Yaz aşkını sürdürmenin yolları

Güncelleme Tarihi:

Yaz aşkını sürdürmenin yolları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 11:54

Koca bir yaz daha neredeyse bitmek üzere... Gezdin, eğlendin, dinlendin ve aşık oldun... Ama ne yazık ki onu artık görmen uzak bir ihtimal gibi görünüyor. Hissettiklerinin gerçek bir aşk olduğundan eminsen, ilişkinizin uzaktan da olsa devam etme şansı büyük. İşte bunun için izlemen gereken adımlar...

Haberin Devamı



1. Adım: Biten tatilden sonra gerçek hayata dönmek her zaman zordur. Üstüne bir de ayrılık acısı çökünce sıkıntı iki katına çıkar. Eve döner dönmez yaz aşkını aramak yapabileceğin ilk yanlış. Normal hayatına alışmak için kendine zaman ayırmalısın. Tatil modundan kurtulmak için arkadaşlarınla beraber gez toz. Ayrıldığın yaz aşkını hala aklından çıkaramıyorsan, en çok neyi özlediğini anlamaya çalış. Özlediğin şey kafaya hiçbir şeyin takılmadığı tatil ortamı mı yoksa “aşkın” mı? Cevabın aşktan yanaysa 2. adıma geçmeye hazırsın.

2. Adım: Onu aramaya ya da mesaj göndermeye çekinmene gerek yok. Beraber geçirdiğiniz zamanları hatırlasana. Bir haftada nasıl da samimi olmuştunuz. O bir yabancı değil. Yani bir alo demenin hiçbir sakıncası yok. Ona tatil dönüşü sendromundan bahsedebilirsin ama sakın onu ne kadar çok özlediğini anlatmaya kalkma. Kalbin deliler gibi çarpıp, içinden “seni seviyorum” demek gelse de, dilini tutmalısın. Bir sonraki arama krizini onu düşündüğünü belli eden bir mesajla atlatabilirsin. Karşılığında olumlu bir cevap gelirse, 3. adıma geçebilirsin.

Haberin Devamı

3. Adım: Şimdi hafızanı yoklama zamanı. Tatil boyunca biricik aşkının cep telefonuyla konuştuğu zamanları bir hatırla. Devamlı bir mesaj trafiği içinde oluyor muydu? Cevabın “evet”se görüştüğü bir başka kız arkadaşı olabilir. Hemen moralini bozma. Senin telefonlarına anında cevap veriyor, ya da mesajlarını eksiksiz yanıtlıyorsa korkacak bir şey yok. O hala yalnız seni düşünüyor.

4. Adım: Ayrı şehirlerde ya da semtlerde yaşasanız da mesaj, mail, telefon derken iyice birbirinize alıştınız. Sıra büyük bir başlangıç hareketi yapmaya geldi. Geçirdiğiniz yazın şarkılarının olduğu “özel” bir kaset ya da CD hazırlayıp ona gönderebilirsin. Kimse böyle bir jestin karşısında hiçbir zaman cevapsız kalamaz. Mesaj kutuna gelecek yeni mesajın her zamankinden farklı olacağından hiç şüphen olmasın.


5. Adım: Diyelim ki, uzaktan da olsa aşkınızı sürdürmeye karar verdiniz. Bundan sonra söylediğin her söze, yaptığın her davranışa dikkat etmen gerektiğini unutmamalısın. Aranızdaki mesafeler birbirinizi yanlış anlamanıza ve boşu boşuna kalbinizin kırılmasına neden olabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!