Yabancı dilde dizi dizi heyecanlar

Güncelleme Tarihi:

Yabancı dilde dizi dizi heyecanlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2013 01:34

Yeni başlayan favoriler, Emmy ödüllerine en yakın duranlar... Bu sezon Batı’dan esen sıcak hava dizi dalgası iyice şiddetlenecek, takip ettiğiniz yabancı dizi kat kat artacak.

Haberin Devamı

Hannibal

Özetle Eski psikiyatrist/yeni seri katilin dönüşü. Hikâyenin başrolünde ‘Red Dragon’; merkezinde Hannibal’ın FBI Ajanı Will Graham’a nasıl da akıl hocalığı yaptığı var.
İzlemeli çünkü Danimarka kökenli Mads Mikkelsen’ın Hannibal karakterine kattığı İskandinav doz kimi zaman korkutucu olabiliyor.
Ya da boş verin çünkü Hannibal lafını duydukça aklınıza Anthony Hopkins ve Jodie Foster’ın sessiz düellosu gelebilir, diziden soğuyabilir, kendinizi Oscarlı filmi tekrar izlerken bulabilirsiniz.

Orange is the New Black

Özetle Üniversiteyken tanıdığı bir uyuşturucu satıcısı yüzünden hapishaneye düşen, turuncu tulumunu geçirip hapishane kültürünü öğrenmeye çalışan kadının hafif matrak hafif sert hayatını anlatıyor.
İzlemeli çünkü Yapımcısı ‘Weeds’ dizisinin yaratıcısı Jenji Kohen. Hani şu sıradan bir bekâr annenin nasıl da cevval bir uyuşturucu satıcısına dönüştüğünü anlatan meşhur dizi.
Ya da boş verin çünkü ‘Oz’ ve ‘Prison Break’ gibi aksiyon dozu yüksek hapishane temalı dizilerin yanında ruhsuz kalabilir.

Haberin Devamı

Emmy’yi kim, neden kazanır?

Komedi kadın oyuncu: Tina Fey, 30 Rock
Ocak ayında final yapan 30 Rock, kuşkusuz son yılların en zeki, kıvrak, parlak Amerikan komedi dizilerinden biriydi. Ödül komiteleri dizinin yazarı/başrol oyuncusu/yapımcısı Tina Fey’e ne kadar ödül, alkış, tebrik yağdırsa az. (Dizinin son sezon bölümleri Dizimax Comedy HD’de.)
Dram kadın oyuncu: Elizabeth Moss, Mad Men
Yedinci sezonunu tamamlayan dizide baş kahraman Don Draper yuvarlanmaya başladıkça, bir zamanların sekreteri Peggy Olsen kariyerinde sıçramalar yaşadı; Draper rolündeki Jon Hamm tekrara düştükçe
Olsen rolündeki Elizabeth Moss iyice parladı.
(Mad Men bölümleri e2’de.)
Yönetmen: David Fincher, House of Cards
Politikacı yazar Michael Dobbs tarafından yazılan kitaptan esinlenen dizi, hırslı bir politikacının zirveye tırmanışını anlatıyor. Yönetmen koltuğuna David Fincher’ı oturtmak her dizinin harcı değil. Sırf bu sebeple bile ödülü hak ediyor.

Emmy Ödül Töreni 23 Eylül’de canlı olarak CNBC-e’den yayınlanacak.

Haberin Devamı

Neden herkes ‘Breaking Bad’i konuşuyor?

Yıllar içinde sıkı takipçi kazanan dizi artık son düzlüğe girdi, büyük finale son birkaç bölüm kala mevzu beklenmedik yollara saptı, Bryan Cranston şahaneler yaratmaya başladı. ‘Nefesler tutuldu’lara, ‘ekrana kitledi’lere birkaç hafta daha son sürat devam.
(Son bölümler e2 kanalında)

Vikings

Özetle Fransa ve Britanya’ya kadar uzanan saldırılarla tarihte kendisinden oldukça söz ettirmiş cesur savaşçı Ragnar Lothbrok ve oğlu Bjorn’ün gerçek öyküsünü anlatıyor.
İzlemeli çünkü History Channel’ın ilk dizisi. Tarihi dokusu yüksek ve hakiki. Başroldeki Gabriel Byrne bir başka artı puan.
Ya da boş verin çünkü ‘Game of Thrones’ tüm heyecanıyla devam ederken benzer tatta, dokuda bir fantastik tarihi savaş dizisine kim ihtiyaç duyar?

Haberin Devamı

Under the Dome

Özetle Bir kasabanın gizemli bir güç tarafından dünyanın geri kalanıyla tüm bağlantısının kesilmesi sonucu kasabalıların yaşadıklarını anlatıyor.
İzlemeli çünkü Stephen King romanından uyarlama bir Steven Spielberg yapımı.
Ya da boş verin çünkü Arka arkaya ‘Lost’, ‘Revolution’ dizilerini izlediyseniz ‘Under the Dome’ doz aşımı gelebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!