Yaz aylarında sanat eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Yaz aylarında sanat eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2012 21:57

Tiyatro ya da sinemaya meraklıysanız ve yaz aylarını kendinizi geliştirmek için değerlendirmeyi düşünüyorsanız, pek çok kültür merkezi ve özel kurum atölye çalışmalarına temmuz ayında başlıyor. Biri mutlaka size göre olacak.

Haberin Devamı

Craft Oyunculuk Atölyesi
BÜYÜKADA’DA EĞİTİM

Craft Oyunculuk Atölyesi, RAFT, Sanford Meisner, Uta Hagen ve Eric Morris gibi oyunculuk teknikleri temelli bir atölye. Oyunculuk çalışmak isteyenleri yaş, eğitim seviyesi, deneyim ayırt etmeksizin kabul ediyor. Amaçları, herhangi bir performans için, sahne üzerinde veya kamera karşısında oyuncunun kendi malzemesini en verimli şekilde kullanmasını sağlamak. Katılımcının alacağı riskler ve karar verme mekanizmasını geliştirerek enstrümanı olan beden, ruh ve beynini eğitmek, üretici ve yaratıcı sürece hazır hale getirmek en önemli hedefleri. Craft Oyunculuk Atölyesi’nde temmuz ayı boyunca salı ve perşembe günleri Çağ Çalışkur yönetiminde ‘Konservatuvara Hazırlık Atölyesi’ yapılacak. İçeriğinde; rahatlama, ses ve nefes çalışmalarının yanı sıra konservatuvar öncesi yaratıcılığı arttırıcı egzersizler yapılarak sınav parçalarına ve sınava hazırlık dersleri verilecek. Atölyeye ek olarak konservatuvar adaylarıyla, sınav parçaları için teke tek çalışmalar da yapılacak. 3-26 Temmuz tarihlerinde, 13.00-17.00 saatleri arasında. Ücreti, KDV hariç iki bin lira.
Craft’taki bir diğer çalışma da 4-8 Ağustos tarihleri arasında Büyükada’da gerçekleştirilecek olan ‘oyunculuk, Enerji ve Arınma Kampı’. Berna Tunalı ile birlikte yoga teknikleri, enerji çalışması, ses ve beden egzersizleri, meditasyon, yaratıcılık (öykü, dans, resim) egzersizleri, karakter tipleme, sahne çalışması, meisner teknikle oyunculuk kampında katılımcılar, Büyükada’da denize yakın fakat sessiz ve izole bir mekanda ekolojik beslenme olanağına da sahip olacaklar. Ücreti, konaklama ve KDV hariç bin 250 lira.

Haberin Devamı

Sadri Alışık Kültür Merkezi
TİYATROYA GİRME ŞANSI

Sadri Alışık Kültür Merkezi’nde hem İstanbul hem de Ankara’da yaz dönemi için oyunculuk eğitimleri devam ediyor. 3 Temmuz’da hafta içi grubu başlayacak. Her salı ve perşembe günü toplam sekiz saat eğitim verilecek. Hafta sonu gruplarıysa 7 Temmuz’da başlıyor. Eğitimde derslere Çolpan İlhan, Kerem Alışık, Songül Öden, Arzu Gamze Kılınç, Devrim Saltoğlu, Muhammet Uzuner, Füsun Kostak, Eraslan Sağlam gibi birçok usta isim ders veriyor. Başarılı olan öğrenciler, SAKM Sanat ya da SAKM Cast kadrosuna seçiliyor. Ve Sadri Alışık Tiyatrosu’nda aktif rol alma şansını yakalıyor.
Konservatuvara hazırlananlar içinse; sınav stresiyle baş etmek, tirat seçimleri, müzik çalışmaları, diksiyon konularını kapsayan eğitimler 3 Temmuz’da başlıyor. (212) 249 03 73, (312) 235 06 46.

Haberin Devamı

Dialog Anlatım İletişim
PROFESYONELLİĞE DOĞRU

İki usta oyuncu Can ve Arsen Gürzap’ın 1990 yılında kurduğu ‘Dialog Anlatım İletişim’, şimdiye kadar aralarında pek çok ünlü ismin bulunduğu on binlerce mezun verdi. Alanında uzman 27 eğitmenle yapılan çalışmalar arasında etkili iletişim, güzel konuşma, spikerlik, seslendirme, dublaj var. Yaz aylarında Taksim ve Kalamış şubelerinde gerçekleştirilen eğitimlerse şöyle:
Profesyonel Oyunculuk İki ayda toplam 160 saat yapılan eğitim, aslında biraz da konservatuvara hazırlanmak isteyenlere yönelik. Ses, nefes, artikülasyon, diksiyon fonetik, hareket, doğaçlama, sahne ve rol, kamera oyunculuğu, seslendirme, dublaj gibi başlıkları içeriyor. Eğitmenlerse işinin ustası Can veya Arsen Gürzap oluyor. Sonucundaysa sınava girip Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir sertifika almanız mümkün. Ücreti ödeme koşullarına göre KDV hariç 3.020-4.250 lira arasında değişiyor.
Seslendirme Bir buçuk ayda toplam 68 saat verilen eğitimin neredeyse yarısı profesyonel bir seslendirme stüdyosunda, profesyonel bir seslendirme yönetmeninin eşliğinde gerçekleşiyor. Yani öğrenciler bir anlamda profesyonel hayata eğitim esnasında adım atmış oluyorlar. Ses, nefes, artikülasyon, diksiyon fonetik, dramatik çalışma, stüdyo çalışmaları derslerinden oluşuyor. Yine her bir konu, usta bir tiyatrocu tarafından anlatılıyor. Ücreti, ödeme koşullarına göre KDV hariç, 1.620-2.260 lira arasında değişiyor.
Kayıt yaptırma için: (212) 249 46 00.

Haberin Devamı

Ekol Drama
ÇOCUKLARA ÖZEL

Ekol Drama Sanatevi, yaz aylarını çocuklara ayırdı. 7 Eylül’e kadar dönemsel şekilde devam edecek atölye çalışmalarında tema, ‘Çocuk en iyi, oyun ve sanatla öğrenir’. 4-6, 7-9 ve 10-12 yaş gruplarına hitap eden tüm kamplar Ankara Kolejliler Derneği’nin Tarabya Sümer Korusu’ndaki  tesislerinde yapılacak. Çocuklar, bir yandan ağaçların altında doğanın içindeki çadırlarda Ekol Drama’nın yetkin eğitmenleriyle atölye çalışmaları yapacak diğer yandan da tesisin restoranında sağlıklı yemeklerini yiyip havuza girebilecekler. Ayrıca ormanda safari turları da var. Atölye çalışmalarının içeriğindeyse ‘yaratıcı çizim’, ‘sürrealist ressamlar’, ‘yaratıcı drama’, ‘doğa fotoğrafçıları’ ya da ‘yaratıcı yazım’ ve ‘kısa film’ gibi başlıklar dikkat çekiyor.
İlk dönem 9-20 Temmuz arasında. Kampların dönemsel fiyatları, KDV hariç 775 lira. (212) 234 09 93.

Haberin Devamı

Kumbaracı50
OYNAMADAN OYNAMAK

Kumbaracı50’de 3-4-5 Temmuz’da Jeremy Stockwell himayesinde ‘Oynamadan Oynamak’ adlı bir atölye çalışması yapılacak. The Guardian’ın “Tuhaf, komik ve çok çekici” diye nitelediği çalışma yaratıcı potansiyelinizin sınırlarını zorlamanızı, oyunculukla ilgili tüm negatif ve önyargılı düşüncelerinizi geride bırakıp kişisel ve profesyonel başarınızı arttırmanızı sağlayacak. Çalışma ayrıca, sahne üzerinde veya günlük hayatınızda daha güçlü bir amaçla, özgün ve rahat hareket etmenize, bağlantı ve iletişim kurmanıza yardımcı olacak. Çevrenizle, kendinizle ve başkalarıyla ilgili duyusal ve sezgisel farkındalığınızı arttırmanızı sağlayacak; tedirginlik ve kaygılarınızı açıklığa, kendine güven ve yaratıcı tatmine dönüştürecek.
Üç gün boyunca 11.00-17.00 saatleri arasında devam edecek çalışma oyuncuların gerçekliğin, karşılıklı güvenin, tekniğin ve birbirleriyle aktif bir şekilde iletişimde olmanın önemini daha derinlikli olarak kavramalarını sağlayacak. Fiziksel, hareketli, deneysel, felsefi ve psikolojik yönleri bulunan çalışma oldukça da pratik bir içeriğe sahip. Ayrıca tüm bu yaratıcı sürecin merkezine sizi oturtacak.
Katılımcı sayısı 15 kişiyle sınırlı olduğundan bir an önce kaydınızı yaptırın derim. Atölye ücreti, KDV hariç 660 lira. (212) 243 50 51.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/563d4742f018fb32c8ee4370

Tiyatro Artı
OYUNCULUK MU YAZARLIK MI

Sezon boyunca hazırladığı oyunlarla konuşulan Tiyatro Artı, yaz aylarında da boş durmuyor ve oyunculuk-dramatik yazarlık eğitimlerine devam ediyor. 1 Temmuz’da başlayıp hafta iki gün, toplam üç ay sürecek eğitimler, belli bir tiyatro bilgisine, oyunculuk ve genel kültür anlamında yeterli birikime sahip olmanızı sağlayacak. Temel oyunculuk yöntemlerinden başlayıp, farklı oyunculuk yöntemlerinin başlangıç evrelerini göstermek, doğaçlama ve genel kültür çalışmalarıyla yaratıcı zekâyı sağlamak kursun hedefleri arasında. Dramatik Yazarlık ve Dramaturji Eğitimi’ndeyse tiyatro kuramları, Türk tiyatro tarihi, yaratıcı yazma çalışmaları, eleştiri kuramları gibi başlıklara değinilecek.
(212) 224 56 56.

Akademİda
HER ZEVKE UYGUN ATÖLYE VAR

Tiyatro ve sinema alanında kendisini geliştirmek isteyen herkese, uluslararası başarılarıyla tanınan senarist, oyuncu ve yönetmenlerle birlikte, 4-7 günlük atölye çalışmaları fırsatı sunan Akademİda’nın programı oldukça geniş. Kayıt için; (542) 895 13 10 numaralı telefonu arayabilirsiniz...
Altyazı Dergisi ile Sinema Okur Yazarlığı (12-18 Temmuz) Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi bünyesinde çıkan aylık sinema dergisi Altyazı, izlediğimiz filmlerle yaşadığımız dünya arasındaki bağlara ayna tutmayı amaçlıyor. Atölye kapsamında film dilinin ve kültürünün temel kavramları ve sinematografi, mizansen, ses, kurgu gibi temel öğeleri ele alınacak. Altyazı ekibi adım adım bir filmin nasıl okunacağını işleyecek.
Yamaç Okur ile Yaratıcı Yapımcılık Atölyesi (23-29 Temmuz) Türk sinemasına katkılarıyla yapımcılığın önemini ortaya çıkartan Bulut Film’in kurucularından Yamaç Okur, yapımcı olmayı hedefleyenlere ve aldıkları desteklerle kendi filmlerinin yapımcıları olacak yönetmenlere yönelik atölyesinde, katılımcıların uzun ya da kısa metraj projelerinin üstünden geçerek önceliklerini saptayacak ve bütçe kapsamında stratejilerini belirleyecek.
Ümit Ünal ile Senaryo Geliştirme Atölyesi (21-26 Ağustos) Anlat İstanbul ve Nar filmlerinden tanıdığımız, pek çok Yeşilçam ve modern Türk sineması filminin senaryosuna imza atmış Ümit Ünal’ın profesyonel ya da amatör, sinema eğitimi almış ya da almamış herkese açık olan senaryo atölyesi bu. Atölye hem fikrini senaryolaştırmak için yardım almak isteyenlere hem de elindeki senaryosunu paylaşmak ve geliştirmek isteyenlere açık.
Meltem Cumbul ile Eric Morris Metodu Oyunculuk Atölyesi (26 Ağustos-2 Eylül) Eric Morris metodunun İstanbul’daki resmi eğitmeni olan Meltem Cumbul, profesyonel oyunculara yönelik bu atölyede, Eric Morris metodunu kullanarak özel bir çalışma gerçekleştirecek. Psikanaliz ve Stanislavski metodlarını da kullanarak ‘derinleşmenizi’ sağlayan Eric Morris yaklaşımını, çeşitli uygulamalı alıştırmalarla geliştirecek, oyuncunun sürprizli olmasını sağlayan fütursuz olabilmeyi öğretecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!