Yaşlanırken güzel kalın

Güncelleme Tarihi:

Yaşlanırken güzel kalın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yaşlanırken güzel kalmak için mucizelere gerek yok. Güzellik uzmanlarının tavsiyelerine uymanız yeterli olabilir. Kuşkusuz en önemli nokta, sizin kendinize güvenmeniz. Aynalara küsmek yerine onlarla dost olmayı denemelisiniz.

Aynalardan kaçmaya başladınız. Makyajınızı yaparken bile göz ucuyla aynaya bakıp işinizi bitirmeye çalışıyorsunuz. Olgunluk çağına geldiğiniz için artık eski güzelliğinizden eser kalmayacağını düşünüyorsunuz. Bir estetik cerraha baş vurmak da aklınızdan geçmiyor değil. Sarkan çenenizi gerdirmek, kırışıklıkları yok ettirmek neşter darbeleriyle yeniden gençliğe kavuşmak gibi düşünceler aklınızdan geçiyor. Sonra bu düşünceleri bir yana bırakıyorsunuz. Yaşlandığınızı, bunun da sonuçlarına katlanmak zorunda olduğunuza kendinizi inandırıyorsunuz. Güzelliğinize eskisi kadar özen göstermediğinizi de itiraf etmelisiniz. Oysa yanılıyorsunuz. Her yaşın kendine özgü güzelliği vardır. Olgunluk çağına gelen bir kadın da güzel ve çekici olabilir. Üstelik bıçak altına yatmasına da gerek kalmadan, güzelliğini koruyabilir. Yüzünüzdeki değişiklikleri gördükçe paniğe kapılmak yerine bunları gidermenin çarelerini aramalısınız. Yaşlanmayı önlemek olanaksız. Zamanı asla durduramazsınız. Ama yaşlanırken güzel kalmak hiç de olanaksız değil.

BUNLARA DİKKAT

Güneş ışınlarından uzak durun. Güneş ışınları cilde zarar verir. Kar ve su birikintileri gibi güneşi yansıtan etkenlere de dikkat etmelisiniz.

Bazı antibiyotik ilaçların, güneşe karşı daha duyarlı olmanıza yol açacaklarını unutmayın.

Geceleri yatağınızda sırtüstü yatmaya alışın. Yüzünüzü yastığa dayadığınız zaman kırışıklar ve çizgiler oluşabilir.

Sigarayı bırakın. Sigara dumanı, tenin rengini soldurur. Sigarayı bıraktıktan bir süre sonra teninizin eski normal rengine kavuştuğunu göreceksiniz. Ayrıca sigaranın dumanını içinize çekerken dudaklarınızın kenarlarında çizgiler oluşur.

Soğuk günlerde yüzünüze bol bol nemlendirici uygulamalısınız. Cildiniz, aşırı soğuk ve sıcaktan etkilenebilir.

Büyük çerçeveli gözlükler kullanmayın. Çerçevenin kenarları yüzünüze baskı yapar, kırışıkların meydana gelmesine neden olur. İkide birde gözlerinizi ovuşturmayın. Ve bu arada göz makyajı için kullandığınız kozmetik ürünlerinin kalitesine dikkat edin.

Bol bol sarmısak yiyin. Sarmısak, birçok yararının yanı sıra, hücrelerin kendilerini yenilemelerini de sağlıyor.

Su içmeyi ihmal etmeyin. Günde en az sekiz bardak su içmelisiniz. Geceleri sekiz saat düzenli uyumak da yüzünüzdeki zamanın etkisini azaltabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!