Yağ yakmanın altın kuralları

Güncelleme Tarihi:

Yağ yakmanın altın kuralları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2014 13:20

Murat Tavman’ın Fit Dünyasından tüm Hürriyet okurlarına tekrardan merhabalar.

Haberin Devamı

Tutkunu olduğum bu dünyayı gerek Murattavman. com üye-özel filmlerimle gerekse de sizler için tasarladığım bu özel yazılarımla her zaman devam ediyorum. Hedefiniz yağ yakıp, sağlıklı şekilde kilo vermek ise, aşağıda sizler için kendi prensiplerimden derlediğim bazı altın kurallar vereceğim.

Evde abur cubur tutmayın: Bu, başarıya ulaşmak için bir numaralı kural olmalıdır. Her şey gayet basit: Elinin altında abur cubur yoksa yiyemezsin.

Yemek yedikten sonra tok değilsen 15 dakika bekle: Yediğimiz yemeğin midemize ulaşması zaten belirli bir zaman alıyor. Yani öğününü bitirdikten sonra halen aç hissediyorsan bu gayet normal ve iyidir. 15 dakika bekle ve ne kadar tok ve doymuş hissettiğine sen de şaşıracaksın!

Yemekleri önceden hazırla: Bu kulağa çok basit gibi gelebilir ama defalarca şu cümleyi duydum: "Yiyecek bir şey yoktu." Hayatta her konuda başarı, planlama etrafında kuruludur. Bir planın yoksa başarısız olman kaçınılmazdır. Yani sağlıklı olmayı planlıyorsan, bir plan yapmalısın. Sonra da hazırlan ki bu planla başarılı olabilesin. Benim faydasını gördüğüm ufak bir numara tüm yemeklerimi haftada iki pişirip buzdolabına atmaktır. Başka bir numara ise günün koşturması içinde sık sık kaybolduğumuz için yüksek kaliteli bir protein içeceği veya protein barı son çare olarak yedekte tutmaktır. Ve en kötü durumlar için de yemekleri istediğim gibi sağlıklı olarak pişirip sunacağını bildiğim birkaç restoran aklımın devamlı bir köşesindedir.

Öğünle bol su iç: İşte herkesin yaptığı başka büyük bir hata da bu, yani yeterince su içmemek. Susuz kalmak sadece aç hissetmene neden olmaz. %2 dehidrasyon bile beynin ideal seviyede çalışmasına engel olur. Su, vücudun hemen hemen her ana fonksiyonu için elzemdir. Daha fazla su içmek yağ yakma hızını, enerji seviyeni ve performansını arttıracaktır. Fit ipucu: Buzlu su içerek daha fazla kalori yakabilirsin.

Küçük öğünler ye: Çoğu kişi hala daha küçük porsiyonlar halinde yemek yerlerse metabolizmanın hızlanacağına inanıyor. Bu doğru. Ama bir başka sebebi de, bir kerede deli gibi yemeyi önlemek. İnsanların bir kerede kocaman öğünler yemelerinin sebebi uzun saatler yemek yemedikleri ve açlıktan kıvrandıkları içindir. Öğünleri gün içine yaymanın başka faydaları da var ama metabolizmayı hızlandırmak bunlardan biri değildir.

Kaçamak yap, ancak bu da plan dahilinde olsun: Bu lezzetli ve zararlı gıdalar da hayatın bir parçası ve herkes arada kaçamak yapabilir. Burada anahtar nokta, abur cuburları günlük plan dahilinde tutmak ve günlük değerler içinde hesap etmektir. Hasretini çektiğin gıdaları haftalarca veya aylarca yememek felakete giden en başarılı reçetedir. Bir ufak kek ya da birkaç dilim baklava yedin diye baklavaların asla bozulmaz dostum merak etme. Bu ekstra kalorileri günlük ana öğünlerine sayabilirsin. Tabi şimdi bunu söyledim diye de her önüne geleni yiyip değerleri ana öğünlere oturtmaya çalışmamak lazım. Her zaman vücudumuza enerji sağlamak için kaliteli yakıta ihtiyacımız bulunuyor.

Haberin Devamı

Acıkınca önce yeşil sebze ye: Yeşil sebzeler lif ve besin yüklü olup fazla kalori içermezler. Bir avuç sebze hedeflerine ulaşmana mani olmayacaktır. Çiğ sebzeler her zaman en iyisidir. Vücuda sindirim için ekstra kalori harcattırarak metabolizmayı çalıştırırlar.

Haberin Devamı

Bir sonraki yazıma kadar hepiniz kendinize iyi bakın, sağlıklı ve fit kalın. Daha fazla bilgi, tüyo, fit yemek tarifleri, egzersizler ve yaşam tarzı sırlarım için beni sosyal medya mecralarım olan facebook, twitter veya instagram dan takip edebilir, web sayfam Murattavman. com ‘ a üye olup 100 den fazla film arşivi ile hayatınızın değişimine bir an önce adım atabilirsiniz.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!