Yalnızlaşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yalnızlaşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2007 00:00

Dördüncü albümü "Antika" ile büyük beğeni toplayan Zeliha Sunal, Kelebek’e konuştu.

Başarılı şarkıcı, "Teknoloji ilerledikçe yalnızlaşıyoruz. Bayram tebriği yerine cep mesajı, mektup yerine e-mail’i tercih ediyoruz. Telefonla bile konuşmuyoruz artık, birbirimizin sesini duymuyoruz" diyor.

n Pek bir ’antika’ gördüm sizi?

- Aynen öyle... Yıllardır söylerek para kazandığım eski şarkıları bir anlamda bu albüme taşımış oldum. Dinleyenlerime Hakan Eren’le birlikte 1970’li yılların aranjmanlarından bir demet sunduk. Albümde bulunan şarkılar hem radyolarda hem de müzik yapılan yerlerde eski altyapılarıyla çalınıyor. Ancak bu parçalar altyapılarıyla olduğu için yenilerinin içine montajlanamıyordu. Biz bunları DJ Suat Ateşdağlı ve üç aranjör arkadaşım; Tolga Tümözen, Güneş Ünal ve Aydın Serhan’la birlikte çalışıp diskolarda, kulüplerde, her yerde yeni parçalar gibi çalınabilecek düzeye getirdik. Dolayısıyla sound ve düzenlemeler tamamen yeni ama ben üzerine biraz eski stil, antika okudum.

n "Bu aranjman parçalarla yıllardır para kazanıyorum" diyorsunuz yani?

- Sadece ben değil bütün arkadaşlarım para kazandı. Biz nelerle büyüdüysek, gençlerin ve çocukların da bunları sevmesini, öğrenmesini istiyorum. Bunun için elimden geleni yapıyorum. Çok iyi şarkılar pek piyasaya çıkmıyor.

n Çocukların mı?

- Evet, çocukların da öğrenmesini istiyorum. Biz, bu albümle Tolga Han’ın yardımıyla birlikte 8-12 yaş grubu çocuk dans grubu kurduk. Grubumuzun adı da "Zeliha Sunal Pamuk Şekerler". Ah Nerede Vah Nerede şarkısının klibini onlarla çekeceğiz.

n Böyle şarkılarla geriye dönme isteği var sanırım insanlarda?

- Çünkü teknoloji ilerledikçe yalnızlaşıyoruz. Bayram tebriği yerine cep mesajı, mektup yerine e-mail’i tercih ediyoruz. Telefonla bile konuşmuyoruz artık, birbirimizin sesini duymuyoruz.

n Sahne şovlarınızı rengarenk kıyafetlerle çıkıyordunuz. Yenilik var mı şovlarınızda?

Evet, bir illüzyonistle sahne şovu yapacağım. Erdem Bulungiray adlı bir sihirbazla birlikte çalışacağım. Sahnede kıyafet değişimini saniyelik hale getirmeyi deneyeceğiz. İleride başka şovlar da ekleyeceğiz. Ama bu hobi acaba ileride benim için meslek olur mu, bilmiyorum. Bir bakarsınız, ben seyircileri kaybedermişim! (Gülüyor) Çok meraklıyım illüzyona... Yabancı dillerde şarkı biriktirmek hobimdi, işim oldu. Elbiselerimi şov haline getirmek yine böyle bir mesleğimin parçası oldu ve bunun sonu yok. Şimdi de sihirbazlık... Bakalım bunun sonu nereye varacak...

Ajda Pekkan ve hayranlarının onayı benim için önemli

n Albümünüzde yer alan aranjmanlar konusunda görüştüğünüz, eski aranjman okuyan sanatçılar var mı?

- Şarkıları seçtiğimiz zaman Ajda Pekkan’dan görüş istedim. "Nasıl çaldıysanız bana da gönderin, ben de sizin altyapılarınızla söylemek istiyorum" dedi. Ben de memnuniyetle gönderdim. "Erkekleri Tanıyın" adlı albümüm çıktığı zaman, Ajda Hanım şoförünü gönderip benden albümü aldırmıştı. Ertesi gün de çıktığı bir televizyon programında benim altyapımla şarkısını söylemişti. Şeref duyuyorum bundan. Biz aranje ediyoruz, Ajda kullanıyor. Bu benim için test edilip onaylanmak gibi bir durum. Üstelik Ajda Pekkan’nın fun club’ında şarkılarım yayınlanıyor. Bu, internette konser verip alkış ya da yuhalama seslerini duymaya benziyor. Bu yüzden şarkıları Ajda fanlarına onaylatmak benim için önem taşıyor.

n İnternetin gücü dışarıdaki dinleyici kadar mı demek bu?

- Evet, Kenan Doğulu’nun Eurovison’daki başarısının sırı da bu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!