Yaza bronz makyaj yakışır

Güncelleme Tarihi:

Yaza bronz makyaj yakışır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2008 00:00

Kışın kullandığınız fondöten ve pudralarla yazı geçirmeniz zor. Yazın ister istemez cilt rengi koyulaşır. Bu yüzden daha koyu renkleri sürmeniz gerekiyor. Bronzlaştırıcı fondöten ve pudralarla da güneşin altın rengini cildinize yansıtabilirsiniz.

Altın pırıltılar içeren far ve parlatıcılar, bronz tene uyum sağlar. Su yeşili, turkuvaz ve dore pırıltılı renkli farlarla hem gözlerinize vurgu yapıp hem de bronz makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Bareminerals firmasının makyörü Cengiz Ergül bronz makyajın her daim moda olduğunu hatırlatıyor. Ancak bu yıl aydınlık ve doğal görünmek ön planda olduğu için, şeffaf bronzluk yani güneş ışıltısı yansıtan ciltler revaçta...

YA GÖZLERE YA DUDAKLARA

Hafif simli dudak parlatıcıları ve renkli göz kalemleri kullanmayı da ihmal etmeyin. Küçük bir not daha, vurgu yapmak için gözlerinizle dudaklarınız arasında seçim yapın. Örneğin tercihiniz gözlerinizi ön planda tutmaksa, dudaklarınıza vurgu yapmayın.

2008 makyajında gül kırmızısı dudaklarla aydınlık bir ifade veren beyaz farlar çok moda. Göz kapağının tamamına uygulanan mat beyazlık ve gözaltını aydınlatan göz altı kapatıcılarıyla ışıldayan gözler ve cilt tonuna uygun renkte seçilen allıkla doğal ve çarpıcı bir yaz makyaj elde etmek mümkün. Unutmayın, göz çevresi ve özellikle göz altı mutlaka aydınlatılmalı.

TİPİNİZE GÖRE MAKYAJ

Sarışın, açık renk gözlü ve beyaz tenliler, uçuk pembe tonda bir fondöten ve pastel renkli rujlarla iyi bir görünüm kazanabilirler. Buğulu bir görüntü elde etmek için far ve siyah rimel kullanın.

Buğday tenlilere sade bir makyaj yakışacaktır. Cilt rengine yakın bir fondöten ve dudaklar için açık renkli, kendiliğinden pırıltılı rujlar iyi gider. Göz için kahve ve bakır tonlarıyla hafif bir göz makyajı yapılmalı.

Esmer tenliler bronz renkli bir fondöten, güneş ışıltısında bir allıkla makyaja başlayabilir. Göz için, lila ve ışıltılı renkte farlar, siyah rimel ve eye-liner kullanılabilir. Dudaklar için ise pembe ve doğal, pastel tonlar tercih edilmeli.

Bronzluğu seviyorsanız otobronzları deneyin

Solaryumu tahtından eden sadece zararlı etkilerinin anlaşılması değil. Otobronzların bronzluğu sevenlere bir alternatif olarak sunulmasının da rolü büyük. Otobronzlar dihidroksiaseton içeren kozmetik ürünler. Derideki bazı proteinlerle birleşerek deriye bronz görüntüsü veriyorlar. Küçük bir hatırlatma daha yapalım. Mutlaka beraberinde ilave güneş koruyucular kullanılmalı.

Temizleyin nemlendirin  bronzlaştırıcıyı öyle uygulayın

Bronzlaştırıcı fondöten ve pudraları kullanırken ilk ve en önemli kural, temizlenmiş, ölü derilerden arındırılmış ve tabii ki iyi nemlendirilmiş cilde uygulamak. Bir diğer önemli nokta ise makyajınızı aydınlık bir yerde, yeterli bir ışık altında yapmanız.

Ayrıca bunları unutmayın:

á Yağlı ciltler, yüksek nemin de etkisiyle yazın daha da fazla yağlanır. Temizlemek için jel temizleyiciler deneyin. Cildiniz normalse rutin olarak kullanılan temizleme ürünleri yeterlidir.

á Güneş koruması içeren bir nemlendirici kullanın. Nemini yitirmiş veya kuru ciltten muzdaripseniz yine cildinizi iyice temizleyin ve cilt tipinize uygun ürünlerle iyice nemlendirin. Göz çevresindeki hassas bölgeyi yeterince nemli tutmak için göz kreminizi gece ve gündüz kullanın.

á Dudaklarınızın ihtiyaçlarını göz ardı etmeyin. Kullanacağınız dudak boyasının rengi olduğu kadar dudaklarınızın beslemesini, nemlenmesini ve korunmasını da sağlayacak ürünler seçin. Bunun için SPF bazlı, yani koruma faktörü içeren rujlar seçmenizde yarar var.

KOZMETİK BRONZLAŞMA

Kremler, vücut ve yüz fondötenleri, pudralar, spreyler ve mendillerle cildi güneş altında yakmadan bronzlaştırmak mümkün. Bu ürünlerin en önemli özelliklerinden biri makyaj yapmaya olanak tanıması. Bacaklar ve sırttaki cilt kusurlarını kapamada da etkili.

Bronzlaştırıcıdan en yüksek düzeyde yarar sağlamak istiyorsanız

á Sürmeden önce tüm vücudunuza peeling yapın.

á Ardından sıcak suyla durulayın. Yumuşak ve temiz bir ten, bronzlaştırıcıyı daha iyi emecektir.

á Elinizle sürebilirsiniz. Ama aynı renkte, lekesiz bir bronzluğu yumuşak bir makyaj süngeriyle sürerek daha kolay elde edebilirsiniz.

á Ve sarı ellerle dolaşmak istemiyorsanız işlemden sonra hemen ellerinizi yıkayın.

á Giyinmek için 30 dakika bekleyin.

á Özellikle akşam programınız varsa, bronzlaştırıcıdan sonra altın rengi granüller içeren nemlendiriciyle ışıl ışıl bir cilt elde edebilirsiniz.

En iyi makyaj, az ve öz yapılan

Aslında makyajın da bir felsefesi var. Bu da en iyi özelliklerin şekillendirilmesi ve vurgulanması. Simple Beaute’nin kurucusu ve başkanı Robert Jones, modern makyajın basit ve doğal olması gerektiğini söylüyor. Böylece insanlar makyajı değil, yüzünüzü keşfeder. "Bence kozmetik ürünler Tanrı’nın size bahşettiği özellikleri zenginleştirmek için kullanılmalı, değiştirmek için değil. Doğal makyaj tam gün ortalıkta solgun bir yüzle gezinmek anlamına da gelmez" diyor. Basit ve doğal makyajla kastetilen, makyaj paletlerinin ten rengine uygun olması. Hatta her mevsim ten renginizdeki değişikliklere de uyması.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!