Yaz eğlencesinin en iyi 10 adresi

Güncelleme Tarihi:

Yaz eğlencesinin en iyi 10 adresi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 00:00

Antalya, İstanbul, Bodrum, Çeşme. Yaz aylarında Türkiye’de eğlence, deniz kenarındaki bu adreslerde toplanıyor. Bu konuda dünyanın iddialı ülkelerinden biri olan Türkiye, içinde plaj, restoran, bar gibi birçok mekanı birden barındıran, geceleri ay ışığı altında dans edilen, plaj partileri düzenlenen, ışık gösterileri yapılan, tanınmış DJ’lerin ve şarkıcıların gelip özel gecelerde müzik yaptığı, sambacıların, göbek dansçılarının insanları eğlendirdiği büyük eğlence mekanlarıyla yurtdışından turistleri de çekiyor.

Antalya’daki Club Ally, Kemer’deki Club Aura veya Çeşme’deki Shayna gibi artık klasikleşmiş mekanlar, Türkiye dışında da tanınıyor. Dinamik İstanbul’da deniz manzaralı yaz eğlencesi adresleri arasında da Anjelique ve Sayfiye gibi artık klasik hale gelen, temposunu kaybetmeyen adresler var. Her yıl bunlara yenileri de ekleniyor. Alaçatı’daki Babylon ikinci sezonunu sürdürüyor, İstanbul’daki Al Jamal (Sortie) da bu yıl açılır açılmaz listeye girdi.

EN İYİ 10

1. Anjelique - İSTANBUL

2. Shayna - ÇEŞME

3. Sayfiye - İSTANBUL

4. Aura - KEMER

5. Küba - BODRUM

6. Babylon - ÇEŞME

7. Bianca - TÜRKBÜKÜ

8. Sole Mare - ÇEŞME

9. Ally - ANTALYA

10. Al Jamal - İSTANBUL

ANJELIQUE

Boğaz’a sıfır, üç kat

2007 yazının açık ara birincisi Anjelique, İstanbul-Ortaköy’de. Boğaz’a sıfır olduğu için beğenilen bir manzarası var. Üç katlı. Giriş katında yine aynı işletmeye bağlı Da Mario İtalyan restoranı var, ortak hizmet veriyorlar. Ağırlıkla işadamları, reklamcılar ve borsacılar gidiyor. Yemekten önce fresh fruit (taze meyve) martinileri ve kelebek karidesleri tavsiye ediliyor. Yemek saatlerinde caz ve soul, ilerleyen saatlerde tempolu dans-eğlence müziği çalıyor. Pikapların başında Wanna’nın DJ’i Doruk var. 19.00-04.00 arası açık. Kişibaşı 80-120 lira ödeniyor. Muallim Naci Cd. Salhane Sk. No:5 Ortaköy-İstanbul. 0212-327 28 44-45. www.istanbuldoors.com

SHAYNA

Ünlü DJ’leri ağırlıyor

Çeşme’nin meşhur koyu Aya Yorgi’de son beş sezona damgasını vuran Cem-İbrahim Eliş kardeşlere ait Shayna Beach Club, gündüzleri plaj olarak hizmet veriyor. Jet ski, wakeboard, su kayağı, ringo ve banana gibi su aktiviteleri var. Shayna yemek konusunda da iddialı. İzmir’in popüler İtalyan restoranı Alliance burada Akdeniz mutfağının lezzetlerini sunuyor. Shayna geceleri müthiş bir eğlence adresine dönüşüyor, ünlü DJ’ler tatil yapanları coşturuyor. 14 Temmuz’da Danzel, 28 Temmuz’da Milk & Sugar, 4 Ağustos’ta Global Deejays, 18 Ağustos’ta DJ Pantelis plak döndürecek. Telefon: 0232-712 11 22.

SAYFİYE

Yeşillikler arasına gizli

Sayfiye, Beyoğlu-Cahide’nin yazlık hali. Maçka’da yeşillikler arasında, gizli bir bahçe gibi. Haftanın her günü dolu, hafta sonları stand bulmak bile imkansız. Cahide’nin travesti şov ekibi ortalığı canlandırıyor. Sanatçılar, gazeteciler, modacılar ve işadamları geliyor, önemli bir genç insan potansiyeli de var, o yüzden yaş ortalaması 25-40. Bu yıl ilk defa açık mutfak ve İspanyol lezzetleri sunuluyor, tapasları çok tutuluyor. Yemek sırasında İtalyanca, Fransızca yemek müzikleri, sonrasında Türkçe ve 80’ler ağırlıklı dans ve eğlence müzikleri çalınıyor. 19.00-02.00 arası açık. Yemek dahil kişibaşı 80-100 lira ödeniyor. Kadırgacılar Cd. Maçka, Demokrasi Parkı içi. 0212-219 65 30.

CLUB AURA

Limuzinle VIP müşteri servisi

Kemer’deki denize sıfır eğlence mekanı Club Aura’nın geçmişi 1989’a dayansa da kulüp, Aura adıyla bu yıl 5’inci yılını kutluyor. 1500 kişilik bir kapasitesi var. Burada Aura VIP, Roxi, Salsa, Campana, Galaksi, Sharlok’s, Eros ve Love olmak üzere toplam 8 bar bulunuyor. Platformlarda her gece Rus dansçı kızlar şov yapıyor. Yurtdışından VIP müşterilerini özel uçakla taşıyorlar. Kendi jetleriyle gelenler de havaalanında limuzinle karşılanıyor, otellerine bırakılıyor, kulübe gelecekleri saatte otelden yine limuzinle kulübe taşınıyorlar. Kulüpte bu yıl platform, podyum olarak da kullanılıyor. Kulübün patronu Adnan Şeker, her salı ve cuma gecesi parti düzenlediklerini söylüyor. Merkez Mah. Deniz Caddesi No:3 Kemer-Antalya. 0242-814 52 65.

KÜBA

Bodrum-Küba füzyonu

Bodrum’un bu tanınmış eğlence mekanının, Bodrum Kalesi’ne bakan güzel bir manzarası var. Ege ve Akdeniz mutfağından deniz ürünleri ve et yemekleri, Latin, İspanyol ve Küba müzikleri eşliğinde sunuluyor. Küba ve Bodrum motifleriyle dekore edilen mekana gelenler, sabah 04.00’e kadar eğleniyor. Küba’nın 300 kişilik bir restoranı, 1200 kişilik açık hava eğlence mekanı var. Küba’nın müdavimleri, gecenin ilerleyen saatlerinde caz, etnik, latin, chill out house müziklerinin ritmiyle dans ediyor. Neyzen Tevfik Caddesi No: 62 Bodrum. Telefon: 0252-313 44 50.

BABYLON

Alaçatı’da konser silsilesi

İstanbul’un eğlence ve müzik mekanı Babylon, Çeşme Alaçatı Çark Plajı’ndaki ikinci sezonunu yaşıyor. Ortaklarından Mehmet Uluğ, restoran, kafe, bar, beach club, iki konser alanından oluşan Babylon Alaçatı’da konser programından şu örnekleri veriyor: Oldies But Goldies gecesi, Ayhan Sicimoğlu, MFÖ, Duman, Brazillian Girls, Tango Passion, Bajafondo Tango Club, The Orginal Blues Brothers, Oi Va Voi, Wax Poetic, Teoman, Karina, Özlem Tekin, Nouvelle Vague, Ibiza House Party, Mercan Dede, Shantel, Burhan Öçal, İlhan Erşahin, Havana Salsa, Baba Zula... Sezon 1 Eylül’de sona eriyor. Tel: 0232-716 67 07.

BIANCA BEACH CLUB

Göltürkbükü’nde samba havası

Bodrum Göktürkbükü’nde. Sahilde düzenlediği yaz partileriyle meşhur. Festa Restoran’da şef Luiz Messias Vieira Silva liderliğinde Brezilya’nın Churrascaria mutfağından bir mönü sunuluyor. Fiks mönü 65 YTL. Brezilya’dan gelen sambacılar da dans ediyor. Bianca’da Levendiz Rum Meyhanesi, 13 çeşit mezesi, ara sıcakları ve lezzetli yemekleriyle bu yıl da hizmet veriyor, fiks mönü 90 YTL. Bianca, havuz, su sporları, fitness, Tai masajı ve butikleriyle 10.00-18.00 arasında hizmet veren bir plaj kulübü. Saat 23.00’ten sonra bir gece kulübüne dönüşüyor. Figen Doğusoy’un yönettiği, Emre Ergani’nin işlettiği mekanda eğlence sabaha kadar sürüyor. Tel: 0252-357 74 74.

SOLE MARE

Futbolcuların tercihi

Çeşme’den listeye giren üçüncü mekan olan Sole Mare, futbol yıldızlarının gözdesi. Aya Yorgi Koyu’nda Murat Kaplan, Hürrem Kaplan ve Selim Kaptan’ın ortaklaşa işlettiği Sole Mare, haftanın yedi günü beach club, snack bar, restoran ve kulüp özellikleriyle hizmet veriyor. Sole Mare’nin yıllardır gedikli müşterileri arasında Okan Buruk, Emre Belözoğlu, Tümer Metin, Nihat Kahveci, Tayfur Havutçu gibi isimler yer alıyor. 0232-712 14 61.

CLUB ALLY

Surlar içinde gece kulübü

Antalya Kaleiçi’nde. Yat Limanı ve Antalya Körfezi’ne bakan 4 dönüm arazi üzerinde. İki restoranı, 6 barı ve 8 odalı butik oteli var. Gece kapılarını 22.00’de açıp 04.00’te kapatıyor. Öğle yemeğinde de servis yapan restoranlar 01.00’e kadar açık. Her çarşamba gecesi tekila, Havai gibi partiler düzenleniyor, her gece 6 gogo dansçısı gösteri yapıyor. Giriş ücreti bir yerli içki dahil 20 YTL. Önceden rezervasyon yaptıran gruplardan giriş ücreti alınmıyor. Barlarda bira 8, rakı 10, viski 15 YTL. Lazer gösterileri de meşhur. İşletmecisi Adnan Tosun. Tel: 0242-244 77 04.

EL JAMAL SAHRA

Boğaz’daki Beyrut

Sortie’nin içinde, Al Jamal’in yazlığı olarak açıldı. Girişte sağda, ana mekana hakim konumda. Sortie’nin genelinden ayrı olarak kendi müziğini yapıyor. Doğulu ama sade bir dekorasyonu var. Masa ve standların dışında, sedirlerde de oturabiliyorsunuz. Müdavimlerin yaşı 30-40 arasında değişiyor. Kıbbe denilen içli köfteleri ve Lübnan mantısı çok beğeniliyor. Önce oryantal yemek müzikleri, sonra dansözler eşliğinde Türkçe ağırlıklı dans müzikleri çalıyor. 18.00-04.00 arası açık. Fiks mönü geliyor, kişibaşı 110-135 lira ödeniyor. Muallim Naci Cd. No:141 Kuruçeşme-İstanbul. 0212-258 07 17.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!