi hiçbir şey olmamış gibi devam ediyoruz. Hayat devam ediyor...

HAMİLELİĞİM GERÇEKTİ

Aslında hamile olmadığımı, yalan söylediğimi iddia edenler oldu. Bunlar çok ayıp şeyler. Gerçekti benim hamileliğim. 2,5 aylıkken bebeğimin kalbi durdu. Ben iki haftada bir doktor kontrolüne gidiyordum. 10’uncu haftada bebeğin ellerinin oluştuğunu öğrendim. O dönem kontrole gittiğimde, bebeğin kalbinin durduğunu söylediler. Şimdi nedeni araştırılıyor. Sonuçlar için bir hafta daha bekleyeceğiz.

3 AYLIK OLMADAN SÖYLEMEM

Çok tatsız bir olaydı, çok üzüldüm. Annelik havasına girmiştim. Ama sonra “Demek ki hayırlı değilmiş, olmamış” diye düşündüm. Üç ay geçmeden söylenmemeliymiş, nazar değiyormuş. Bir de ben göz önünde olunca, başıma bunlar geldi. Sevinçli olunca insan ciyak ciyak haykırmak istiyor, ben de herkesle paylaştım. Bir dahaki sefere üç ay geçmeden hamile olduğumu kimseye söylemeyeceğim. Benjamin (Harvey) ile bebek sahibi olmayı çok istiyoruz. Denemeye devam edeceğiz. Ama şimdi “önce evlilik, sonra çocuk” diyoruz.

Haberin Devamı

13 Ocak’ta sahnede

Hande Ataizi, uzun bir aradan sonra “Özel Hayatlar” adlı oyunla tiyatro sahnesine döndü. Noel Coward’ın yazdığı, Gencay Gürün’ün dilimize çevirdiği oyun, 13 Ocak’ta Profilo Kültür Merkezi’nde perde açacak. Oyunda Ataizi’nin yanı sıra Cihan Ünal, Şencan Güleryüz ve Burcu Kazbek rol alıyor. Ünal’ın aynı zamanda yönetmenliğini üstlendiği oyun, iki yeni evli çiftin balayı için seçtikleri otelde yaşadıklarını anlatıyor.

Haberin Devamı

Oyunculukta kurallar yok

“Özel Hayatlar” oyununda rol arkadaşı Şencan Güleryüz’le öpüşen Hande Ataizi, oyunculukta kurallar olmaması gerektiğini söylüyor: “Hepimiz oyunculuk eğitimi aldık. Ve şunu öğrendik ki; oyunculukta kurallar yok. ‘Öpüşmem, sevişmem, öyle olmasın, böyle olmasın’ diye bir şey yok. Biz kendi hayatımızı değil, bir hikâyenin içindeki karakterleri canlandırıyoruz. Rol neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Ama maalesef bizim ülkemizde hâlâ gerçek ile oyundaki dünya karıştırılıyor. Kötü bir karakter taşlanıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!