Yazın trendleri

Güncelleme Tarihi:

Yazın trendleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2003 01:28

Bu yaz biraz 'asi' geçecek. Pantolonlarımızdan zincirler sarkıtıp, zırh gibi kemerlere dolanacağız. Savaştan miras kalan kamuflaj desenlerini içimizden 'Savaşma seviş!' sloganları atarak giyineceğiz. Arada bir 'romantik' takılacağız.

Şifon eteklerimiz uçuşacak, ipek şallarımız ılık meltemlerle havalanacak. Seksapel de taşıyacağız tabii. Mini eteklerimizi en özel akşamlar için saklayacak, dekoltenin V yakalısını tercih edeceğiz. Klasiklerden asla vazgeçmeyeceğiz. Ne giyeceğimizi bilemediğimiz anlarda rengárenk tek parça elbiseler yine hayatımızı kurtaracak. Ortalıkta cennet papağanları gibi dolaşacağız. Bol paça pantolonları rafa kaldıracağız. Ya da köşedeki tuhafiyeciden aldığımız kurdelelerle paçalarını daralttıracağız. Kısacası bu yaz da inadına 'kadın' olacağız. Yine bugünümüz yarınımızı tutmayacak. Yine med-ceziri bol bir deniz gibi, dalga dalga kabaracak, durulacağız... Erkekler yine bizi anlayamayacak!!!

ELBİSELER HAYAT KURTARACAK

Bu yazın en gözde parçasıyla başlamak isteriz. Altına üstüne ne uyduracağım derdi olmadan 'yıka ve çık' çabukluğunda kullanabileceğiniz elbiseler bu yaz çok moda. Boylar dizden biraz yukarıda, kumaşlar rengárenk. Kırmızı, sarı, yeşilin iç içe geçtiği egzotik elbiseleri giyip, cennetten uça ese gelmiş bir papağan gibi dolaşabilirsiniz.

MİNİ ETEKLER 40 YAŞINDA

Ünlü İngiliz tasarımcı Mary Quant'ın eteklerin boyunu kısaltmasının üzerinden tam 40 yıl geçti. 40. doğum yılını kutlayan mini etek, bu yaz altın çağını yaşıyor ki hakkıdır. Yurtdışındaki defilelerde, mankenlerin vücutlarını mendil edasıyla kaplayan 20 cm'lik etekler bile gördük. Siz o kadar abartmasanız da bu yaz özel geceler için mini eteği tercih edebilirsiniz. Pul, payet işlemeli, dantel eklemeli ve baskılı jean etekler özellikle çok moda.

BOL PAÇALAR RAFA KALKIYOR

Bu yazın pantolonları asi! Paçalar daralıyor, fermuarlar çoğalıyor, zincirli kemerler bedenin dört bir yanını sarıp sarmalıyor. Bol paçalı pantolonlarınızı rafa kaldıracaksınız ya da köşedeki tuhafiyeden lastik ve kurdele alıp kendi paçanızı kendiniz daraltacaksınız. Dar paça pantolonların iki zıt rengi var. Ya siyah ya da beyaz giyeceksiniz. Pantolonlarınızı aynı renkte tişörtlerle ya da dik yaka gömleklerle tamamlayabilirsiniz. Bu noktada, savaşla birlikte tekrar gündeme gelen 'kamuflaj' modasından bahsetmek gerekiyor. Sezonun kilit renklerinden haki ve yeşil tonlarının hakim olduğu 'Army/Ordu' stili kıyafetler ve kargo pantolonları, yaz boyu güncelliğini koruyacak. Yeşil yine yeşille konbinlenecek ve hep birlikte ‘‘Yine yeşillendi fındık dalları’’ türküsü söylenecek.

HİNT İŞİ JAPON İŞİ

Bu yaz moda, iki ayrı ülkeden etkilendi. Biri Hindistan diğeri Japonya. Hint giysileri, Hint sinema endüstrisi Bollywood sayesinde yükselen trend oldu. Christian Dior'un baş tasarımcısı John Galliano 2003 İlkbahar koleksiyonunda tamamen Bollywood'dan esinlendi, Vogue Dergisi onun koleksiyonuyla Hint sayfaları yaptı. Japon teması ise kimonolar sayesinde bu derece yayıldı. Pantolon üstüne kimono giyip sokağa çıkmak yurtdışında çok moda. Cesaretiniz varsa Uzakdoğu işlemeli mini elbiseleri pantolonsuz da giyebilirsiniz. Japon ve Hint etkisi, kumaşları da etkilemiş durumda. Bu yazın en gözde kumaşıysa saten. Bedeninizden akıp giden satenlere ipek, şifon ve batikler eşlik ediyor.

MAYO HİÇ BU KADAR SEKSİ OLMAMIŞTI

Bu yaz bikinilerin pabucu dama atılırsa hiç şaşırmayın. Çünkü tasarımcılar bikiniden daha seksi bir mayo tasarladılar. Bazı modellerin bel kısmı pencereli, bazılarının ise göbek... Dekolteli mayolar tek parça olması ve vücudu daha formda göstermesi açısından da avantajlı.

BALON ETEK DÖNÜYOR

Balon etek modasını dünyaya tanıtan Azzedine Alaia, ilk balon eteği 1980 yılında Dior'dan ayrılıp, kendi atölyesini açar açmaz tasarlamıştı. Onun sayesinde 80'li yıllar deyince aklımıza karpuz koldan hemen sonra balon etek geliyor. Hiç tahmin edilmiyordu ya, modanın sopası yok; bu yıl balon etek geri dönüyor. Biraz daha az kabarık ve daha kısa modelleri de mevcut. Zayıf kadınların kurtarıcısı olan balon etekleri kiloluların giymemesini öneriyoruz.

METALİK AYAKKABILAR

Ayakkabılarda özellikle dore, lame, fuşya gibi parlak renkler ön plana çıkıyor. 70'li yılların tasarımlarına benzeyen ayakkabıların birçoğu çapraz bantlı ve yüksek topuklu. Çantalara gelince, geniş çanta modası devam ediyor ama saplar kısalıyor ve çantalar kolda değil elde taşınıyor.

Makyajda pembeler ışıldayacak saçlar dipten uca doğru açılacak

2003 İlkbahar-Yaz makyajının en dikkat çeken ayrıntısı, pembe... Göz makyajınızı pembe ile tamamlayabilir veya turuncu ve mavi tonları ile kontrast sınırlar yaratabilirsiniz. Parıltılı pembe rujlar, bu yaz en çok kullanacağınız makyaj malzemeniz olacak. Eğer cesaretiniz varsa bu yazın saçları da pembe. Eczacıbaşı Schwarzkopf sezon trendlerini açıklarken pembe saçları özellikle vurguladı. Sarı saçların arasına atılmış pembe balyajlar çok dikkat çekti. Saçlardaki ikinci yenilik ise bakır tonları. Dipleri koyu olan saçlar uçlara doğru açılacak. Kum sarısı, çikolata ve amber tonları sezon saçlarına damgasını vuruyor. Bakır saçlara aynı tonda makyajlar eşlik ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!