Yakışıklılığı hazmettim

Güncelleme Tarihi:

Yakışıklılığı hazmettim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2006 00:00

"Sıla" dizisinin Boran Ağa'sı Alakurt, gerçek hayatta da kendini "dengeli bir maço" olarak tanımlayan genç oyuncu, yakın zamanda aile babası olmayı planlıyor.

Haberin Devamı

2001 Best Model of the World birincisi Mehmet Akif Alakurt, ekranların yeni yakışıklı ve duyarlı aÄŸası oldu. "Sıla" dizisinde Boran AÄŸa’yı canlandıran Alakurt, gerçek hayatta da epey ağır takılıyor. Kendini "dengeli bir maço" olarak tanımlıyor, yakın bir zamanda aile babası olmayı planlıyor. Bir de, oturduÄŸu yerde içinden dans ediyor! Ä°ÅŸte Alakurt’un Elle dergisinin aralık sayısına verdiÄŸi röportajdan ilginç bir bölüm...Â

Sizin şansınıza hep böyle sosyal içerikli diziler mi denk geliyor? Ortalıkta bu kadar ’laylaylom’ dizi varken...

/images/100/0x0/55eb5939f018fbb8f8bb7382
- Denk gelmek değil... Ben hiçbir şeyi şansa bırakmayı sevmem. Daha önce oynadığım "Kırık Ayna" dizisinde de töre meselesi vardı. "Hacı"da radikal İslamcı bir genci oynuyordum. Mümkün mertebe hayatın içinden konular olmasına dikkat ediyorum, uydurmasyon senaryo beni etkilemiyor.

Haberin Devamı

İnsanlar sizi dizilerden tanıyor ama öncesinde modellik yaptığınız ve 27 yaşında olduğunuz dışında hakkınızda pek bir şey bilinmiyor. Kimsiniz siz?

- İstanbul doğumluyum. Annem Samsunlu, babam Fatsalı. Normal bir Türk ailesiyiz. Beş kardeşin en küçüğüyüm, üç ablam, bir abim var. Sizinle hem ablalar, hem abi, hem de anne-baba ilgilenince biraz şımarık oluyorsunuz. Küçüklüğümden beri ailemden talep ettiğim her şey yerine getirilmiştir.

Lise yıllarında mı başladı modellik?

- Evet, annem vasıtasıyla başladım, beni o yönlendirdi. Lise son sınıftayken televizyonda zap yaparken tesadüfen Best Model yarışmasına denk geldim.

HAYALGÜCÜM ÇOK GENİŞ

/images/100/0x0/55eb5939f018fbb8f8bb7384
Dans etmeyi de seviyor musunuz?

- Dıştan değil de içimden dans eden bir insanım.

Nasıl oluyor o?

- İnsan eğer isterse her şeyi beyninde yapar. Hani derler ya, eğer bir erkeksen ve bir kadına bakıp onunla birlikte olmayı düşünüyorsan, eşini aldatmış sayılırsın diye...

Haberin Devamı

Bu mantıkla, aklından birini öldürmeyi geçirmekle öldürmek de aynı şey...

- Günde kaç kez kafandan birini öldürmeyi geçirirsin ki? Açıkçası benim aklıma gelmez bu... Biri çok çok çok sinirimi bozmadıysa onu öldürmeyi düşünmem. Ancak her ne olursa olsun bir insan kafasından bir başkasını öldürmeyi geçirdiyse, onda potansiyel vardır!

Hayal gücü çok geniş bir insanın bakış açısı mı bu?

- Geniştir. Hele küçükken çok daha genişti. Gaziantep’te askerlik yaptım ve askerlikten sonra biraz düşüşe geçti hayal gücüm.

Bu hayallerinizden biri de televizyonda müziÄŸini çok beÄŸenerek tesadüfen keÅŸfettiÄŸiniz Best Model yarışmasına katılıp orada birinci seçilmek miydi?Â

/images/100/0x0/55eb5939f018fbb8f8bb7386
- Orada birincilik kazanma duygusu beni çok etkiledi. Mesela birincinin boynuna kurdeleyi taktıklarında ben o resimde kendimi hayal ettim. Kendi kendime "Bu yarışmaya katılıp birinci olacağım" dedim. Gerçekten de yarışmaya katıldım, birinci oldum ve modelliÄŸe baÅŸladım. Modellikte çok güzel iÅŸler yaptım. Lacoste’un dünya kataloÄŸunu çektim. Lacoste’un çalıştığı ilk Türk modelim. Reklam filmlerinde oynadım, kaliteli iÅŸlerde yer aldım. Modellik hayatım en fazla iki yıl sürdü ama hep güzel iÅŸler yaptım.Â

Haberin Devamı

Oyunculuğa "Kırık Ayna" adlı diziyle adım attınız, değil mi?

- 2001 ya da 2002’ydi ve çok ağır bir karakterdi o. Ben 21-22 yaşındaydım ve Kadir İnanır’a kafa tutacak bir adamı oynuyorum. Orada da kan davası güden bir genci oynuyorum. Bir de Kadir İnanır’la oynuyorsun ve onun karşısında durup ezilmemek zorundasın. Bunu başardım o yaşta. Bana oyunculuğu sevdiren insanlar da dizinin yönetmeni Şerif Gören ve Kadir İnanır’dır zaten.

/images/100/0x0/55eb5939f018fbb8f8bb7388
Yakışıklı olmak bir oyuncu için dezavantaj mıdır?Â

- Değil tabii ki... Her şey gözlerde bitiyor. Yakışıklı olduğumu 18 yaşında özümsedim. Hazımsızlık çekseydim o durum ekrana yansırdı. Ben yakışıklılığımı da fiziğimi de hazmetmişim...

Haberin Devamı

Hazmetmek nasıl oluyor?

- Hazmedemeyen sürekli kasılıp poz atan tipler yani, benim öyle bir derdim yok. Birisinin bana gelip de "Çok yakışıklısın" demesine gerek yok, ben biliyorum yakışıklı olduÄŸumu. Yakışıklıyım diye dolaÅŸtığın zaman bu bir dezavantaj olur. O zaman iÅŸin kasıntılık boyutu ortaya çıkar ve seyirci bunu anlar.Â

Mankenlikten geldiğiniz için oyuncular arasında horlandınız mı?

- Öyle bir şey olmadı. Ama tabii ilk başladığınızda insanların sohbetine giremiyorsunuz, bu işi bilmediğiniz için dışarıdan bakıyorsunuz. Bence oyunculukta illa okullu olmak gerekmiyor ama empati kurarak, okuyarak ve oyunculuğun matematiğini anlayarak kendini geliştirmeli insan. Bu bir enerji işi, kuru kuru eğitimle olmaz, 20 yıl eğitim de alsan işe ruh katmazsan o iş sahte olur. Ayrıca görsel olarak güzel bir insan da hayata 1-0 önde başlar.

POPÃœLARÄ°TEDEN KORKMAM

Haberin Devamı

Mardin’de yaşayan bir ağa bu kadar yakışıklı ve cool olabilir mi sahiden?

/images/100/0x0/55eb5939f018fbb8f8bb738a
- Sana bir şey sorabilir miyim? Atatürk’ün karizmasını nasıl buluyorsun?

Müthiş tabii ki...

- O zaman bu mantıkla, bu kadar mükemmel bir insan aynı zamanda bu kadar karizmatik ve iyi olamaz...

Peki ikinci örnek verebilir misin?

- Gündeme damgasını vurmuş insanlar her yerden çıkabilir.

Boran böyle bir karakter mi sizce?

- Evet bir döneme damgasını vurmuş. Demek ki, bu adam gerçekten yaşamış. Ben bu diziye başlamadan önce Ağa ve Devlet diye bir kitap okudum. Orada öyle ağalardan bahsediyorlar ki benim oynadığım Boran Ağa’ya beş basar.

Radikal İslamcı bir karakteri canlandırdığınız sırada, "Türbanlı bir kızla evlenebilirim" demiştiniz...

- Ama "Kıstasları uyarsa" dedim. İnsanları inançlarıyla değerlendirmek cahilliğin en büyüğüdür. Ben çağdaş yaşam koşullarında yaşayan ve böyle eğitilen biriyim, zamanın ilerlediğinin de, bazı şeylerin değiştiğinin de farkındayım. Dış görünüş değil, paylaştığınız şeyler önemlidir. Ben kapalı olup da çok modern düşünceye sahip insanlar tanıdım. İnanç çok farklı bir boyut çünkü. Fakat en tehlikeli şey türbanı siyasi amaçlar için kullanmak.

Artık şöhretli olma yolundasınız.

- Hayatımda her zaman adımlarımı kaldırabileceğim zamanda attım. Hazımsızlık çekeceğim hiçbir işe girmem. Popülaritenin ne olduğunu da gördüm, hiçbir korkum yok.

KADINIMA SAHİP ÇIKARIM

Sizde maçoluk var mı biraz?

- Var ama dengeli bir maçoluk. Korumacı bir tarafım vardır, kadınıma sahip çıkarım. Sahiplenirim. Delikanlılık anlamında bir maçoyum. Ama benim için delikanlılık farklı bir anlama geliyor, serserilikle delikanlılık birbirine çok karıştırılıyor.

Peki sizin için ne anlama geliyor delikanlılık?

- Beyefendi olmak. Delikanlılık beline silah takıp, adam dövmek değildir. Bunu yaptığın zaman delikanlı değilsin, it kopuksun. Delikanlılık, kadına saygı göstermektir.

Nasıl bir kadından etkilenirsiniz?

- Kimseyi gözünde büyütmeyecek ve özgüvenli olacak. Zaafları olmayacak, ben zaaf konusuna çok takığım. Bir zaaf hissettiÄŸimde çok rahatsız olurum ve giderim. Kendisinin ne olduÄŸunu ve olmadığını bilecek, kendi ayakları üzerinde duracak, becerikli olacak. Arkamı döndüğümde onu merak etmemeliyim. Öyle ezik insanları sevmiyorum.  Â

Size karşı zaafı olsa da mı?

- Zaaf çok tehlikeli bir ÅŸey, baÅŸka ÅŸeylere yol açabilir. Boyumu posumu herkes sever, karakterimi kiÅŸiliÄŸimi sevmeli.Â

Çok yüksek standartlarınız var.

- Ne yapayım, çok ince eleyip sık dokuyorum, çünkü ben palavradan ilişki insanı değilim. Hayatımı doldurmak için bir kadınla beraber olmaya ihtiyacım yok. Evlilik kurumuna çok önem veriyorum. Evlenmeyi ve çocuk sahibi olmayı düşünüyorum.

Evlilik yakın gelecekteki planlarınız arasında mı?

- Yani kafamda olan şeyler bunlar. Benden iyi aile babası olur.

İlişkide gaddarımdır

Belli bir kadın tipiniz var mı?

- Gözüme hoş gelen belli bir kadın tipi var ama söylemeyeceğim.

Niye söylemiyorsunuz, diğerleri üzülmesin diye mi?

- Benim için bakışlar çok önemlidir. Ben insan bakışına hayranım. Göz hastasıyım, hele de doğru bakmayı bilen bir insansa. Sadakati, güveni, teslimiyeti gözlerden almak çok önemli. Ben çok ince şeylere takılırım, pek çok ilişkimi böyle şeyler yüzünden bitirmişimdir. Mesela bir an samimiyetsiz bir bakış yakalarsam biter. Gaddarımdır. Böylece üç sene sonra bitecek bir şeyi önceden algılayıp yolu baştan kapatırım.

Böyle yaparak kalplerini kırıyorsunuz ama?

- Üç sene sonra kırılacağına o zaman kırılsın. Ben bunu önceden görebiliyorsam ne yapabilirim?

Domuzun boynuna inci takmam!

Aşk adamı mısınız?

- Evet, çok severim. Sevginin olmadığı bir ilişkide var olmam. Sevdiğimi de gösteririm. Ama hak edene hak ettiği kadar. Yani domuzun boynuna inci takmam.

Kıymetinizi bilmeyen oldu mu peki?

- Tabii olmuştur ama bu onun zekasıyla ilgili bir şey. Ben ilişkilerimde çok farklıyımdır. Güzel şeyler yaşarım ve güzel şeyler hissettiririm. İyi bir sevgiliyim. Ama doğru şeyler doğru insanla ortaya çıkar. Bir insanın bana ruhunu teslim ettiğini bakışlarından anlarım. Ruhunu teslim ettiği zaman her şey güzel olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!