Yani albüm yeni heyecan

Güncelleme Tarihi:

Yani albüm yeni heyecan
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 00:00

Müzik dünyasına geçtiğimiz yıl “Yeni Bi’Aşk” albümüyle giriş yapan Sibel Mirkelam, şimdi de “Otomobil” adlı maxi single’ıyla müzik severlerin karşısında. Çalışmadaki üç şarkıyı kendisi besteleyen Mirkelam, oldukça iddialı: “şarkılarım dillere dolanacak.”

Haberin Devamı

SİBEL MİRKELAM FOTOĞRAFLARI

* Yaklaşık bir yıl aradan sonra yeni albümünüz “Otomobil”i çıkardınız, hayırlı olsun. Kaç şarkılık bir albüm bu?

- Üç şarkının yer aldığı bir maxi single. Çıkış parçamız, albüme adını da veren “Otomobil”. Onun dışında “Martaval” ve “Olmadı Gitti” şarkıları var.
    
*Peki albümde kimlerle çalıştınız? 

- Üç şarkının da söz ve müzikleri bana ait. Albümün müzik direktörlüğü ve aranjörlüğünü Suat Aydoğan yaptı. Albüm fotoğraflarını Koray Kasap çekti. Ayrıca ilk klibi “Otomobil”e, Serdar Seki’nin yönetmenliğinde çektik.

*İçinize sinen bir çalışma oldu mu? Nasıl tepkiler bekliyorsunuz?

- Evet... Herkesin çok severek dinleyeceği, güzel, heyecanlı, enerjisi çok yüksek bir albüm oldu. Üç şarkının da dillere dolanacağına inanıyorum. Esprili sözleri ve dinamik altyapısıyla keyifle dinlenecek bir albüm “Otomobil”.

* Eğitiminizi de müzik üzerine mi yapmıştınız?

- Evet. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nı bitirdikten sonra Haliç Üniversitesi’nde Türk Müziği master’ı yaptım. Yani eğitimli bir şarkıcıyım.

* Peki sahne çalışmalarına devam ediyor musunuz?

- Evet, sahne çalışmalarım oluyor. Her çarşamba, cuma ve cumartesi akşamı Peysage Restoran’da sahne alıyorum örneğin. Yılbaşı gecesinde de Peysage’da olacağım.

YOLCULUĞUM UZUN SÜRDÜ

Haberin Devamı

* Uzun yıllardır sahnelerdesiniz, ancak ilk albümünüzü geçen yıl çıkardınız. Neden albüm için o kadar zaman beklediniz?

- Aslında uzun süren bir yolculuk oldu. Öncelikle birtakım şeylerin oturması gerekiyordu. Okulum bitti, ardından master’ımı tamamladım. Kendimi dolu dolu hissetmek için sabretmem gerekiyordu, ben de öyle yaptım, uzun süre sabrettim. Albüm yapma isteğim iyice büyüyünce de kararımı verdim ve çıkardım.

11 YILDIR SAHNEDEYİM

* Bir kadın olarak gece hayatında çalışmak zor mu?

- Ben sahne çalışmalarıma çok küçük yaşlarda başladım. Ailem hep yanımdaydı, çalıştığım mekânlar da hep kaliteli yerlerdi. Bu nedenle ben bir zorluk yaşamadım. Çok şükür ki her zaman iyi insanlarla karşılaştım. Sahnede hiçbir rahatsızlık görmedim desem yanlış olmaz.

* Sadece solist olarak mı çalıştınız, yoksa vokal de yapmış mıydınız?

- Vokal yapmadım, hep tek başıma çıktım. 11 yıldır da sahnelerdeyim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!