Yaşasın süper yiyecekler

Güncelleme Tarihi:

Yaşasın süper yiyecekler
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2005 00:00

Son yıllarda ülkemizde ve tüm dünyada moda olan yüzlerce diyet çeşidinin birçoğu sınıfta kaldı.Beni, bu diyetlerle ilgili en çok etkileyen olay, Atkins diyetinin mucidi Dr. Atkins’in 117 kilo bir insan olarak ölmesi oldu. Evet, artık diyet devri kapandı, süper yiyecekler devri başladı. Uzun ve sağlıklı bir hayatın sırrı bu süper sağlıklı yiyecekleri dengeli biçimde tüketmekte. Bu süper yiyeceklerin en önemli özellikleri vitamin ve mineral deposu olmaları ve canlandırıcı, onarıcı, enerji verici ve koruyucu olmaları. "Bu süper yiyecekler hangileri" diye soracak olursanız, yoğurt, yulaf, brokoli, mercimek, bulgur, soya, elma, ceviz, fındık deyip bu yiyeceklerden yalnızca birkaç tanesinin adını sayarım. İnce noktalarKurutulmuş meyvelerin besin değeri çok yüksek, potasyum değerleri çok yüksektir. Bu yüzden sofranızdan eksik etmemeniz gerekir. Etli sebzeli Meksika dürümü6 kişilikHazırlama süresi 25 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi1,5 su bardağı mısır unu1,5 su bardağı süt1 adet yumurta (oda sıcaklığında)2 yemek kaşığı sıvıyağ1 çay kaşığı karbonat1 çay kaşığı tuzİç harcı için3 adet biftek1 yemek kaşığı margarin1 su bardağı konserve mısır1 su bardağı konserve bezelye1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı tuz, karabiberÖnce, dürümü yani tortillayı yapmak için; yumurta, sıvıyağ, tuz, karbonat ve sütü derin bir kaba aktarıp çırpın. Mısır ununu ekleyip 3 dakika. daha çırptıktan sonra 20 dakika kenarda. bekletin. Karışımdan 1 kahve fincanı kadar alıp teflon tavaya aktarın. Kısık ateşte krep pişirir gibi önlü arkalı kızartın. Bütün tortilla hamurunu aynı şekilde pişirip tepside biriktirin. Diğer taraftan, parmak şeklinde doğradığınız biftekleri tavaya koyup üzerine margarini ekleyerek orta ısılı ateşte 7-8 dakika kadar kavurun. Etler kızarmaya başlayınca, tuz, karabiber ve pul biberi serpiştirip tekrar karıştırın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ekleyip mısır ve bezelyeyi katın. 20 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın. Tortillanın kenarına etli sebzeli harçtan 2 yemek kaşığı kadar koyup rulo yapın. Bütün tortillalara aynı işlemi uygulayıp sıcak sıcak servise sunun.Elmalı cevizli parfe10 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaMalzeme listesi1 tatlı kaşığı neskafe2 poşet toz krem şanti2 su bardağı soğuk süt4 adet orta boy tatlı elma1 su bardağı çekilmiş ceviz içi 20 adet bebe bisküvisi1 çay bardağı pudra şekeriNeskafeyi 1 yemek kaşığı suda eritip üzerine krem şanti ve sütü azar azar ekleyerek mikserin yüksek devriyle 5 dakika kadar çırpın. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Pudra şekeri ve soyup rendelediğiniz elmaları çukur bir cam kapta karıştırın. Üzerine çekilmiş ceviz içi ve ufaladığınız bisküvileri ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında bekleyen krem şantiyi de bisküvili harcın üzerine ilave edip bir kaşık yardımıyla tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Parfe harcını yuvarlak ve orta boy bir kaba kaşıkla bastırarak yerleştirin. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra düz bir servis tabağına ters çevirip üzerini herhangi bir reçelle süsleyerek dilimleyin ve servise sunun.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!