Yeni sevgilim Fatmagül

Güncelleme Tarihi:

Yeni sevgilim Fatmagül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2010 00:00

Ekranların en güler yüzlü haber programı “Mesut Yar’la Uyan Türkiye”, Star TV’deki yedinci sezonuna bugün başlıyor. Her hafta sonu izleyiciyle buluşacak olan Mesut Yar, geçen sezon sık sık ti’ye aldıkları “Aşk-ı Memnu”nun yerini bu sezon “Fatmagül’ün Suçu Ne” dizisinin alacağını söylüyor.

Haberin Devamı

“Uyan Türkiye” programı yedi sezondur ekranda. Büyük bir başarı, siz neler söyleyeceksiniz?  

- Beş sezonu atlatınca fenomen oluyorsun. 20’nci senende ise imparatorsun. şanslı rakamım yedi olduğu için bu sene bu iş patlar diyorum.

Yeni sezonda programda ne gibi değişiklikler yapacaksınız?

- Öncelikle içerik değiştiriyoruz. Artık daha bilinçli muhalifiz. Daha önce beni hep iktidarla sorunu olan adam zannettiler ama benim sistemle sorunum var. Programda çok sert haberler olmayacak. Ekrana getireceğimiz haberlerle yaşadığımız Türkiye’ye farklı bir noktadan bakacağız.

Programda yer alacak bölümlerden biraz bahseder misiniz?

- “Retorik Analizler” adlı bölümde 15 saniyede denemeler yapacağız soru cevaplarla. Türkiye’nin ilk el emeği göz nuru meteorolojik çalışması “Manuel Hava Durumu” ve “Panorama” bölümleri bu sezon da devam edecek. Gazete manşetlerini yine kendi yorumumuzla okuyacağız. Bir de “Anlat Mesut Abi’ne”, “Haftanın gümleten haberleri” diye bölümlerimiz var.

Geçtiğimiz sezon programda ekrana getirdiğiniz “Katran” adlı mini dizi çok sevildi. Yeni sezonda da var mı bir mini dizi?

Evet, o çok sevildi. Bu yüzden bu sene “Fatmagül’ün Laneti” adlı bir mini dizi yapacağız. Bildiğiniz gibi geçen sene Bihter benim sevgilimdi. Bu sene Fatmagül ile aşk yaşayacağız.

GECE ŞOVU YAPMAK İSTİYORUM

Hafta içi sabah haberlerini sunanları nasıl buluyorsunuz?


- Sabah sunucuları, genç çocuklar. Bana göre başarılılar ama kişiliklerini ortaya koymuyorlar. Nasıl ben geldiğimde Metin Uca’ya benzettilerse onları da bana benzetiyorlar. Biraz farklı olmaları gerekiyor.

İz Tv’ye “Taş Gaste” adlı belgesel programı yapmaya başladınız. Taş Gaste nasıl bir program?

- Taş Gaste bir arkeologla bir gazetecinin bir araya gelip 7 bin 500 sene öncesindeki haberleri mizahi bir dille verdiği bir program halini aldı. Ayda bir kez yayınlanacak.

Sabah kuşağında yer almaktan sıkıldınız için mi böyle bir programa giriştiniz?

- Evet, çok sıkıldım bu yüzden gidip ız Tv’ye belgesel çekiyorum. Aslında artık geceye geçmek istiyorum. 94 senesinde gece şovu yapıyordum. Yeteneğim orada ortaya çıkıyor. Televizyonda finali de gece işiyle yapacağım.

EKıBıMLE ANDROPOZ HEYECANI YAŞIYORUZ

Geceye geçmek istediğiniz söylediniz ama hafta sonu sabahın erken saatlerinde yer almanız, sivri eleştirilerinizi rahat rahat yapmanız için uygun değil mi?


- Benim kitlem en az benim kadar psikopat. Programa şafak sayıyorlar. Aslında geçen sene sonumuz olur diyordum. Çünkü hafta sonuna sürüldük, iki yanlışta gideriz diyorduk. Bir de karşıt görüşlü kanallardan teklifler geldi. Biz bile şaşırdık.

Daha önce genç bir ekiple çalışıyordunuz. Yeni ekibinizin yaş ortalaması 40. Nasıl bir çalışma ortamınız var?

- Eski ekibimden iki arkadaşımız askere gitti, biri oyuncu oldu. Yeni ekibimin yaş ortalaması 40 olunca akil adamlar bir araya geldi, birbirimizi hırpalıyoruz programa çıkmadan önce. Böylece yanlış yapma şansımız kalmıyor. Hepimizin andropoza yaklaşmasının da heyecanı var. Bunlar bizim son gollerimiz, onu da güzel atalım.

Haberin Devamı

NASIL 30 KİLO VERDİM

Yaklaşık 30 kilo verdiniz. Nasıl başardınız bunu?


- Ben 30 yaşıma kadar 145 kiloydum. Takım elbise giyemiyordum. Bir gün ekrandaki halime baktım ve o gün karar verdim. Bir ay yağ, şeker, poğaça gibi tüm alışkanlıklarımdan vazgeçtim.

Hayatın lezzetleri ama onlar...

- Onlarsız da çok lezzetli oluyor. Peynir, rakı, sebze... Simiti kes dediler ama kesmedim. Günde bir buçuk saat spor yaptım. Esas ben biberle kilo verdim. ınsanlar biber hapıyla zayıflamaya çalışıyor olmuyor ya bulabilirlerse Samandağ biberi yesinler.

Nasıl yani?

- Ağzınıza burnunuza sürmeden yerseniz mide onu hazmediyor. Metabolizmayı hızlandırıyor. 4 kilo biberi bir ayda yedim. Hatta kalanını turşu yaptım onu yiyorum. Bu zamana kadar bu kadar acıyı hiç yememiştim.

Haberin Devamı

SİNYAL VERMEYEN ŞOFÖRLERİ DÖVÜYORUM

Programınızın için daha önce, “Elimi değil kafamı taşın altına koyuyorum” dediniz. Programı bir kenara bırakırsak, hayatta da bu kadar cesur musunuz?


- Büyüdüğüm yerde ya çok iyi kavga eder ya çok iyi okurdunuz. Okudukça kavga etmekten vazgeçtim ama bugün bile sinyal vermeyen şoförleri inip dövüyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!